|
|
| Gra Vaphela | |
| | |
Autor | Wiadomość |
---|
Freaky74
Liczba postów : 115 Join date : 27/05/2015 Age : 26 Skąd : Pastoria
Karta Postaci Profesja Główna: Trener Starter: Gastly
| Temat: Re: Gra Vaphela Nie 28 Cze 2015, 23:16 | |
| Ok wybacz. Cleffa 1,8lv i Metapod 0,6lv _______________________________________________________________ Metapod szybko przeszedł do strzału siecią i przyciągną zszokowanego liska do siebie. Nosorożec niestety zdążył zmienić kierunek i szybko nacierał w ich stronę. Na szczęście twoja mała słodka Cleffa natarła na niego i olbrzymi nosorożec walczył rogiem w łapki z małą różową kuleczką. Gdy dwa pokemony się spierały Metapod popatrzył na Eeviego i zaczął pękać po kilku sekundach z kokonu wyłowił się piękny Butterfly, który od razu po wyjściu z kokonu zaatakował strzałem siecią Rhyhorna który niestety wygrał walkę i odtrącił małą Cleffe na bok przez co motyl trafił w oczy Rhyhorna i ten się zatrzymał szarpiąc się na bako aby pozbyć się lepkiej sieci z oczu. Gdy Eevee zobaczył ewolucję Metapoda szybko się ockną i resztkami sił zaatakował sekretną siłą Nosorożca. Eevee 1% ciężko ranny Cleffa 65% Metapod 70% VS: Rhyhorn 55% Zorua - FNT Rattata - FNT ___________________________________________________________________ Karta Postaci, Konto Bankowe, Box | |
| | | Vaphel Admin
Liczba postów : 3197 Join date : 16/07/2013 Age : 32 Skąd : Mazovian
Karta Postaci Profesja Główna: Starter:
| Temat: Re: Gra Vaphela Pon 29 Cze 2015, 14:47 | |
| Teraz zdobyliśmy sporą przewagę. Robię szybki skan motylkowi (Użyj obrazka tego, który wstawiłem już do skanu) i rozpoczynam moją taktykę z nowym atakiem mojego podopiecznego. - Eevee ustań za Rhyhornem a Ty Cleffa z przodu. Atakujcie jednocześnie Sekretną siła tak by fale tego ataku zderzały się na przeciwniku. W tym samym czasie Butterfree znajdź się w bezpiecznej odległości nad przeciwnikiem i torturuj jego umysł Siła umysłu! Dacie radę, możemy zakończyć to w tej rundzie! | |
| | | Freaky74
| Temat: Re: Gra Vaphela Pon 29 Cze 2015, 15:19 | |
| Nazwa Pokemona: Butterfree MPoziom: 10 Typ: Robak\ LatającyŁańcuch ewolucji: Caterpie - (7Lv) -> Metapod - (10 Lv) -> ButterfreeObecne Ataki: Pchnięcie (Tackle), Strzał siecią (String Shot), Twardnienie (Harden), Siła umysłu (Confusion) Reszta ataków: - Charakter i historia: Mały łakomczuszek, który interesuje się głównie jedzeniem. Został omyłkowo sprzątnięty razem z prowiantem na statek płynący z Pinkan na Valencię. Został włączony do drużyny Fera w trakcie ratowania Vulpixa Nell przed utonięciem. Ewoluował na tym statku w trakcie treningu o konkursów w Metapoda. Swoją nasepną ewolucję przeżył podczas walki przeciwko pokemonom Eusina. Butterfly Stał się po ewolucji bardziej waleczny i chce zaprowadzić swojego trenera na szczyt. Zdolność: Złożone oczy (Compoundeyes) - Zwiększa celność pokemona o 30% Trzymany przedmiot: - Istotne lokacje: Statek z Pinkan na Valencię - miejsce złapania i ewolucji. Ball: Pokeball - Kod:
-
[b]Nazwa Pokemona:[/b] Butterfree [color=#FF0000]M[/color]
[img]http://www.serebii.net/card/th/neodiscovery/19.jpg[/img]
[b]Poziom:[/b] 10 [b]Typ:[/b] [color=#006600]Robak[/color]\[color=#6600FF]Latający[/color] [b]Łańcuch ewolucji:[/b] Caterpie - (7Lv) -> Metapod - (10 Lv) -> [u]Butterfree[/u] [b]Obecne Ataki:[/b] Pchnięcie (Tackle), Strzał siecią (String Shot), Twardnienie (Harden), Siła umysłu (Confusion) [b]Reszta ataków:[/b] - [b]Charakter i historia:[/b] Mały łakomczuszek, który interesuje się głównie jedzeniem. Został omyłkowo sprzątnięty razem z prowiantem na statek płynący z Pinkan na Valencię. Został włączony do drużyny Fera w trakcie ratowania Vulpixa Nell przed utonięciem. Ewoluował na tym statku w trakcie treningu o konkursów w Metapoda. Swoją nasepną ewolucję przeżył podczas walki przeciwko pokemonom Eusina. Butterfly Stał się po ewolucji bardziej waleczny i chce zaprowadzić swojego trenera na szczyt. [b]Zdolność:[/b] Złożone oczy (Compoundeyes) - Zwiększa celność pokemona o 30% [b]Trzymany przedmiot:[/b] - [b]Istotne lokacje[/b]: Statek z Pinkan na Valencię - miejsce złapania i ewolucji. [b]Ball:[/b] Pokeball Butterfly szybko znalazł się nad Rhyhornem i zaczął atakować go Siłą umysłu. Taktyka ta była bardzo skuteczna gdyż rozwścieczony nosorożec nie mógł dosięgnąć motylka, a skupił się on tylko na nim. Eevee ledwo obszedł nosorożca i zaczął słabo atakować go od tyłu. W tym samym czasie Cleffa atakowała sekretną siłą od przodu i otoczony nosorożec nie mógł nic innego zrobić jak tylko paść omdlały na ziemię z powodu ataków z każdej strony. - No dobra wygrałeś. Rhyhorn Wracaj - Powiedział Eusin - To była Piękna walka. A ten Eevee wcale nie jest do niczego. Nell podeszła do lisa i zaczęła drapać go za uszkiem. - No jakby nie patrzeć jest silny. I nie można zapomnieć o Butterfly'm w końcu w tej walce przeszedł na ostatnie stadium ewolucji. Gratuluję silnych pokemonów Fer - Powiedział z zazdrością Eusin. - To co, Fer moja kolej żeby się z tobą zmierzyć! Idź uleczyć swoje pokemony, a ja czekam w gotowości tutaj na arenie- Powiedziała zniecierpliwiona Nell __________________________________________________________ Butterfly 0,5 Lv; Cleffa 1,2 Lv/1 punkt szczęścia; Eevee 0,5 Lv ______________________________________________________________ Karta Postaci, Konto Bankowe, Box | |
| | | Vaphel Admin
| Temat: Re: Gra Vaphela Pon 29 Cze 2015, 15:43 | |
| Za mało expa dałeś Butterfree, on ma poczwórną słabość na typ kamienny. _________________________________________________________________ Pogratulowałem moim stworkom i wyściskałem je. Potem zawróciłem wszystkie do balli i weszłem na szybkie uleczanko do Centrum Pokemona. - Dzień dobry, czy mogłaby pani wyleczyć szybko moje stworki? Są tylko lekko zmęczone walką - rzekłem do pielęgniarki. Eevee najbardziej ucierpiał w tej walce więc przeciwko Nell zamiast niego użyję Oddisha. Gdybyśmy znaleźli jakiś choć mały zbiornik wodny mógłbym potrenować jeszcze Magikarpia. W innym środowisku byłoby to raczej ciężkie. | |
| | | Freaky74
| Temat: Re: Gra Vaphela Pon 29 Cze 2015, 21:07 | |
| Butterfly 2 Lv _______________________________________________________ Gdy wracałeś na arenę w korytarzu stała dziewczyna z siatką Pokeballi - Tylko dzisiaj, tylko u mnie, można wymienić dowolnego wodnego stworka na losowego innego wodnego na tym samym poziomie. Oczywiście nie mam legend ani shiny, ale myślę, że warto! Może warto byłoby podejść i przejrzeć jej oferty? - Cześć jakiego ciekawego stworka mogę dostać za tego Magikarpia? - Podszedłeś i spytałeś trenerki - Za tą Rybkę? Hmmmmm. Co powiesz na Psyduck'a? __________________________________________________________________ Nie wiem czy mogę to tak skrócić, ale jak coś to mogę zmienić ___________________________________________________________________ Karta Postaci, Konto Bankowe, Box | |
| | | Vaphel Admin
| Temat: Re: Gra Vaphela Wto 30 Cze 2015, 18:07 | |
| Zastanowiłem się przez chwilę. Magikarp był obojętny wobec mnie i większości moich stworków. Cleffa interesowała go pewnie tylko dlatego, ze chciałby ją zjeść. Psyduck to bardzo przydatny stworek. Niby wodny ale z arsenałem psychicznych ataków. Oby tylko ten nie miał chronicznych bólów głowy. - Dobrze, mogę się wymienić - rzekłem do dziewczyny i podałem jej balla z rybką. Sam przyjąłem drugą kulę i zeskanowałem ją Pokedexem. (Pamiętaj by dopisać mu jakiś MT). | |
| | | Freaky74
| Temat: Re: Gra Vaphela Wto 30 Cze 2015, 20:49 | |
| Nazwa Pokemona: Psyduck MPoziom: 9,5 Typ: WodaŁańcuch ewolucji: Psyduck-(33)-> Golduck Obecne Ataki: Drapanie (Scrath), Wodna Broń (Water Gun), Biczogon (Tail Whip), Hydrodziało (Hydro Cannon) Reszta ataków: - Nawodnienie (Water Spot) Charakter i historia: Fer wymienił go za Magikarpia. Wesoły, przyjazny pokemon. Zdolność: Wilgotny (Damp) - Samozniszczenie i Eksplozja nie zadziałają jeśli Pokemon jest na arenie. Trzymany przedmiot: - Istotne lokacje: Statek z Pinkan na Valencię - miejsce Wymiany. Ball: Pokeball - Kod:
-
[b]Nazwa Pokemona:[/b] Psyduck [color=#FF0000]M[/color]
[img]http://www.serebii.net/xy/pokemon/054.png[/img]
[b]Poziom:[/b] 9,5 [b]Typ:[/b] [color=#0000FF]Woda[/color] [b]Łańcuch ewolucji:[/b] [u]Psyduck[/u]-(33)-> Golduck [b]Obecne Ataki:[/b] Drapanie (Scrath), Wodna Broń (Water Gun), Biczogon (Tail Whip), Hydrodziało (Hydro Cannon) [b]Reszta ataków:[/b] - Nawodnienie (Water Spot) [b]Charakter i historia:[/b] Fer wymienił go za Magikarpia. Wesoły, przyjazny pokemon. [b]Zdolność:[/b] Wilgotny (Damp) - Samozniszczenie i Eksplozja nie zadziałają jeśli Pokemon jest na arenie. [b]Trzymany przedmiot:[/b] - [b]Istotne lokacje[/b]: Statek z Pinkan na Valencię - miejsce Wymiany. [b]Ball:[/b] Pokeball ------------------------------------------------------------ Zeskanowałeś szczęśliwego pokemona który cały czas skakał na boki z uśmiechem. - Fer! Długo mam czekać- Krzyczała zniecierpliwiona Nell - No właśnie! Ja też chcę zobaczyć jakąś walkę. A poza tym założyłem się z Nell o 10 pokedolarów że przegra! Dla tego musisz ją rozwalić! - Krzyczał podniecony Eusin. Wiedziałeś ze twoi towarzysze się niecierpliwią i musiałeś też szybko wymyślić jakiego pokemona, bądź pokemony wystawisz tym razem. ___________________________________________________________ Karta Postaci, Konto Bankowe, Box | |
| | | Vaphel Admin
| Temat: Re: Gra Vaphela Wto 30 Cze 2015, 21:05 | |
| Psyduck nie może nauczyć się Hydrodziała. ________________________________________ Zawróciłem kaczaka do balla i pobiegłem do przyjaciół na zewnątrz budynku. - To co? znów potrójna walka? - rzekłem z uśmiechem na ustach i podrzuciłem trzy balle w powietrze - czas na was: Oddish, Cleffa i Psyduck! Ruszamy do walki. Na początek Psyduck i Oddish połączcie swoje ataki kwasu i Wodnej broni i tym strumieniem oblejcie przeciwników. Cleffa, użyj Mimiki i pomóż im atakując Wodną bronią. Potem Oddish i Cleffa zaatakujcie Sekretną siła a Ty Psyduck podążaj za tym atakiem i zaatakuj Drapaniem! | |
| | | Freaky74
| Temat: Re: Gra Vaphela Sro 01 Lip 2015, 22:19 | |
| Nell popatrzyła na ciebie z uśmiechem i wyrzuciła dwa Balle w powietrze. oczywiście pierwsza na arenie była ognista Vulpix. Kolejnymi dwoma pokemonami okazały się być latający Pidgey, oraz..... ku twojemu zdziwieniu ukazał się walczący robak, Heracross. Walka nie była wyrównana, a przynajmniej nie na twoja korzyść. Pierwsza runda nie była twoją, ponieważ gdy Psyduck i Oddish zaatakowali kwasem i wodna bronią, Pidgey użył Porywu wiatru i zdmuchną atak, przez co twoje pokemony trochę się przestraszyły przeciwnej drużyny i Cleffanie zdążyła użyć mimiki i została trafiona 3 razy przez Heracross'a ramieniem oporowym. W tym czasie pozostałe dwa pokemony również oberwały. Oddish dostał od Vulpix żarem co podpaliło małą roślinkę. A Psyduck oberwał w tym czasie od Pidgey'a atakiem piasku oraz pchnięciem. Twoje stworki oczywiście również zdołały trafić przeciwników sekretna siłą oraz drapaniem tak jak im poleciłeś leć dało to mały efekt w porównaniu do obrażeń które otrzymały twoje stworki. Oddish 75% podpalony Cleffa 80% Psyduck 85% VS: Vulpix 90% Pidgey - 90% Heracross - 90% ____________________________________________________________________ Karta Postaci, Konto Bankowe, Box | |
| | | Vaphel Admin
| Temat: Re: Gra Vaphela Czw 02 Lip 2015, 15:45 | |
| - Cleffa widziałaś jak przeciwnik używał Żaru, użyj Mimiki by wykonać ten atak na Heracrosie - rzekłem uśmiechając się pod nosem. Tak się walczy na konkursach, używa się ataków przeciwnika przeciwko niemu samemu - W tym samym czasie Oddish zastosuj Kwas na Vulpixie a Ty Psyduck użyj Wodnego pulsu by zmyć na koniec przeciwników na bezpieczną odległość. Gdy to się stanie niech każde z was namierzy swojego przeciwnika i atak Żarem w Heracrossa, Wodną bronią w Vulpixa i Kwasem w Pidgeya. | |
| | | Sponsored content
| Temat: Re: Gra Vaphela | |
| |
| | | | Gra Vaphela | |
|
| Pozwolenia na tym forum: | Nie możesz odpowiadać w tematach
| |
| |
| |
|