| Światełko w tunelu | |
|
|
|
Autor | Wiadomość |
---|
Shadic
Liczba postów : 755 Join date : 03/12/2013 Age : 31 Skąd : Osuchów
Karta Postaci Profesja Główna: Trener Starter: Eevee
| Temat: Re: Światełko w tunelu Pon 08 Wrz 2014, 15:38 | |
| Tym razem to przeciwniczki były szybsze. Pichu zaatakował Rattatę najpierw Szybkim Atakiem, a następnie poprawił mu Electro Akcją mocno raniąc twoją mysz, która zdołała odpowiedzieć Pchnięciem i sama z siebie zaatakowała Zamiecią, prawie nokautując przeciwnika. Metapod dotąd sparaliżowany, zdołał jedynie zaatakować zamrożonego Pichu Pchnięciem
Bliźniaczki
Pichu 75% HP Status: FRZ Pichu 15% HP
Fernando
Metapod HP 90% HP Status: PRZ Rattata HP 55% | |
|
| |
Vaphel Admin
Liczba postów : 3197 Join date : 16/07/2013 Age : 32 Skąd : Mazovian
Karta Postaci Profesja Główna: Starter:
| Temat: Re: Światełko w tunelu Wto 09 Wrz 2014, 10:00 | |
| - Spróbujmy wykończyć choć jednego w tej kolejce. Metapod, uczep się siecią Rattaty za pomocą Strzału siecią a potem zaszarżujcie połączonym Pchnięciem i Szybkim atakiem na słabszego Pichu. Potem kolejna Zamieć na tego zamrożonego by zwiększyć jego pokrywę lodową. Potem atakujcie ją raz po raz Pchnięciem i Szybkim atakiem do czasu aż się uwolni a potem spętajcie ją Strzałem siecią i znów atakujcie swoimi fizycznymi atakami. | |
|
| |
Shadic
| Temat: Re: Światełko w tunelu Sro 10 Wrz 2014, 20:28 | |
| O ile eliminacja osłabionego Pichu nie było problemem to atak na drugiego wam nie wyszedł. Lód w którym uwiązł stopniał a maluch zdołał uniknąć Zamieci i wkurzony porażką kolegi zaatakował najpierw Metapoda Piorunem mocno go raniąc, a następnie Ukrytą Siłą która miała typ Walczący ponieważ Ratta w którego skieowany był ten atak poważnie oberwał, niemal tracąc przytomność. Metapod zdołał spętać elektryczną mysz nie był w stanie jednak zaatakować jej, w przeciwieńswie do Rattaty u którego urażona duma wołała o pomstę do nieba co dało efekt w postaci bardzo potężnej Zamieci która niemal zmiotła malucha z powierzchni ziemi.
Bliźniaczki
Pichu 35% HP Pichu 0% HP Status: FNT
VS.
Fernando
Metapod 65% HP Status: PRZ Rattata 5% HP | |
|
| |
Vaphel Admin
| Temat: Re: Światełko w tunelu Czw 11 Wrz 2014, 19:12 | |
| Exp. brakuje. _____________________________________________________ - Rozdzielcie się. Następnie zaatakujcie na raz atakami Zamieci i Strzału siecią w przeciwnika. Miejmy nadzieję, że go to uwięzi. Potem z dwóch stron zaatakujcie jednocześnie Pchnięciem i Szybkim atakiem. Gdyby chciał się poruszyć Strzał siecią i Zamiecią w stopy. Spróbujcie też kombinacji Szybkich ataków i Pchnięć z różnych stron. Wierzę, ze wam się uda! | |
|
| |
Shadic
| Temat: Re: Światełko w tunelu Sob 13 Wrz 2014, 11:22 | |
| Ta walka miała się ku końcowi. Tym razem wszystko poszło gładko i elektryczna mysz padła omdlała na ziemię. Bliźniaczki zaskoczone przegraną popatrzyły po sobie, po czym składając ci gratulacje zeszły ci z drogi byś mógł kontynuować podróż po sali. Przyodrobinie szczęścia może uda ci się dotrzeć do liderki bez kolejnych opóźnień.
Metapod i Rattata +3 lvl (po 1,5 lvl od każdego Pichu). | |
|
| |
Vaphel Admin
| Temat: Re: Światełko w tunelu Sob 13 Wrz 2014, 19:33 | |
| Ewolution time! Sam sobie to opiszę. xD Pochwaliłem swoje Pokemony. Kiedy uściskałem Metapoda ten zaczął ewoluować. Wyrosły mu skrzydła i całkowicie się zmienił. Z twardego, mało ruchliwego kokonu stał się zaprawionym w podniebnych bojach motylem. Musiałem go teraz tylko zeskanować Pokedexem by sprawdzić czy nastąpiły jakieś zmiany. (o zdolność chodzi i ewentualnie charakter). Potem rozejrzałem się wkoło by sprawdzić czy jest tu jakieś miejsce do szybkiego uleczenia Pokemonów. Jeżeli nie musiałbym się wrócić do Centrum Pokemona. | |
|
| |
Shadic
| Temat: Re: Światełko w tunelu Pią 19 Wrz 2014, 20:47 | |
| Pokedex wypluł z siebie taką informacje "Butterfree po ewolucji stał się bardzej pewny siebie i opanowany, jednak nadal pozostał tym samym łakomym robakiem jak za młodu. Po ewolucji Butterfree zyskał nową zdolność" Czarne okulary (Tinted Lens) - Zwiększa siłe nieefektywnych ataków Niestety nie znalazleś żadnego miejsca do uleczenia swoich podobiecznych co zmuszało cię do opuszczenia sali jednak w tym momencie jedna z bliźniaczek z uśmiechem podarowała ci dwa Full Restore mówiąc - Prosze taki mały prezent za dobra walkę - po czym bez słowa ruszyła ze swoją bliźniaczką w strone wyjścia z sali. Taki zaskakujący obrót sprawy był ci bardzo na rękę, więc po wyleczeniu podopiecznych mogłeś ruszyć w dalszą drogę. Po krótkim spacerku bez zadnych walk dotarłeś do miejsca gdzie przebywała liderka którą o dziwo byla poznana przed salą dziewczyna. - Witaj widzę że poradziłeś sobie z moimi młodszymi siostrami - powiedziała Lydia kiwając głowa z uznaniem, po chwili przyjeła postawę bojową i wypuściła swojego pokemona którym był shiny Pikachu. - Ja Lydia liderka sali w Mandaryni przyjmuję twoje wyzwanie. Pokaż mi czy jestes godzien Odznaki Iskry - wykrzyknęła srebnowłosa gotowa do walki. Lydia Pikachu 100% HP ??? 100% HP VS Fernado Butterfree 100% HP Rattata 100% HP | |
|
| |
Vaphel Admin
| Temat: Re: Światełko w tunelu Sob 20 Wrz 2014, 15:55 | |
| Podziękowałem dziewczynkom i ruszyłem w stronę Liderki. Doznałem lekkiego szoku gdy okazało się,z e już ją poznałem. Podejrzewałem, zę może tu pracować ale nie myślałem, ze w takiej roli. Był też mały problem. Jeżeli wszystkie jej stworki są elektryczne to tylko mój Rattata ma jakieś szanse w walce. Tak czy owak należało rozpocząć walkę. - Idź Rattata - rzekłem wypuszczając szczurka na arenę - na początek Szybki atak, zbliż się do przeciwnika, przeskocz nad jego głową a następnie zaatakuj Zamiecią od tyłu. Potem Szybki Atak i zaatakuj Zaraz po tym jak śnieg uderzy w przeciwnika. Nie marnuj czasu i gdy tylko przeciwnik sie otrząśnie użyj Gryzienia na ogonie przeciwnika i rzuć nim o ścianę stadionu. Potem kolejna Zamieć by przymrozić go do ściany. | |
|
| |
Shadic
| Temat: Re: Światełko w tunelu Pon 06 Paź 2014, 09:58 | |
| Pikachu przeciwniczki okazał się szybszy niż przypuszczałeś. Nim twój podopieczny zdołał zaatakować oberwał Szybkim Atakiem, który został poprawiony Elektroakcją. Rattata nie dał sobie jednak dmuchać w kaszę bo natychmiastowo odpowiedział Zamiecią z niejsca zamrażając elektryczną mysz. Ostał się ino ogon kształtem przypominający serce świadczący o tym że ten Pokemon to samica. Rattata zaatakował ogon Gryzieniem następnie mocnym rzutem walnął przeciwniczką o glebę jednocześnie rozwalając lód w którym była uwięziona. Wkurzony elektryczny stworek w odpowiedzi użył Łamacza Cegieł super efektywnego przeciw Normalnemu typowi.
Lydia Pikachu 55% HP ??? 100% HP VS Fernado Butterfree 100% HP Rattata 65% HP | |
|
| |
Vaphel Admin
| Temat: Re: Światełko w tunelu Sro 08 Paź 2014, 09:18 | |
| Przeciwnik posiadał w swoim arsenale ataki, które mogły nam poważnie zaszkodzić. Poza tym Rattata była moim głównym atutem w tej walce. Butterfree miał niestety typ lot, który mógł być w tym gymie kluczem do trumny. Nie zależało mi na odznace, ale chciałbym wygrać tą walkę. - Użyj Szybkiego ataku by dostać się do przeciwnika a potem od razu Zamieć. Następnie wskocz między płatki śniegu lecące na przeciwnika i zaatakuj Gryzieniem prosto w ogon. To słaby punkt Pikachu. Przerzuć go na drugi kraniec sali i od razu zaatakuj kolejną Zamiecią. Gdy już przyprzesz go do boku areny Szybki atak prosto w brzuch a potem odskok i kolejna Zamieć. Dasz radę to wygrać. Wierzę w Ciebie! | |
|
| |
Sponsored content
| Temat: Re: Światełko w tunelu | |
| |
|
| |
| Światełko w tunelu | |
|