| Gra Lucasa - luk1313'a | |
|
|
|
Autor | Wiadomość |
---|
Vaphel Admin
Liczba postów : 3197 Join date : 16/07/2013 Age : 32 Skąd : Mazovian
Karta Postaci Profesja Główna: Starter:
| Temat: Re: Gra Lucasa - luk1313'a Pią 07 Lut 2014, 23:08 | |
| Caterpie wystrzelił swoją sieć i po chwili miałes już kulę w swoich dłoniach. Lśniała cała mokra w słońcu a Ty byłeś dumny z siebie, ze udało Ci się złapać kolejnego stworka do Twojej drużyny. Postanowiłeś, zę obejrzysz go sobie w blasku słońca i wypuściłeś z mechanizmu. Przed Tobą zmaterializował się mięciutki stwór koloru niebieskiego, z brązowymi mackami i czerwonymi kryształami na czubku gumowego ciała - Tentacool. | |
|
| |
luk1313
Liczba postów : 178 Join date : 09/01/2014
| Temat: Re: Gra Lucasa - luk1313'a Sob 08 Lut 2014, 14:41 | |
| Łoł super. Mój pierwszy wodny pokemon. Tego właśnie chciałem. Ale zaraz w sumie nic o nim nie wiem. Wyjąłem pokedex i przeskanowałem pokemona. -Cieszę się, że Cię złapałem.Po skanowaniu schowałem stworka do pokeballa i postanowiłem ruszyć do jaskini po jakiegoś Diglett'a. Moim celem było zebranie ciekawej drużyny, a to jak na razie idzie mi całkiem nieźle.
P.S. Prosiłbym o chłopczyka | |
|
| |
Vaphel Admin
| Temat: Re: Gra Lucasa - luk1313'a Sob 08 Lut 2014, 18:19 | |
| Pokedex pokazał dane: Nazwa Pokemona: Tentacool ŻPoziom: 5 Typ: Woda TrującyŁańcuch ewolucji: Tentacool-(30 lvl)->Tentacruel Obecne Ataki: Trujące żądło (Poison Sting), Ultradźwięki (Supersonic) Reszta ataków: - Charakter i historia: Tentacool urodził się nieopodal doków w mieście Vermillion. Jest wrednym i mściwym Pokemonem. Zdolność: Trujący śluz (Liquid Ooze) - Zadaje obrażenia gdy przeciwnik zaatakuje tego Pokemona atakiem wysysającym HP. Trzymany przedmiot: - Ruszyłeś więc na północ i dotarłeś do jaskini zwanej Tunelem Digletów. Została wykopana przez te parówkowe stwory. | |
|
| |
luk1313
| Temat: Re: Gra Lucasa - luk1313'a Nie 09 Lut 2014, 22:46 | |
| Nie bardzo wiem co zrobić z nowym pokemonem. Gdyby nauczył się wodnych ataków byłby świetny. No nic. Teraz ważniejsze są pokemony mieszkające w tunelu. Chciałbym złapać jednego z nich. Ziemny pokemon bardzo by mi się przydał. A więc naprzód! Po nowe przygody i pokemony. Oby nie spotkało mnie nic złego. Dygocąc z przerażenia wchodzę w głąb jaskini.
ten tentacol jest żeński czy męski. Bo pisze ż a jest urodził się? Jeśli żeński to go sprzedam a jak męski to zostaje jako mój wodny pok. Bo przy nim squirtle sie chowa. | |
|
| |
Vaphel Admin
| Temat: Re: Gra Lucasa - luk1313'a Pon 10 Lut 2014, 13:56 | |
| To jest stworek płci żeńskiej i ja bym tak nim nie szastał bo na 95% nie będziesz miał Squirtle'a. To rzadki stworek i nie gwarantuje Ci, że będziesz go miał. _________________________________________________________________ Wszedłeś do środka. Nie było tam całkowicie ciemno. Można nawet powiedzieć, że jak na jaskinię to było tam całkiem jasno. Podszedłeś kawałek i ujrzałeś, zę ziemia przed Tobą się podnosi. Po chwili w tym miejscu stał mały Diglett. Nie wyglądał na to by był na jakimś wysokim poziomie ale Ty też nie miałeś silnych stworków więc niewarto było szukać czegoś silneijszego. | |
|
| |
luk1313
| Temat: Re: Gra Lucasa - luk1313'a Wto 11 Lut 2014, 10:36 | |
| Hmm tego się właśnie spodziewałem. Spróbowałem go złapać w pokeball. Wyjąłem jeden z moich sześciu pokeball'i i rzuciłem w stworka. Jeśli się nie złapię wyzwę go na walkę. -Caterpie, pokaż się!Wykrzyczałem wypuszczając mojego robaczka. Wiem, że Pichu nie da rady, a Sewaddle jest ranny w Pokemon Center. Miałem nadzieje, że to nie dziewczynka i chciałem sprawdzić go pokedexem.
Tentacool sprzedany. Więc go odejmiesz w przygodzie czy jak? (nie chodzi o Squirtle'a tylko o to że tentacool był żeński, a ja lubię jak pokemony zgadzają się płcią ) I kiedy zdobędę Pidgey bo czekam z niecierpliwością | |
|
| |
Vaphel Admin
| Temat: Re: Gra Lucasa - luk1313'a Wto 11 Lut 2014, 11:20 | |
| Tentacool usłyszawszy takie seksistowskie stwierdzenia uciekł od Ciebie czym dalej. Nie chciał mieć z Tobą niczego wspólnego. Ty tymczasem próbowałeś pochwycić Digletta. Stworek nie dał się złapać od tak w balla więc musiałeś z nim walczyć. Z racji, ze był to dziki stworek Pokedex pokazał Ci tylko szczątkowe dane. Był to stworek ziemny, na 5 poziomie, z podstawowymi atakami. Płci męskiej. | |
|
| |
luk1313
| Temat: Re: Gra Lucasa - luk1313'a Wto 11 Lut 2014, 11:30 | |
| Nareszcie stworek, który ma odpowiednią płeć! Choć poziom 5 to trochę nisko, ale trudno ważne jest to, abym miał go w swojej drużynie, to będzie bardzo dobry pokemon do odznaki Elektryczności! -Dobrze Caterpie zaczynajmy walkę! Użyj Strzału Siecią (Spring Shot)! Następnie Podwójnie użyj Pchnięcia (Tackle)! Caterpie może nie zna dużo ataków, ale w tym momencie nie dysponuję niczym więcej. Szkoda Tentacool'a, ale trudno, może znajdę coś bardziej odpowiedniego. | |
|
| |
Vaphel Admin
| Temat: Re: Gra Lucasa - luk1313'a Wto 11 Lut 2014, 13:53 | |
| Ta strategia była tak nudna i mało skomplikowana, ze przeciwnik postanowił nie zawracać sobie nią głowy. Odszedł z pola walki a Ty zostałeś sam. Cóż, może to był znak, ze powinieneś spróbować walki o inną odznakę? Może odznaka Kaskady? W końcu miałeś stworka super efektywnego an wodne Pokemony. Po drodze można było spotkać wiele ciekawych stworków. | |
|
| |
luk1313
| Temat: Re: Gra Lucasa - luk1313'a Wto 11 Lut 2014, 18:30 | |
| Cóż skoro Diglett uciekł chowam mojego Caterpie do pokeballa. Po chwili namysłu i rozmowie samym ze sobą postanowiłem wyruszyć po odznakę kaskady. Był tylko mały problem. Pichu nie wystarczy by pokonać lidera sali. Mam zaledwie dwa pokemony przy sobie, a to znaczy jedno. Łowy! W drodze do nowego miasta chciałem złapać coś co będzie przynajmniej równe wodnemu typowi. | |
|
| |
Sponsored content
| Temat: Re: Gra Lucasa - luk1313'a | |
| |
|
| |
| Gra Lucasa - luk1313'a | |
|