| Gra Vaphela | |
|
|
|
Autor | Wiadomość |
---|
LubiePlacki
Liczba postów : 1051 Join date : 21/05/2015
| Temat: Re: Gra Vaphela Pią 04 Gru 2015, 21:14 | |
| Dzień konkursu, na trybunach pełno ludzi, każdy chciał zobaczyć twoją walkę z Rubym, oprócz ciebie był jakiś chłopak z Rattatą, miał na imię Joey. -Pokonam ciebie i Rubiego moim najlepszym rattatą na świecie! Na trybunach ledwo udało ci się dostrzec Flavię (może być?) i Eusina z Nell, razem z Flavią był jej Vaporeon, poza Joyego wszedł jeszcze Quin, miał ze sobą Turtwiga. W tym czasie Ruby zaczął krzyczeć na obsługę. -Co to ma być? Więcej światła! Moja Mimi wygląda ciemno jak w jakiejś jaskini! Więcej światła! O tak, bardziej z lewej żeby Zuzu i Coco też było widać, jeszcze trochę, i już! Idealnie! Możecie robić zdjęcia! | |
|
| |
Vaphel Admin
Liczba postów : 3197 Join date : 16/07/2013 Age : 32 Skąd : Mazovian
Karta Postaci Profesja Główna: Starter:
| Temat: Re: Gra Vaphela Sob 05 Gru 2015, 22:42 | |
| Gdzie się podziewałeś? _______________________________ Pomachałem moim przyjaciołom i Flavii po czym wyszedłem razem z Gloomem i Butterfree w światła jupiterów. Może ktoś mnie poprosi o wywiad albo zdjęcie? Olałem Joeya z Rattatą, ale nie lekceważyłem go. Wiele normalnych Pokemonów uczy się pięknych żywiołowych ataków i wygrywa Konkursy. Dzisiaj jednak ta scena miała należeć do mnie. Jeżeli nic nie będzie się działo to kieruje swoje kroki do poczekalni gdzie wylosuję kolejność mojego występu. | |
|
| |
LubiePlacki
| Temat: Re: Gra Vaphela Pon 21 Gru 2015, 14:25 | |
| W poczekalni był duży ekran, zaczęło się losowanie. Wszyscy byli ciekawi z kim zmierzy się Ruby, losowanie trwało kilka minut aż w końcu pojawiła się tabela:
Joey vs. Fernando Ruby vs. Quin
Na arenę wszedł Joey i dumnie wypuścił swojego Rattatę który rozejrzał się w koło i zaczął machać ogonkiem. -Nikt nie pokona mnie i mojego super fajnego Rattaty! | |
|
| |
Vaphel Admin
| Temat: Re: Gra Vaphela Wto 22 Gru 2015, 18:09 | |
| Czekałem w greenroomie czekając na to co pokaże Joey. Byłem ciekaw występu jego Rattaty. Występy były podwójne więc równie ciekawym było z kim sparował myszkę. Zacząłem się również rozglądać za Rubym. Byłem ciekaw jakich dwóch stworków on użyje. Każdy kto interesował się Konkursami znał jego drużynę: Swampert, Mightyena, Delcatty, Gardevoir, Milotic i Castform. Każdy z nich prezentował inny styl walki więc można się było spodziewać po ich trenerze tak naprawdę wszystkiego. | |
|
| |
LubiePlacki
| Temat: Re: Gra Vaphela Wto 22 Gru 2015, 21:19 | |
| -Moim drugim Pokemonem jest... Najlepszy ze wszystkich na świecie Patrat! Wypuścił z balla Patrata który stanął obok Rattaty. -Rattata, użyj Ognistego Koła, wtedy ty Patrat piorunującej fali, powstanie ogniste koło z piorunami! Twoje Pokemony spojrzały na ciebie i Joyego i zaczęły się cicho śmiać. W drugiej walce Ruby przygotowywał Gardevoir i Swamperta. | |
|
| |
Vaphel Admin
| Temat: Re: Gra Vaphela Wto 22 Gru 2015, 22:17 | |
| Stałem zatrzymując oddech oglądając występ Joeya. Byłem ciekaw czy to połączenie mu się uda i ile sędziowie przyznają mu punktów. To ta nota decydowała w końcu czy wejdzie do drugiej rundy w której możliwe, ze będziemy razem walczyć. Warto było dlatego poobserwować jego taktyki, ataki jego Pokemonów i opracować kontrę. | |
|
| |
LubiePlacki
| Temat: Re: Gra Vaphela Sro 23 Gru 2015, 09:05 | |
| -16 punktów. Joey zszedł ze sceny niepocieszony. Rattata spuścił główkę i wskoczył na ramię chłopca. -A teraz wystąpi... Ruby! -Więcej światła! Musi widać Mimi i Nanę! Ruby wypuścił Mightyenę i Milotic. Mightyena użyła Hiper Promienia który został przebity przez Lodowy Promień Mimi. -Świetnie, teraz zróbcie z tego jeden promień! Mimi i Nana złączyły promienie i powstał Hiper Lodowy Promień. -30 punktów. Następny. -Teraz zobaczymy pokaz, Fernanda!
Ostatnio zmieniony przez LubiePlacki dnia Czw 24 Gru 2015, 12:54, w całości zmieniany 1 raz | |
|
| |
Vaphel Admin
| Temat: Re: Gra Vaphela Sro 23 Gru 2015, 21:34 | |
| Tak na przyszłość. W rundzie pokazowej można maksymalnie zdobyć 30 pkt, po 10 od każdego sędzi. ___________________________________________________________________ Odetchnąłem głęboko i poszedłem przez korytarz prowadzący na arenę. Mijając Ruby'iego puszczam mu pełne pewności siebie spojrzenie i wychodzę przed tłum machając zebranej publiczności. Potem puszczam oczko do kamery i wypuszczam Glooma i Butterfree na arenę. - Dobrze wiecie co macie robić, pokażcie nasze show! - rzekłem do moich stworków. Świetnie opanowały nasze show z pyłkami w roli głównej więc pozostało tylko czekać na pokaz. | |
|
| |
LubiePlacki
| Temat: Re: Gra Vaphela Czw 24 Gru 2015, 13:01 | |
| Poprawione ________ Gloom stanął na środku i użyli pyłkowych ataków, żółty pył połączony z fioletowym ułożyły w powietrzu trująco paraliżujące serce. Pyłek zaczął powoli opadać na ziemię, wyglądało to pięknie. Sędziowie podziwiali twój pokaz, Joey niepocieszony odwracał wzrok a twoi przyjaciele patrzyli jak na coś niesamowitego. -Dobra, przechodzimy do głosowania, 10. -9 -10 -29 dziękujemy! | |
|
| |
Vaphel Admin
| Temat: Re: Gra Vaphela Pią 25 Gru 2015, 12:10 | |
| Przytuliłem moje Pokemony i ukłoniłem się publiczności i jury po czym razem w trójkę opuściliśmy arenę. Wynik 29 punktów prawie na pewno dawał mi wejście do drugiej rundy. Pozostało tylko czekać aż skończą się występy i ogłoszą ósemkę, która będzie ze sobą walczyć w rundzie walk. Umbreon i Cleffa byli gotowi do tej rundy, ich ataki były dobrze dopracowane. Mieliśmy realne szanse by wygrać ten Konkurs. | |
|
| |
Sponsored content
| Temat: Re: Gra Vaphela | |
| |
|
| |
| Gra Vaphela | |
|