PokeNova
Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

IndeksLatest imagesSzukajRejestracjaZaloguj

Gra Vaphela

Go down 
5 posters
Idź do strony : Previous  1 ... 7 ... 10, 11, 12 ... 30 ... 50  Next
AutorWiadomość
Freaky74

Freaky74

Liczba postów : 115

Karta Postaci
Profesja Główna: Trener
Starter: Gastly

Gra Vaphela - Page 11 Empty
PisanieTemat: Re: Gra Vaphela   Gra Vaphela - Page 11 EmptyPią 10 Lip 2015, 13:36

Oddish Bez zmian, Cleffa 3 lv, Psyduck 2,5 Lv

Kiedy tak myślałeś gdzie by popłynąć twoi towarzysze skończyli się rejestrować i podeszli do ciebie.
Hej Fer! Zarejestrowałeś się już bo ja tak i zastanawiam się właśnie gdzie popłynąć. Sądzę że lepiej by było poczekać te 9 dni i zacząć od pojedynczych występów Poza tym w między czasie moglibyśmy odwiedzić wyspy sąsiednie i wybrać się na małe łowy co ty na to?
To głupie ja bym od razy popłynęła na Południową i wzięła udział w pierwszych pokazach. W końcu tamta wyspa jest lepsza jeśli chodzi o występujące pokemony.
Twoi przyjaciele zaczeli się mocno kłócić nad następnym celem aż nagle usłyszałeś jak wykrzyczeli swoje imię i powiedzieli ze ostateczny głos należy do ciebie.

(Eusin , Nell)

Karta Postaci, Konot Bankowe, Box
Powrót do góry Go down
Vaphel
Admin
Vaphel

Liczba postów : 3197

Karta Postaci
Profesja Główna:
Starter:

PisanieTemat: Re: Gra Vaphela   Gra Vaphela - Page 11 EmptyPią 10 Lip 2015, 16:31

Jakoś tak dziwnie rozłożyłeś te poziomy. Na następny raz rozpisuj mi za każdego poka oddzielnie. Poza tym nie używaj kolorów, wystarczą mi normalne zapisy dialogów.
- A gdzie jest kolejny konkurs? Ten po tym na Północnej? - spytałem. Bez sensu byśmy mieli się cofać. Konkursy zawsze odbywają się po kolei na Wyspach więc wybierzemy tą, która jest bliżej tej na której będzie następny. Obydwie mają ciekawe stworki. W sumie ja nie potrzebuję żadnego nowego, ale w sumie jakby się coś ciekawego trafiło.
Powrót do góry Go down
https://pokenova.forumpl.net/t94-fernando-de-la-rosa
Freaky74

Freaky74

Karta Postaci

PisanieTemat: Re: Gra Vaphela   Gra Vaphela - Page 11 EmptySob 11 Lip 2015, 13:44

Następne pokazy miały się odbyć na wyspie Rind, lecz do tych pokazów zostało aż 14 dni. Twoi towarzysze coraz bardziej skakali sobie do gardeł a ty musiałeś szybko podjąć decyzje gdzie by wyruszyć gdyż łodzie które płyną na kolejne wyspy odpływają za: mandarynkową południową za godzinę, na Mandarynkową północna za 45 min a na Rind za 1,5h.
-Dobra Fer zatem płyniemy na południową?- Zapytała zniecierpliwiona Nell
- Skoro Już mamy tam płynąć a statek na nią mamy dopiero za godzinę to ja bym odwiedził laboratorium profesor Ivy. Może dowiemy się tam czegoś co pomoże nam w naszej przygodzie co wy na to? - Zapytał Eusin

Karta Postaci, Konto Bankowe, Box
Powrót do góry Go down
Vaphel
Admin
Vaphel

Karta Postaci
Profesja Główna:
Starter:

PisanieTemat: Re: Gra Vaphela   Gra Vaphela - Page 11 EmptySob 11 Lip 2015, 16:32

- Dobra, to płyniemy na Południową, a potem będziemy się martwić jak dostać się na Północną, albo ewentualnie prosto na Rind - rzekłem do przyjaciół i wziąłem na ręce moich nieodłącznych Oddisha i Cleffę. Wzmocnili się od naszego opuszczenia domu. Gwiazdka rosła w siłe i nie była już małym berbeciem a Oddish ewidentnie zbliżał się do ewolucji w Glooma. Gdy to się stanie będziemy musieli podjąć decyzję czy ewentualnie zostanie Vileplumem czy Bellosomem.
- A tymczasem ruszajmy do profesor Ivy, w którą to stronę?
Powrót do góry Go down
Freaky74

Freaky74

Karta Postaci

PisanieTemat: Re: Gra Vaphela   Gra Vaphela - Page 11 EmptyWto 14 Lip 2015, 13:57

Eusin ucieszony że zobaczy profesor Ivy szybko ruszył przed siebie krzycząc "TĘDY". Szliście za nim przez jakieś15 minut aż zobaczyliście wielką farmę oraz Laboratorium wokół którego latało pełno niesamowitych pokemonów z tego jak i innego regionu. Weszliście do środka I zobaczyliście jak profesor bada tajemniczą skamielinę. Zobaczyła was i szybko się z wami przywitała.
-Witajcie, czego potrzebujecie? Czyżby startera?- Zapytała zaskoczona profesor

Powrót do góry Go down
Vaphel
Admin
Vaphel

Karta Postaci
Profesja Główna:
Starter:

PisanieTemat: Re: Gra Vaphela   Gra Vaphela - Page 11 EmptyWto 14 Lip 2015, 17:31

Weszliśmy do laboratorium i od razu rozpoznałem panią profesor. Jak inni ludzie z tą rangą była bardzo sławna i chyba każdy wiedział jak wygląda. Nie pochodziła z naszego regionu. Przyjechała z Kanto by badać odmienną kolorystykę naszej fauny. Była uczennicą Profesora Oaka.
- W sumie to dopiero co wyruszyliśmy w podróż więc startery byłyby spoko - rzekłem do towarzyszy puszczając im oko. Niby każde z nas miało już swoje stworki ale jakieś darmowe by nie zaszkodziły - co ma pani do zaoferowania?
Powrót do góry Go down
Freaky74

Freaky74

Karta Postaci

PisanieTemat: Re: Gra Vaphela   Gra Vaphela - Page 11 EmptyCzw 16 Lip 2015, 15:40

Miałeś rację pani profesor przyjechała na wyspy aby badać odmienna kolorystykę pokemonów.
-Właśnie badam nowe Shiny pokemony które przesłał mi profesor Oak. Niestety nie mam wiele teraz do zaoferowania gdyż nie jestem od rozdawania starterów a poza tym widzę że już macie nie małe drużyny słodkich pokemonów. Czyżbyście startowali w pokazach na naszym archipelagu?- Zapytała profesor
- Owszem startujemy w pokazach i szczerze liczyliśmy na jakiegoś słodkiego pokemona od pani.- Z uśmiechem i szczerością wyrwała się Nell
- No cóż nie mam dużo pokemonów do ofiarowania wam ale mogę wam dać do wyboru tą trójkę. Nie tak dawno skończyłam badanie ich więc sądzę że będą z wami szczęśliwe.
W tym momencie Profesor wyciągnęła dwa pokeballe i wypuściła trzy świecące stworki które ustawiły się w rządku.

Gra Vaphela - Page 11 158      Gra Vaphela - Page 11 155     Gra Vaphela - Page 11 152

- Ale może żeby było ciekawiej nie dam wam samych pokemonów a pokeballe. Pokemon którego pokeball wylosujecie będzie wasz- Powiedziała profesor i dała wam do wyboru trzy pokeballe. który wybierzesz ty?

Powrót do góry Go down
Vaphel
Admin
Vaphel

Karta Postaci
Profesja Główna:
Starter:

PisanieTemat: Re: Gra Vaphela   Gra Vaphela - Page 11 EmptyCzw 16 Lip 2015, 15:59

Każdy z tych stworków mógłby mi się przydać. Totodile razem z Psyduckiem dawaliby świetne wodne pokazy. Chickorita pasuje do Oddisha: zapachowo-płatkowe show. Cyndaquil jako ognisty Pokemon mógł rozpalić nie jednego przeciwnika. Po chwili zastanowienia wyciągnąłem środkową kulę po czym zeskanowałem stworka, który miał przynależeć do mnie jako szósty Pokemon w mojej drużynie. Jego dopełnienie i ostatnie ogniwo. Na nim chwilowo zakończyłbym zbieranie stworków i skupił się na odnalezieniu potencjału mojej szóstki.
Powrót do góry Go down
Freaky74

Freaky74

Karta Postaci

PisanieTemat: Re: Gra Vaphela   Gra Vaphela - Page 11 EmptyWto 21 Lip 2015, 16:09

Wyciągnąłeś pokeball który był po środku i schowałeś do niego .............................................

Nazwa Pokemona: Cyndaquil * M

Gra Vaphela - Page 11 __shiny_cyndaquil___by_kaji_sunlight-d4tkoy8

Poziom: 5
Typ: Ogień
Łańcuch ewolucji: Cyndaquil - (14Lv) -> Quilava - (36 Lv) -> Typhlosion
Obecne Ataki: Pchnięcie (Tackle), Laser (Leer)
Reszta ataków: -
Charakter i historia: Świecący starter który uwielbia spać i parzyć ludzi oczywiście nie celowo. Został wylosowany przez Fer'a u profesor Ivy
Zdolność: Pożar (Blaze) - Jeśli Pokémon znający tę umiejętność straci ponad 1/3 HP dzięki tej zdolności jego ogniste ataki będą miały o 1,5 razy większą moc.
Trzymany przedmiot: -
Istotne lokacje: Laboratorium Profesor Ivy, miejsce wylosowania
Ball: Pokeball

Kod:
[b]Nazwa Pokemona:[/b] Cyndaquil * [color=#FF0000]M[/color]

[img]http://www.serebii.net/card/th/heartgoldsoulsilver/61.jpg[/img]

[b]Poziom:[/b] 5
[b]Typ:[/b] [color=#FF0000]Ogień [/color]
[b]Łańcuch ewolucji:[/b] [u]Cyndaquil[/u] - (14Lv) -> Quilava - (36 Lv) -> Typhlosion
[b]Obecne Ataki:[/b] Pchnięcie (Tackle), Laser (Leer)
[b]Reszta ataków:[/b] -
[b]Charakter i historia:[/b] Świecący starter który uwielbia spać i parzyć ludzi oczywiście nie celowo. Został wylosowany przez Fer'a u profesor Ivy
[b]Zdolność:[/b] Pożar (Blaze) - Jeśli Pokémon znający tę umiejętność straci ponad 1/3 HP dzięki tej zdolności jego ogniste ataki będą miały o 1,5 razy większą moc.
[b]Trzymany przedmiot:[/b] -
[b]Istotne lokacje[/b]: Laboratorium Profesor Ivy, miejsce wylosowania
[b]Ball:[/b] Pokeball

Wylosowałeś Cyndaquila'a, czyli ognistego stworka. Eusin natomiast wylosował Totodile'a. Czyli wychodzi na to że Nell dostała Chickorite. Nell była zadowolona ze swojego wyboru i się bardzo ucieszyła, natomiast Eusin nie był do końca szczęśliwy.
- Kurcze liczyłem na Cyndaquil'a. Fer wymień się proszę. - Prosił cię rozczarowany Eusin
- Daj spokuj. Zgodziłeś się na uczciwe losowanie więc teraz nie nażekaj. - Powiedziała mu Nell
- Noi dobra dzieciaki dostaliście swoje startery więc nie chciałabym was wyganiać ale mam trochę pracy więc byłabym wdzięczna jakbyście sobie już poszli. NA stoliku przy wyjściu leżą Great Balle możecie sobie wziąść po jednym. - Powiedziuała do was profesor
I faktycznie lebiej dla was by było gdybyście ruszyli na statek gdyż ten odpływał za 20 min. Twoii przyjaciele oczywiście jak zawsze weszli w kłutnie a ty stałeś i trzymałeś w ręku Balla z Cyndaquilem w ręku. Chyba znowu tylko ty mogłeś rozdzielić swoich kłucących sie przyjaciuł i przypomnieć im o statku na który możecie nie zdążyć.

Powrót do góry Go down
Vaphel
Admin
Vaphel

Karta Postaci
Profesja Główna:
Starter:

PisanieTemat: Re: Gra Vaphela   Gra Vaphela - Page 11 EmptyWto 21 Lip 2015, 17:03

Zawróciłem ryjówkę do balla i ruszyłem na statek. Po pożegnaniu się z panią profesor ruszyliśmy do portu.
- Koniec kłócenia się, musimy się pospieszyć bo nie zdążymy na statek - powiedziałem stanowczo do przyjaciół i pociągnąłem ich ze sobą w stronę doków - jak znajdziemy maszynę do wymiany na statku to możemy się wymienić drogi Eusinie. Myślę, że na tym etapie znajomości naszym stworkom będzie wszystko jedno.
Myśląc o wymianie miałem w planach nauczenie Totodile'a Lodowego ciosu. Ten atak w połaczeniu z Wodnym pulsem Psyducka mógł nam dać szereg możliwości w rundzie pokazowej.
Powrót do góry Go down
Sponsored content

PisanieTemat: Re: Gra Vaphela   Gra Vaphela - Page 11 Empty

Powrót do góry Go down

Gra Vaphela
Powrót do góry 
Strona 11 z 50Idź do strony : Previous  1 ... 7 ... 10, 11, 12 ... 30 ... 50  Next

Pozwolenia na tym forum:Nie możesz odpowiadać w tematach
PokeNova :: Offtopic :: Archiwum Gier-
Skocz do: