|
|
| Gra Filiposa | |
| | |
Autor | Wiadomość |
---|
Maloyo
Liczba postów : 189 Join date : 13/09/2013 Age : 32 Skąd : Szczebodziny
| Temat: Gra Filiposa Czw 09 Sty 2014, 15:51 | |
| Autobus trząchał Tobą niemiłosiernie a starszy, spocony, zaślinioy grubszy pan spał Ci na ramieniu. Na szczęście wjeżdżałeś już do Pastorii. Musiałeś przesiąść się z promu do autobusu by tu dojechać. Ładne miasteczko, położone w lesie, niedaleko nietknięta ręką ludzką strefa Safarii gdzie można złapać rzadkie Pokemony. Po zachodniej częśći miasta bagno a po wschodniej plaża, kurort i te sprawy. Twój Skiddo siedział w ballu, gdyż nie mógł być z Tobą. W końcu dojechaliście na dworzec, wysiedliście i uwolniłeś się od dziada. Gdzie poniosą Cię nogi najpierw? | |
| | | Filipos44
Liczba postów : 383 Join date : 05/01/2014
Karta Postaci Profesja Główna: Trener Starter: Skiddo
| Temat: Re: Gra Filiposa Czw 09 Sty 2014, 16:05 | |
| No nareszcie, że też musiał jakiś dziad się napatoczyć... ale nieważne! Czas rozpocząć podróż po tym regionie i nie pozwolę by coś zepsuło mi ten dzień! -Hej mały!- Powiedziałem wypuściwszy Skiddo. -Dziś zaczniemy wędrówkę po tym regionie, z tej okazji dostaniesz mały prezent.- Uśmiechnąłem się grzebiąc w plecaku i po chwili już zdobyłem to czego szukałem, z czeluści mojego wysłużonego plecaka wyjąłem rare candy, po czym podsunąłem trawiastemu stworkowi na otwartej dłoni. -Jak to zjesz to cię to wzmocni, od razu zdobędziesz kolejny poziom i dzięki temu nauczysz się nowego ruchu- zachęciłem pokemona. | |
| | | Maloyo
| Temat: Re: Gra Filiposa Pią 10 Sty 2014, 16:19 | |
| Stworek zjadł co mu dałeś i od razu stał się silniejszy. Tak jak mówiłem, Pastoria, to ładne miasteczko, położone w lesie, niedaleko nietknięta ręką ludzką strefa Safarii gdzie można złapać rzadkie Pokemony. Po zachodniej częśći miasta bagno a po wschodniej plaża, kurort i te sprawy. Twój Skiddo siedział w ballu, gdyż nie mógł być z Tobą. W końcu dojechaliście na dworzec, wysiedliście i uwolniłeś się od dziada. Gdzie poniosą Cię nogi najpierw? | |
| | | Filipos44
| Temat: Re: Gra Filiposa Pią 10 Sty 2014, 16:24 | |
| Skiddo nie był już w ballu. Zarówno on, jak i ja woleliśmy kiedy jego pokeball był tylko szczęśliwym amuletem. Wyszliśmy z dworca i zamyśliłem się na chwilę. - Skiddo, chcę złapać jakiegoś pokemona, najlepiej wodnego... myślałem żeby poszukać na bagnie, bo tam pewnie jest sporo pokemonów, ale tam może być zbyt niebezpiecznie- powiedziałem. W końcu nie miałem żadnego doświadczenia w chodzeniu po torfowiskach... w moim rodzimym mieście ich nie było, ale tu było inaczej. - Cóż, na plaży też powinny być jakieś pokemony, a tam jest bezpieczniej... chodźmy na plażę.- Zakomunikowałem pokemonowi i wraz ruszyłem na plażę, wierząc że mój pokemon podąży za mną. | |
| | | Maloyo
| Temat: Re: Gra Filiposa Sob 11 Sty 2014, 18:27 | |
| Podreptałeś dzielnie w stronę plaży a Twój Skiddo grzecznie dreptał koło Ciebie. Po kilkunastu minutach przekroczyłeś bramę graniczną miasta i wszedłeś w wysokie trawy. Bylo tam sporo trenerów, którzy szukali nowych towarzyszy podróży. Kiedy już miałeś wyjść z tego terenu i pokierować się w stronę plaży w Twoim kierunku nadleciało stado Wingullów. Nacierały z taką prędkością, ze nie maiłeś jak uskoczyć czy coś. Przewróciłeś się. Kiedy się otrząsnałeś okazało się, że jeden z tych ptaków wdał się w bójkę z Twoją owieczką. | |
| | | Filipos44
| Temat: Re: Gra Filiposa Sob 11 Sty 2014, 18:34 | |
| Rozglądałem się w koło i wciąż kierowałem się na plażę, kiedy nagle ujrzałem powietrzne pokemony, przez kika sekund noe ogarniałem co się dzieje, a gdy już ogarnąłem, wiedziałem jedno; nie odpuścimy tej mewie. - Skiddo daj z siebie wszystko! Zacznij od fali, a potem odrazu dzikie pnącza i schowaj się w wysokiej trawie żeby cię nie trafił!- Powietrzny pokemon od razu mi się spodobał, ale walka zapowiadała się na trudne starcie, Wingul mógł znać powietrzne ataki, a to dawało mu przewagę typu... a pozatym to miała być pierwsza prawdziwa walka Skiddo, przynajmniej od kiedy go złapałem. | |
| | | Maloyo
| Temat: Re: Gra Filiposa Nie 12 Sty 2014, 14:44 | |
| Wingull użył zadziwiającej taktyki. Użył Ultradźwięków, które nie zadały żadnych zmian Twojemu Skiddo ale pozwoliły mu zrobić dziurę w Fali po czym przeleciał w nią sprytnie unikając tego ataku. Potem Twój stworek chciał uderzyć przeciwnika Dzikim pnączem. Niestety mewa wzleciała wysoko a owieczka zdołała chwycić ją za nogi co było słabym posunięciem bo Skiddo nie dał w końcu rady i spadł z hukiem na ziemię.
Skiddo 90 % HP vs Łinżul 95% HP | |
| | | Filipos44
| Temat: Re: Gra Filiposa Nie 12 Sty 2014, 14:52 | |
| -Widzę że mamy silnego przeciwnika, ale my się nie poddamy! Skiddo użyj zrastania, a potem postaraj się sprowadzić go bliżej ziemi używając dzikich pnączy i przykryj go falą! Nim się pozbiera zaatakuj akcją i tym atakiem uderz tyle razy ile zdołasz!- Wydałem komędy, sprytny przeciwnik ucieszył mnie, widząc jego kreatywne rozwiązanie i siłę tylko bardziej zapragnąłem zwycięstwa i... pochwycenia tego wodnego ptaka. Liczyłem że odczucia Skiddo co do chęci zwycięstwa są podobne do moich. | |
| | | Maloyo
| Temat: Re: Gra Filiposa Pon 13 Sty 2014, 15:20 | |
| Łinżul chciał sprytnie uniknąć ataku i skierował swój lot najpierw wyżej a potem chciał zrobić beczkę pikując w dół i... wpadł na drzewo. To sprawiło,z ę nie musiałeś już go ściągać z drzewa. Sam leżał teraz mocno oszołomiony na glebie i obrywał jedną Falą za drugą. Kiedy Twój Skiddo zmęczył się już atakowaniem przeciwnik dalej był oszołomiony poprzednimi wydarzeniami.
Skiddo 90 % HP vs Łinżul 75% HP oszołomiony (confused) | |
| | | Filipos44
| Temat: Re: Gra Filiposa Pon 13 Sty 2014, 16:28 | |
| -Skiddo teraz, albo nigdy! Użyj zrastania, potem akcja i fala! Następnie kilka razy z rzędu użyj akcji i znów fala! Wykorzystaj jego status i atakuj ile wlezie! Jakby próbował odlecieć to łap go swoimi pnączami i z ich pomocą staraj się go ściągnąć na ziemię!- Jak widać nasz przeciwnik jest sprytny, silny i zbyt pewny siebie, o ile pierwsze dwie z wyżej wymienionych cech były dla nas niezbyt dobre, to trzecia w tym momencie bardzo nam sprzyjała, ale duża pewność siebie równie często może się przydać jak przeszkodzić. Skiddo walczył dzielnie i miałem nadzieję że utrzyma taki poziom do końca tego starcia. | |
| | | Sponsored content
| Temat: Re: Gra Filiposa | |
| |
| | | | Gra Filiposa | |
|
Similar topics | |
|
| Pozwolenia na tym forum: | Nie możesz odpowiadać w tematach
| |
| |
| |
|