PokeNova
Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

IndeksLatest imagesSzukajRejestracjaZaloguj

Gra Petera - Jokera

Go down 
3 posters
Idź do strony : Previous  1 ... 11 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24  Next
AutorWiadomość
Makrosek

Makrosek

Liczba postów : 713

Gra Petera - Jokera - Page 20 Empty
PisanieTemat: Re: Gra Petera - Jokera   Gra Petera - Jokera - Page 20 EmptySro 12 Mar 2014, 19:38

-Tak, gdy tu przybyłeś był już gliscorem. Powiedziała Jenny patrząc na Ciebie z dziwną miną.
-Oczywiście! Możemy walczyć nawet teraz! Jeśli wygrasz dam Ci twojego nowego pokemona! Tylko walka będzie toczyła się w formacie 3vs3 lecz wszystkie pokemony na raz na arenie. Powiedziała liderka Sali.
-A skoro nie masz zamiaru jeść to idziemy! Masz tu balle ze swoimi pokemonami.Dostałeś pokeballe. -Więc na co czekamy chodź! Gardenia podała Ci rękę. Wyraźnie zależy jej na walce.
Powrót do góry Go down
Joker

Joker

Liczba postów : 2570

Karta Postaci
Profesja Główna: Trener
Starter: Poliwag

PisanieTemat: Re: Gra Petera - Jokera   Gra Petera - Jokera - Page 20 EmptySro 12 Mar 2014, 19:43

- Dobrze. - Mówię. - Chodźmy więc.
Idę za Gardenią na tą arenę. Pierwszy raz będę walczył trzema pokemonami które równocześnie będą siedzieć na arenie. Mam nadzieje, że to wygram, bo naprawdę nie chcę mieć tego Bronzora w drużynie. Może dadzą mi zupełnie dowolny wybór i będę mógł wybrać nawet Snorlaxa? Marzenia... Na razie to muszę to wygrać, a dopiero wtedy myśleć o nagrodzie. Bardziej jednak zależy mi na zdobyciu doświadczenia dla moich pokemonów. Jeszcze nie zastanawiałem się kogo wybiorę do walki.
Powrót do góry Go down
Makrosek

Makrosek

PisanieTemat: Re: Gra Petera - Jokera   Gra Petera - Jokera - Page 20 EmptySro 12 Mar 2014, 20:38

Dotarliście na salę pokemon. Gardenia wezwała swe pokemony; Turtwiga, Cherrima i Roserade'a.
Jak na salę roślinną przystało była to łąka na której rosło wiele różnorakich krzewów i drzew.
Liderka miała przewagę terenu, twe pokemony mogą nie odnaleźć się w gęstych trawach, a latające zapewne będą ciężej poruszały się pośród gęstych drzew. Możesz jednak wybrać pokemony które swymi atakami będą mocniej raniły przeciwników, masz element zaskoczenia. Liderka wie tylko że masz Gliscora i bronzora.
Wcześniej jednak dostałeś pokeball z taurosem od siostry Joy, podobno jest od profesora.
Powrót do góry Go down
Joker

Joker

Karta Postaci

PisanieTemat: Re: Gra Petera - Jokera   Gra Petera - Jokera - Page 20 EmptyCzw 13 Mar 2014, 11:30

Przez chwilę zastanawiam się jakie pokemony wybrać. Ponyta jest leczona, a przydałaby się. Postanowiłem wybrać Taurosa, Gliscora i Starlyego. Moje jedyne pokemony które mogą tutaj coś zdziałać, a nie siedzą w boxie. Mam nadzieje, że Tauros mnie będzie słuchał i nie będzie obijał swoich towarzyszy tylko towarzyszy Gardenii. Pierwszy raz widzę go na oczy, ale jest częścią mojej drużyny. Będzie co będzie. Postaram się, żeby nie bił swoich kolegów.
- Tauros od teraz jesteś w naszej drużynie i proszę Cię, żebyś nie bił Starlyego i Gliscora, bo przegramy tą walkę! Wiem, że musisz się do nas przyzwyczaić i wierzę w Ciebie! Starly wzleć wysoko do góry uważając by nie wpaść na pole siłowe i nie oberwać żadnym atakiem ani nie oberwać od drzewa! Gliscor Ty zaatakuj jakiegokolwiek pokemona trującym żądłem, ale jeśli będzie szykował się do ataku(przeciwnik) to przerwij atak i zaatakuj trzęsieniem ziemi pamiętając, żeby nie uderzyć towarzyszy. Tauros na samym początku Taran! Zaraz po tym Furia, Pogoń i Zwrot! - Krzyczę do moich pokemonów. - Pamiętajcie o unikach!
Powrót do góry Go down
Makrosek

Makrosek

PisanieTemat: Re: Gra Petera - Jokera   Gra Petera - Jokera - Page 20 EmptyCzw 13 Mar 2014, 11:40

Tauros miał lepszy pomysł. Zaatakował przeciwników taranem zen. Robił to w kółko. Szczególnie chciał bić Cherrim'a i Roserade'a. Turtwiga zostawił, jednak przed atakiem twojego byczka Cherrim'a uchronił gliscor który zaatakował go trującym żądłem sam obrywając taranem zen. Starly latał pomiędzy drzewami unikając ataków turtwiga takich jak ostry liść. Roserade i Cherrim nie atakowały, stały oddalone od siebie całkiem daleko i unikały ataków twoich pokemonów, czy one coś knują?

Joker
Tauros-100%
Gliscor-85%
Starly-100%

Gardenia
Cherrim-85%
Roserade-100%
Turtwig-100%
Powrót do góry Go down
Joker

Joker

Karta Postaci

PisanieTemat: Re: Gra Petera - Jokera   Gra Petera - Jokera - Page 20 EmptyCzw 13 Mar 2014, 13:10

Na pewno coś knują panie prowadzący, ale chcę zakończyć tę walkę szybko więc! Tauros wykorzystaj swój wspaniały pomysł na Roserde i Cherim! Starly kiedy Tauros będzie atakował przeciwników postaraj się zaatakować Turtwiga lotem uważając, żeby nie przywalić w pole siłowe, ziemie ani drzewa! Gliscor kiedy Starly będzie używał lotu Ty szybko użyj lodowego kła na Turtwigu, a następnie pomagaj Taurosowi! Uważajcie na wszystko! - Krzyczę. - A i pamiętajcie o unikach i o tym, żeby się nie wykiwać!
Powrót do góry Go down
Makrosek

Makrosek

PisanieTemat: Re: Gra Petera - Jokera   Gra Petera - Jokera - Page 20 EmptyCzw 13 Mar 2014, 13:25

Pokemony Gardenii były bardzo zgrane, gdy jeden sobie nie radził natychmiast pomagał mu drugi. Tauros oberwał ostrym liściem od Turtwiga, a następnie supłem trawy od roserade. Nie wiedział którego z nich zaatakować pierwszego i stanął w miejscu.
Starly zaatakował przeciwnika lotem, jednak turtwig uniknął ataku. Starly nie uderzył w ziemię, jednak i tak oberwał. Od swojego sojusznika! Gliscor uderzył go lodowym kłem.
-Tak trzymać! Powiedziała Gardenia do swoich pokemonów, a następnie powiedziała do Ciebie:
-Peterze musisz zapanować nad swoimi pokemonami, inaczej same siebie poobijają.
Joker
Tauros-85%
Gliscor-85%
Starly-85%

Gardenia
Cherrim-85%
Roserade-100%
Turtwig-100%
Powrót do góry Go down
Joker

Joker

Karta Postaci

PisanieTemat: Re: Gra Petera - Jokera   Gra Petera - Jokera - Page 20 EmptyCzw 13 Mar 2014, 14:05

- Nie chwal się Gardenia! - Krzyczę. - Wiem co mam robić i dostanę nowego pokemona, a Ty będziesz miała ten talerz którego już nie chcę obrażać!
Skłamałem oczywiście, bo Bronzor jest brzydki, głupi i nikt nie będzie go chciał, a Gardenia i tak przegra.
- Tauros atakuj wszystkimi atakami jakie możesz! Podskakuj w razie czego! Jeszcze przed atakiem daj zaatakować Gliscorowi trzęsieniem ziemi! Starly Ty wracaj na górę uważając na wszystko! Gliscor po użyciu trzęsienia zrób tak samo jak Starly! Pomagajcie sobie wszyscy nawzajem! - Krzyczę.
Powrót do góry Go down
Makrosek

Makrosek

PisanieTemat: Re: Gra Petera - Jokera   Gra Petera - Jokera - Page 20 EmptyCzw 13 Mar 2014, 17:50

Gliscor nie użył trzęsienia ziemi.
Starly i gliscor wylecieli w górę, a tauros uderzył Turtwiga który lecąc zawadził o roserade.
Cherrim użył pasożytniczego nasionka na przeciwniku. Tauros tracił HP które otrzymywał cherrim. Następnie został też zatruty ruchem trujące żądło, którego użyła roserade.
Nagle zrobiło się bardzo ciepło. To turtwig użył ruchu Słoneczny dzień.
Starly i Gliscor latały sobie spokojnie nie zważając na to że tauros obrywa tam na dole
Joker
Tauros-60% Zatruty, pasożytnicze nasionko.
Gliscor-85%
Starly-85%

Gardenia
Cherrim-85%
Roserade-95%
Turtwig-85%
Jest gorąco!
Powrót do góry Go down
Joker

Joker

Karta Postaci

PisanieTemat: Re: Gra Petera - Jokera   Gra Petera - Jokera - Page 20 EmptyCzw 13 Mar 2014, 17:55

- Dobra Gliscor Ty wróć na dół i niespodziewanie i szybko użyj lodowego kła w dupę Cherima! Następnie zajmij uwagę Roserde i Cherima! Wtedy Starly ma użyć lotu na którymś z tych poków! Na drugim ma użyć ataku skrzydłami! Tauros w tym czasie masz używać różnych ataków! Tarana, zwrotu i innych na przeciwniku Turtwigu! Dacie radę! Brońcie siebie nawzajem i unikajcie ataków przeciwnika! - Krzyczę do moich pokemonów
Powrót do góry Go down
Sponsored content

PisanieTemat: Re: Gra Petera - Jokera   Gra Petera - Jokera - Page 20 Empty

Powrót do góry Go down

Gra Petera - Jokera
Powrót do góry 
Strona 20 z 24Idź do strony : Previous  1 ... 11 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24  Next
 Similar topics
-
» Box Petera
» Polowanie Jokera.
» Polowanie Jokera
» Safari Jokera
» Przygoda Jokera - Szaleńcza podróż w regionie Johto

Pozwolenia na tym forum:Nie możesz odpowiadać w tematach
PokeNova :: Offtopic :: Archiwum Gier-
Skocz do: