| Gra Lucasa - luk1313'a | |
|
|
|
Autor | Wiadomość |
---|
Vaphel Admin
Liczba postów : 3197 Join date : 16/07/2013 Age : 32 Skąd : Mazovian
Karta Postaci Profesja Główna: Starter:
| Temat: Re: Gra Lucasa - luk1313'a Wto 11 Lut 2014, 19:58 | |
| Jak pomyślałeś tak zrobiłeś. Ruszyłeś w stronę Cerulean mijając Vermillion za sobą. Po drodze było miasto zwane Saffron, można je jednak ominąć idąc tunelem ciągnącym się pod całym miastem. Wyszedłeś z nadmorskiego miasta i wszedłeś w trawy. Co jakiś czas przebiegał Ci pod nogami mały Mewoth, ale bałeś się do tych zarywać bo pilnowały ich Persiany. Były też dzikie na północy zarośli. | |
|
| |
luk1313
Liczba postów : 178 Join date : 09/01/2014
| Temat: Re: Gra Lucasa - luk1313'a Wto 11 Lut 2014, 22:19 | |
| Kotowate pokemony mnie zaciekawiły. Było w nich coś wspaniałego. Postanowiłem. Złapać sobie jednego, ale był problem. Były pod opieką. Muszę złapać jakiegoś dzikiego na skraju albo udać się dalej w poszukiwaniu nowych pokemonów. Problem w tym że Growlithe tu nie występuje, a tym bardziej wodne pokemony. Świetnie się bawiłem podróżują po regionie z miasta do miasta. | |
|
| |
Vaphel Admin
| Temat: Re: Gra Lucasa - luk1313'a Sro 12 Lut 2014, 12:21 | |
| Pobiegłeś przez trawę by dobiec do stadka dzikich, starszych kotów. Biegłeś i nagle chlup! Wpadłeś do małego jeziorka znajdującego się na tym terenie. Zszedłeś pod wodę i ujrzałeś płynącego Slowpoke'a, który uśmiechnął się do Ciebie i odpłynął dalej. To oznaczało, że są tu wodne Pokemony. Wypłynąłeś na powierzchnię. Byłeś na środku jeziorka. Co zatem zrobisz? Popłyniesz do kotów czy zostaniesz tutaj? | |
|
| |
luk1313
| Temat: Re: Gra Lucasa - luk1313'a Sro 12 Lut 2014, 16:50 | |
| Szybko zrozumiałem, że tutaj roi się od pokemonów. Koty, a teraz te leniwe stworki. To raj na ziemi. Slowpoke to bardzo fajny pokemon, ale żeby go złapać trzeba się namęczyć. Chciałbym złapać dwa samczyki, aby móc je wytrenować na Slowbro i Slowking'a. Tak to bardzo dobry pomysł, a oba przydałyby się do walki o odznakę Głazu i Kaskady. Postanowiłem poszukać dwóch egzemplarzy tego wodnego gatunku skupiając się tylko na chłopcach. | |
|
| |
Vaphel Admin
| Temat: Re: Gra Lucasa - luk1313'a Czw 13 Lut 2014, 16:54 | |
| To bardzo fajnie, zę sobie to postanowiłeś. Jednakowoż myślenie o tym raczej nie pozwoli Ci złapać Pokemona. Trzeba działać a nie tylko sobie gadać i postanawiać. Tak więc proszę, rusz się i szukaj, poluj, atakuj i łap te swoje Slowpoke'i, które wcale nie są takie leniwe jak może Ci się wydawać. Poza tym, z racji, zę Slowpoke'i nie mają dymorfizmu płciowego nie dasz rady rozróżnić ich płci. | |
|
| |
luk1313
| Temat: Re: Gra Lucasa - luk1313'a Czw 13 Lut 2014, 23:44 | |
| Fakt. Koniec tego rozmyślania. Czas na łowy. Zanurkowałem aby znaleźć chodź by jednego Slowpoke. Oczywiście miałem swoje założenie i nie chciałem ich zmieniać. Przygotowałem pokeball na najsłabszy okaz. Jeśli okaże się, że któryś z nich to dziewczyna, po prostu ją wypuszczę. Slowbro i Slowking świetnie by wyglądali w mojej drużynie. A może czeka mnie jakaś walka 2 na 2. To by dało wiele doświadczenia moim pokemonom. | |
|
| |
Vaphel Admin
| Temat: Re: Gra Lucasa - luk1313'a Pią 14 Lut 2014, 17:27 | |
| Zanurkowałeś i ujrzałeś różne Pokemony opływające Cię łukiem. Nie wiedziałeś, które są słabsze a które silniejsze. Wszystkie wyglądały podobnie. W pewnym momencie zaczęło brakować Ci powietrza i musiałeś wypłynąć na powierzchnię. Cóż, podwodna walka i tak odpadała bo Twoje stworki nie potrafią pływać. Musisz zatem znaleźć jakiś sposób by wyciągnąć przeciwników na powierzchnię. | |
|
| |
luk1313
| Temat: Re: Gra Lucasa - luk1313'a Sro 10 Wrz 2014, 08:39 | |
| Walka pod wodą odpada. Więc pasowałoby wyciągnąć pokemony na powierzchnię. Ale jakby to zrobić? Postanowiłem że zorganizuje sobie prowizoryczną wędkę z gałęzi i jakiegoś sznurka lub wytrzymałego korzenia. Pytanie czy to w ogóle jest możliwe ale kto nie próbuje nic nie ma. Wodny pokemon to podstawa, a ja mam narazie elektryczną mysz i pokemona robaka. Oby tylko udalo się coś wyciągnąć. | |
|
| |
Vaphel Admin
| Temat: Re: Gra Lucasa - luk1313'a Sro 10 Wrz 2014, 13:00 | |
| Wypłynąłeś zatem na powierzchnię by poszukać odpowiednich rzeczy do skonstruowania wędki. Znalazłeś jakiś stary sznurek i odpowiednią gałąź. Następnie połączyłeś to w solidną całość. Nie byłeś do końca przekonany czy tak wykonana wędka wytrzyma łowy, ale warto było spróbować. Brakowało Ci jednak jeszcze czegoś najważniejszego - przynęty. Musiałeś znaleźć coś czym te pokewydry się żywią i uczepić to na końcu sznurka. Musiałeś tylko wpaść na pomysł, co im można zaoferować do jedzenia. | |
|
| |
luk1313
| Temat: Re: Gra Lucasa - luk1313'a Sro 10 Wrz 2014, 17:54 | |
| Wędka jest, a wiec pora na przynętę. Pierwsze co mi wpadło na myśl to mięso. Tylko gdzie ja znajdę coś takiego. Najlepszym smakołykiem pokemonów są też ciasteczka i jagody. Zacząłem szukać jagód, gdyż o ciasteczka nad wodą bylo dość ciężko. A skoro jagody to Caterpie i jego węch. Wypuściłem mojego pokemona i rozkazałem mu szukac jakiś jagód, które mogły lubić wodne stworki. - Wiem że sobie poradzisz z tym zadaniem ruszaj. | |
|
| |
Sponsored content
| Temat: Re: Gra Lucasa - luk1313'a | |
| |
|
| |
| Gra Lucasa - luk1313'a | |
|