PokeNova
Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

IndeksLatest imagesSzukajRejestracjaZaloguj

Gra Vaphela

Go down 
5 posters
Idź do strony : Previous  1 ... 12 ... 20, 21, 22 ... 35 ... 50  Next
AutorWiadomość
LubiePlacki

LubiePlacki

Liczba postów : 1051

Gra Vaphela - Page 21 Empty
PisanieTemat: Re: Gra Vaphela   Gra Vaphela - Page 21 EmptyPią 04 Gru 2015, 21:14

Dzień konkursu, na trybunach pełno ludzi, każdy chciał zobaczyć twoją walkę z Rubym, oprócz ciebie był jakiś chłopak z Rattatą, miał na imię Joey.
-Pokonam ciebie i Rubiego moim najlepszym rattatą na świecie!
Na trybunach ledwo udało ci się dostrzec Flavię (może być?) i Eusina z Nell, razem z Flavią był jej Vaporeon, poza Joyego wszedł jeszcze Quin, miał ze sobą Turtwiga. W tym czasie Ruby zaczął krzyczeć na obsługę.
-Co to ma być? Więcej światła! Moja Mimi wygląda ciemno jak w jakiejś jaskini! Więcej światła! O tak, bardziej z lewej żeby Zuzu i Coco też było widać, jeszcze trochę, i już! Idealnie! Możecie robić zdjęcia!
Powrót do góry Go down
Vaphel
Admin
Vaphel

Liczba postów : 3197

Karta Postaci
Profesja Główna:
Starter:

PisanieTemat: Re: Gra Vaphela   Gra Vaphela - Page 21 EmptySob 05 Gru 2015, 22:42

Gdzie się podziewałeś?
Pomachałem moim przyjaciołom i Flavii po czym wyszedłem razem z Gloomem i Butterfree w światła jupiterów. Może ktoś mnie poprosi o wywiad albo zdjęcie? Olałem Joeya z Rattatą, ale nie lekceważyłem go. Wiele normalnych Pokemonów uczy się pięknych żywiołowych ataków i wygrywa Konkursy. Dzisiaj jednak ta scena miała należeć do mnie. Jeżeli nic nie będzie się działo to kieruje swoje kroki do poczekalni gdzie wylosuję kolejność mojego występu.
Powrót do góry Go down
https://pokenova.forumpl.net/t94-fernando-de-la-rosa
LubiePlacki

LubiePlacki

PisanieTemat: Re: Gra Vaphela   Gra Vaphela - Page 21 EmptyPon 21 Gru 2015, 14:25

W poczekalni był duży ekran, zaczęło się losowanie. Wszyscy byli ciekawi z kim zmierzy się Ruby, losowanie trwało kilka minut aż w końcu pojawiła się tabela:

Joey vs. Fernando
Ruby vs. Quin

Na arenę wszedł Joey i dumnie wypuścił swojego Rattatę który rozejrzał się w koło i zaczął machać ogonkiem.
-Nikt nie pokona mnie i mojego super fajnego Rattaty!
Powrót do góry Go down
Vaphel
Admin
Vaphel

Karta Postaci
Profesja Główna:
Starter:

PisanieTemat: Re: Gra Vaphela   Gra Vaphela - Page 21 EmptyWto 22 Gru 2015, 18:09

Czekałem w greenroomie czekając na to co pokaże Joey. Byłem ciekaw występu jego Rattaty. Występy były podwójne więc równie ciekawym było z kim sparował myszkę. Zacząłem się również rozglądać za Rubym. Byłem ciekaw jakich dwóch stworków on użyje. Każdy kto interesował się Konkursami znał jego drużynę: Swampert, Mightyena, Delcatty, Gardevoir, Milotic i Castform. Każdy z nich prezentował inny styl walki więc można się było spodziewać po ich trenerze tak naprawdę wszystkiego.
Powrót do góry Go down
LubiePlacki

LubiePlacki

PisanieTemat: Re: Gra Vaphela   Gra Vaphela - Page 21 EmptyWto 22 Gru 2015, 21:19

-Moim drugim Pokemonem jest... Najlepszy ze wszystkich na świecie Patrat!
Wypuścił z balla Patrata który stanął obok Rattaty.
-Rattata, użyj Ognistego Koła, wtedy ty Patrat piorunującej fali, powstanie ogniste koło z piorunami!
Twoje Pokemony  spojrzały na ciebie i Joyego i zaczęły się cicho śmiać. W drugiej walce Ruby przygotowywał Gardevoir i Swamperta.
Powrót do góry Go down
Vaphel
Admin
Vaphel

Karta Postaci
Profesja Główna:
Starter:

PisanieTemat: Re: Gra Vaphela   Gra Vaphela - Page 21 EmptyWto 22 Gru 2015, 22:17

Stałem zatrzymując oddech oglądając występ Joeya. Byłem ciekaw czy to połączenie mu się uda i ile sędziowie przyznają mu punktów. To ta nota decydowała w końcu czy wejdzie do drugiej rundy w której możliwe, ze będziemy razem walczyć. Warto było dlatego poobserwować jego taktyki, ataki jego Pokemonów i opracować kontrę.
Powrót do góry Go down
LubiePlacki

LubiePlacki

PisanieTemat: Re: Gra Vaphela   Gra Vaphela - Page 21 EmptySro 23 Gru 2015, 09:05

-16 punktów.
Joey zszedł ze sceny niepocieszony. Rattata spuścił główkę i wskoczył na ramię chłopca.
-A teraz wystąpi... Ruby!
-Więcej światła! Musi widać Mimi i Nanę!
Ruby wypuścił Mightyenę i Milotic. Mightyena użyła Hiper Promienia który został przebity przez Lodowy Promień Mimi.
-Świetnie, teraz zróbcie z tego jeden promień!
Mimi i Nana złączyły promienie i powstał Hiper Lodowy Promień.
-30 punktów. Następny.
-Teraz zobaczymy pokaz, Fernanda!

Ostatnio zmieniony przez LubiePlacki dnia Czw 24 Gru 2015, 12:54, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry Go down
Vaphel
Admin
Vaphel

Karta Postaci
Profesja Główna:
Starter:

PisanieTemat: Re: Gra Vaphela   Gra Vaphela - Page 21 EmptySro 23 Gru 2015, 21:34

Tak na przyszłość. W rundzie pokazowej można maksymalnie zdobyć 30 pkt, po 10 od każdego sędzi. Razz
Odetchnąłem głęboko i poszedłem przez korytarz prowadzący na arenę. Mijając Ruby'iego puszczam mu pełne pewności siebie spojrzenie i wychodzę przed tłum machając zebranej publiczności. Potem puszczam oczko do kamery i wypuszczam Glooma i Butterfree na arenę.
- Dobrze wiecie co macie robić, pokażcie nasze show! - rzekłem do moich stworków. Świetnie opanowały nasze show z pyłkami w roli głównej więc pozostało tylko czekać na pokaz.
Powrót do góry Go down
LubiePlacki

LubiePlacki

PisanieTemat: Re: Gra Vaphela   Gra Vaphela - Page 21 EmptyCzw 24 Gru 2015, 13:01

Poprawione
________
Gloom stanął na środku i użyli pyłkowych ataków, żółty pył połączony z fioletowym ułożyły w powietrzu trująco paraliżujące serce. Pyłek zaczął powoli opadać na ziemię, wyglądało to pięknie. Sędziowie podziwiali twój pokaz, Joey niepocieszony odwracał wzrok a twoi przyjaciele patrzyli jak na coś niesamowitego.
-Dobra, przechodzimy do głosowania, 10.
-9
-10
-29 dziękujemy!
Powrót do góry Go down
Vaphel
Admin
Vaphel

Karta Postaci
Profesja Główna:
Starter:

PisanieTemat: Re: Gra Vaphela   Gra Vaphela - Page 21 EmptyPią 25 Gru 2015, 12:10

Przytuliłem moje Pokemony i ukłoniłem się publiczności i jury po czym razem w trójkę opuściliśmy arenę. Wynik 29 punktów prawie na pewno dawał mi wejście do drugiej rundy. Pozostało tylko czekać aż skończą się występy i ogłoszą ósemkę, która będzie ze sobą walczyć w rundzie walk. Umbreon i Cleffa byli gotowi do tej rundy, ich ataki były dobrze dopracowane. Mieliśmy realne szanse by wygrać ten Konkurs.
Powrót do góry Go down
Sponsored content

PisanieTemat: Re: Gra Vaphela   Gra Vaphela - Page 21 Empty

Powrót do góry Go down

Gra Vaphela
Powrót do góry 
Strona 21 z 50Idź do strony : Previous  1 ... 12 ... 20, 21, 22 ... 35 ... 50  Next

Pozwolenia na tym forum:Nie możesz odpowiadać w tematach
PokeNova :: Offtopic :: Archiwum Gier-
Skocz do: