| Gra Vaphela | |
|
|
|
Autor | Wiadomość |
---|
Freaky74
Liczba postów : 115 Join date : 27/05/2015 Age : 26 Skąd : Pastoria
Karta Postaci Profesja Główna: Trener Starter: Gastly
| Temat: Re: Gra Vaphela Pią 03 Lip 2015, 22:44 | |
| Zanim Cleffa użyła atak żaru, Heracross zdążył się rozpędzić i trafić Cleffe nocnym siekaniem. Na szczęście odległość między robakiem a ogniem była tak mała że trafiła żuka krytycznie, dodatkowo go przy tym podpalając. Oddish w tym czasie zmagał się z latającym Pidgey'em, a Psyduck z ognistą Vulpix. Oddish'owi szło w miarę dobrze. Udało mu się trafić nie jeden raz ptaka kwasem, co za skutkowało zatruciem go. Niestety między nimi cały czas występowała wymiana ataków wichurą i kwasem, co nie było za dobre dla twojego stworka który i tak był już podpalony. Psyduck'owi szło w tym czasie bardzo dobrze. Ognisty lis cały czas był trafiany wodna bronią a obrywał tylko żarem co miało na kaczkę mały efekt, w przeciwieństwie do ataków przyjmowanych na Vulpix. Jeśli Fer nie a się zaskoczyć i dobrze rozplanuję następną rundę, może się ona okazać ostatnią. Oddish 30% podpalony Cleffa 65% Psyduck 75% VS: Vulpix 40% Pidgey - 60% zatruty Heracross - 70% ____________________________________________________ Karta Postaci, Konto Bankowe, Box | |
|
| |
Vaphel Admin
Liczba postów : 3197 Join date : 16/07/2013 Age : 32 Skąd : Mazovian
Karta Postaci Profesja Główna: Starter:
| Temat: Re: Gra Vaphela Sob 04 Lip 2015, 11:16 | |
| Trzeba było dostosować taktykę do obecnej sytuacji. - Psyduck, użyj Wodnego pulsu. Uderz kulą o ziemię tak by wytworzyła szeroką falę, która zaleje przeciwników. W tym samym czasie Cleffa i Oddish naładujcie tą falę Sekretną siła i Kwasem! Gdy to zajmie przeciwników zacznijcie ładować swoją energię do ostatecznych ataków podwójną Sekretną siła i Wodnego pulsu. Wyczujcie moment gdy przeciwnicy będą jeszcze zajęci otrząsaniem się po ostatnim ataku i wtedy uderzcie! Wierzę w was. Gdyby jednak przeciwnicy wass zaatakowali kontrujcie ich ataki Sekretną siła, Kwasem i Wodną bronią! | |
|
| |
Freaky74
| Temat: Re: Gra Vaphela Sob 04 Lip 2015, 22:17 | |
| Cios wodnym pulsem o ziemię nie był dobrą komendą. Fala wody przeszła po ziemi lecz nie była to fala która zmiotła by wszystkich trzech przeciwników. Heracrosso raz Pidgey byli bezpieczni ponieważ ptak unosił się nad arena a żuk zrobił szybki unik. Na twoje szczęście Vulpix nie zdążyła zrobić uniku i została trafiona wodnym pulsem, po czym od razu oberwała sekretną siłą od Cleffy i Oddish'a. Heracross po zrobieniu uniku przeszedł od razu do kontry ramieniem oporowym trafiając 4 razy Cleffe. Pidgey s kolei przeszedł do ataku wichurą i mocno zranił twoją roślinkę (Nie wiem czym konkretnie jest Oddish ). Twoja drużyna nie stała obojętna wszystkie pokemony wymieniały się atakami aż arenę nie pokryła wielka chmara kurzu. Nic nie było widać, a gdy dym opadł zobaczyłeś jak Cleffa, Psyduck, Oddish oraz Pidgey i Heracross stali zmęczenie na arenie. Vulpix leżała omdlała co oznaczało że zostało ci tylko pokonać Pidgey'a oraz Heracrossa, co nie powinno być ciężkie gdyż byli bardziej zmęczeni walka od twoich stworków. Po chwili stania na arenie podpalony Oddish padł omdlały. Niestety nie zdołał wygrać z podpaleniem. Cleffa i Psyduck spojrzeli na ciebie jakby chcieli powiedzieć ci "Czekamy na dalsze ostatnia instrukcję". Czy uda ci się poprowadzić swoje stworki do zwycięstwa. Czy pokemony Nell pokażą że nie dadzą się tak łatwo pokonać i twoja przewaga zniknie. Jedno jest pewne. To jaką komendę wydasz swoim pokemonom zadecyduję o przebiegu ostatniej rundy. Oddish FNT Cleffa 25% Psyduck 55% VS: Vulpix FNT Pidgey - 25% zatruty Heracross - 30% _________________________________________________ Karta Postaci, Konto Bankowe, Box | |
|
| |
Vaphel Admin
| Temat: Re: Gra Vaphela Sob 04 Lip 2015, 22:34 | |
| Nie dałeś mi expa dla Oddisha. ____________________________________ Wypuściłem powietrze mocnym tchnieniem. Moje stworki liczyły na dobre komendy. Ja również chciałem wygrać bo to wzmocniłoby moje Pokemony i zbliżyłoby je do ewolucji. Podczas tej walki wymyśliliśmy też kilka kombinacji, które na pewno zastosujemy w Konkursach. - Na początek połączcie swoje ataki Wodnego pulsu i Sekretnej siły. Potem zaatakujcie razem Tłuczeniem i Drapaniem Pidgeya. Gdy to wam się uda Psyduck strąć na ziemie Heracrossa Wodną bronią i wtedy Cleffa zaatakuj go Sekretną siła. | |
|
| |
Freaky74
| Temat: Re: Gra Vaphela Pon 06 Lip 2015, 13:36 | |
| Połączony atak wodnego pulsu i sekretnej siły zdołał dosięgnąć niestety tylko Pidgey'a ponieważ Heracross zdążył zrobić unik i szybko ruszył w atak ramieniem oporowym twoją Cleffę. Trafił ją 4 razy co poważnie zraniło twojego stworka lecz na szczęście mała Cleffa zdążyła zaatakowac sekretną siłą, a Psyduck przeszedł w szybki atak wodną bronią. Po szybkim natarciu na żuka połączonymi atakami robak padł na ziemię omdlały. W tym czasie Pidgey resztkami sił zaatakował twoje pokemony wichurą co sprawiła że mała Cleffa zemdlała z wykończenia i zadanych obrażeń. Kaczka szybko odpowiedziała ptakowi drapaniem i tak Fer okazał się zwycięzcą kolejnego pojedynku. -To nie fair! stoczyłeś więcej walk ode mnie o masz większe doświadczenie! - Krzyczała wściekła Nell - Wszystko było fair. Fer wygrał. I ja tak samo z tobą wygram w następnej walce. A i co z moimi 10 pokedolarami? - Powiedział ucieszony Eusin - Dobra niech cie będzie idę uleczyć swoje pokemony i wracam aby skopać ci to co skopać powinnam. ____________________________________________ Karta Postaci, Konto Bankowe, Box | |
|
| |
Vaphel Admin
| Temat: Re: Gra Vaphela Pon 06 Lip 2015, 16:12 | |
| W ogóle nie dałeś mi expa za tą walkę xD. Oddishowi za Vulpixa Cleffie za Vulpixa i Heracrossa Psyduckowi za wszystkie. ________________________________________ Zawróciłem zmęczony stworki do balli i podziękowałem im patrząc się na nie przez kopuły balli. Potem zostawiłem kłócących się przyjaciół i jako pierwszy oddałem swoje stworki do leczenia. W czasie kuracji rozglądam się za jakimś punktem z zapisami na Contesty. Wypadałoby również wyrobić sobie kartę trenerską i znaleźć jakąś rozpiskę Konkursów. Zapewne odbywają się w każdym większym mieście, ale fajnie by było znać jakiś terminarz razem z rozpiską które mają podwójne występy lub podwójne walki. | |
|
| |
Freaky74
| Temat: Re: Gra Vaphela Pon 06 Lip 2015, 23:04 | |
| Wiem wybacz zapomniałem XD Oddish 2 lv, Cleffa 2 lv + 1 punkt szczęścia i Psyduck 1,5 lv --------------------------------------------------------------------------------------------- Niestety Na Valencii nie było żadnej sali do Contestów. Jedynymi miejscami na tej wyspie było lotnisko którym mogłeś wyruszyć do regionu Kanto, Centrum Pokemon oraz Laboratorium profesor Ivy. Jeśli chodzi o zapisy oraz kartę trenerską to mogłeś na spokojnie podejść do Centrum Pokemon i poprosić siostrę Joy o formularz, i różnego rodzaju rozpiski co do czasu i miejsca najbliższych pokazów. Po jakimś czasie jak tak stałeś i zastanawiałeś się co robić twoi towarzysze skończyli walkę pomiędzy sobą. Po minie Nell Mogłeś dostrzec że to ona wygrała pojedynek, gdyż Eusin szedł z tyłu z załamaną miną. - Hej Fer szkoda że nie widziałeś jak pokonałam Eusina w walce. To było piękne widowisko. - Powiedziała do ciebie zadowolona Nell - Oj dobra jedna walka nic nie znaczy pokonam cie następnym razem. A poza tym to oczywiste że dałem cie fory dla tego że jesteś dziewczyną. - Powiedział pokonany Eusin -Coś ty powiedział?! JA ci zaraz dam Fory ty................... <-(To nie ma być przekleństwo po prostu jak będą takie kropki to znaczy że jest twoja interwencja ) ____________________________________________________________________ Karta Postaci, Konto Bankowe, Box | |
|
| |
Vaphel Admin
| Temat: Re: Gra Vaphela Wto 07 Lip 2015, 15:58 | |
| Za każdego pokonanego Pokemona dajesz oddzielnie exp. __________________________________ Olałem całkowicie sprzeczkę moich przyjaciół i wszedłem do Centrum Pokemona, które znajdowało się za moimi plecami. Chciałem uleczyć moje stworki i ząłatwić to wszystko o czym pisałem w poprzednim poście. Chciałbym wyrobić sobie kartę trenerską i znaleźć jakąś rozpiskę Konkursów. Zapewne odbywają się w każdym większym mieście, ale fajnie by było znać jakiś terminarz razem z rozpiską które mają podwójne występy lub podwójne walki. | |
|
| |
Freaky74
| Temat: Re: Gra Vaphela Sro 08 Lip 2015, 23:25 | |
| Siostra Joy z uśmiechem wzięła twoje pokemony i zaprowadziła cię do komputera w którym musiałeś wypełnić formularz i po wypełnieniu go przez ciebie zabrała na parę sekund twój pokedex. Po momencie oddała go tłumacząc ci że zostałeś zarejestrowany do konkursów a twoja karta trenerska została wgrana do twojego pokedexa. Dała ci również ulotkę z rozpiską konkursów. Najbliższy był za 4 dni na wyspie Mandarynkowej południowej i był to pokaz parami. Następny był za 9 dni na wyspie Mandarynkowej północnej i tym razem były to pokazy solowe. Na które ty się zdecydujesz? ___________________________________________________________ Karta Postaci, Konto Bankowe, Box | |
|
| |
Vaphel Admin
| Temat: Re: Gra Vaphela Czw 09 Lip 2015, 16:38 | |
| Czekając dalej aż mój MG przydzieli mi sprawiedliwie exp za walkę zastanawiałem się gdzie byłoby lepiej popłynąć. Jeżeli złapiemy dobre połączenie to moglibyśmy zaliczyć obydwie wyspy i obydwa konkursy. Jednakowoż bliżej i łatwiej byłoby dopłynąć na Wyspę Mandarynkową Południową. Była to ogromna wyspa i ogromne możliwości. Kilka miast, różnorodna fauna i flora, dla każdego z nas znalazłoby się coś ciekawego. Poza tym nieopodal znajdowała się Trovita, wyspa na której był gym. | |
|
| |
Sponsored content
| Temat: Re: Gra Vaphela | |
| |
|
| |
| Gra Vaphela | |
|