|
|
| Gra Vaphela | |
| | |
Autor | Wiadomość |
---|
LubiePlacki
Liczba postów : 1051 Join date : 21/05/2015
| Temat: Re: Gra Vaphela Sob 21 Lis 2015, 14:30 | |
| Plan się powiódł a jęcząca Vulpix poleciała w powietrze, po chwili spadła 10 metrów dalej, usłyszałeś chrupanie kości i najprawdopodobniej ostatni pisk małej Vulpix. Dalej nie słyszałeś żadnych odgłosów od lisiczki. Zobaczyłaś Rattatę która biegła w stronę Vulpix, najprawdopodobniej by się pożywić. Twoje Pokemony czekały na dalsze polecenia, Umbreon spoglądał czasem nerwowo w stronę gdzie upadła Vulpix. Inne Pokemony nie zwracały na to uwagi. Zauważyłeś że Vulpix nie zrobiła w twoim plecaku żadnych zniszczeń, nawet trochę zrobiła porządek. | |
| | | Vaphel Admin
Liczba postów : 3197 Join date : 16/07/2013 Age : 32 Skąd : Mazovian
Karta Postaci Profesja Główna: Starter:
| Temat: Re: Gra Vaphela Nie 22 Lis 2015, 13:29 | |
| No cóż. Nie myślałem, ze lisiczka skończy jako padlina ale to się czasem zdarza. Zwracam swój wzrok na Glooma by zobaczyć jak mu idzie wykonanie lampionu z pyłków i Sekretnej siły. Jeżeli dobrze mu to idzie to nakazuje Butterfree i Gloomowi dalszy trening tej techniki a swoją uwagę przenoszę na Umbreona i Cleffę. - Dobra walczące, Umbreon na początek seria Kul cienia a potem Szybka gwiazda. Otocz jeden atak drugim. Cleffa, Mimika i powtórz to co Umbreon. | |
| | | LubiePlacki
| Temat: Re: Gra Vaphela Nie 22 Lis 2015, 14:26 | |
| Lampion wyglądał świetnie, Umbreon posłał kilka kul cienia i szybką gwiazdę która została otoczona przez kulę, Cleffa pomimo twoich wyraźnych wytycznych postanowiła pokazać ci swoją wersję, posłała jedną kulę cienia i otoczyła ją szybkimi gwiazdami. W pewnym momencie kule cienia Umbreona wleciały w gwiazdę, wyszła z tego cienista gwiazda, Cleffa próbowała zrobić coś podobnego, ale jej nie wychodziło, miała tylko jedną kulę i kilka gwiazdek. Umbreon był dumny ze swojego dzieła, popatrzył z dumą na cienistą gwiazdę, po czym wylizał sobie futerko. | |
| | | Vaphel Admin
| Temat: Re: Gra Vaphela Nie 22 Lis 2015, 14:53 | |
| - Jestem dumny z was obojga. Obie wersje są fantastyczne. Myślę, ze gotowi jesteśmy na najbliższy Konkurs - powiedziałem do moich stworków po czym przytuliłem cała szóstkę. Potem zawróciłem je do balli i udałem się do Centrum Pokemona by oddać je Joy na zasłużony odpoczynek. Potem wolnym krokiem udałem się do kawiarenki, pełny obaw co do tego co mogę tam zastać. A raczej kogo. Przy sobie miałem tylko Psyducka, nie trenował dziś więc w razie czego obroni mnie przed tym człowiekiem. __________________________________ Właśnie, Exp. za trening poproszę | |
| | | LubiePlacki
| Temat: Re: Gra Vaphela Nie 22 Lis 2015, 15:00 | |
| 0.5 lvl dla Pokemonów z treningu ------------------------------------------------------ Gdy byłeś już przy kawiarni zobaczyłaś kolorowy napis “Tęczowy Eevee", na logo kawiarni był Eevee we wszystkich kolorach tęczy, gdy weszłeś do środka zobaczyłaś dziewczynę w kapeluszu i w czarnych okularach zasłaniających oczy, obok niej był Vaporeon. Gdy tylko ciebie zobaczyła uśmiechnęła się. -Więc przyszedłeś... Siadaj, muszę ci coś powiedzieć. Podeszła do was kelnerka. -Co podać? -Ja kawę proszę, i ciastka miodowe, a ty co chcesz? | |
| | | Vaphel Admin
| Temat: Re: Gra Vaphela Nie 22 Lis 2015, 15:07 | |
| - Sok pomarańczowy - rzuciłem banalnie. Zamawianie tego typu rzeczy było tutaj jak zamówienie jabłka w pewnym kraju w środkowej Europie. - Witaj, czekam na Twoje wyjaśnienia, wiesz, kim jesteś, czego chcesz, co wiesz o mnie - rzuciłem dziewczynie. Byłem bardzo ciekaw co ma do powiedzenia. Miała też jednego z moich ulubionych Pokemonów, który niestety kojarzył mi się z ostatnim atakiem na Halę Konkursową. | |
| | | LubiePlacki
| Temat: Re: Gra Vaphela Nie 22 Lis 2015, 15:20 | |
| -Naprawdę nie wiesz kim jestem? A no tak! Pewnie przez te okulary i kapelusz, ostatnio nie mogę się bez nich w mieście pokazywać. Dziewczyna zdjęła okulary, była to ta sama dziewczyna od ataku na Halę! -Może to być dla ciebie szokiem że ci pomagam, ale gdy tylko cię zobaczyłam, rozpoznałam cię Fer. Pewnie pamiętasz wydarzenia z dzieciństwa, pamiętasz tamtą dziewczynę? To ja ją jestem, wiem też gdzie może być nasz brat. | |
| | | Vaphel Admin
| Temat: Re: Gra Vaphela Nie 22 Lis 2015, 15:39 | |
| Atak na halę, przestępczyni, Vaporeon, siostra (?!), ja mam siostrę?! I brata?! Podejrzewałem to, ale teraz gdy to okazało się prawdą to był najprawdziwszy i mocny szok. Taki szok po którym się robi niedobrze i się wymiotuje, co zrobiłem do kosza na śmieci. Następnie wróciłem do stolika. - Nawet jeżeli to co mówisz to prawda, to chyba nie chcę się bratać z członkinią grupy, która jest chora psychicznie. Rozumiem sympatię do Pokemonów, ale zaraz eliminację innych gatunków? To chore! | |
| | | LubiePlacki
| Temat: Re: Gra Vaphela Nie 22 Lis 2015, 15:46 | |
| -Doskonale rozumiem twój szok, tylko że ja, ja nie dołączyłam do nich dobrowolnie, oni, oni mnie zmusili, zagrozili że mnie zabiją, mnie i mojego Eevee, więc musiałam dołączyć, później awansowałam na Kapitan, atak na Halę miał być moim ostatnim, miałam uciec daleko poza Wyspy Oranżowe, ale gdy ciebie zobaczyłam, wiedziałam że to ty, i wiedz że to nie ja spowodowałam zamach na Park Narodowy, to była inna Kapitan. Dziewczyna wyjęła z torebki stare zdjęcie, byłeś na nim ty, twoi rodzice, dziewczyna i chłopak. -To nasze rodzinne zdjęcie z Johto, pamiętasz? | |
| | | Vaphel Admin
| Temat: Re: Gra Vaphela Nie 22 Lis 2015, 16:19 | |
| Na zdjęciu oczywiście rozpoznałem siebie, mamę i tatę. Rozpoznałem również dzieci z mojego przebłysku wspomnień. - No właśnie w tym problem, ze ja prawie w ogóle nie pamiętam was. Jedyne wspomnienie jakie mam z wami to to, w którym zostajecie porwani - odpowiedziałem dziewczynie po czym dodałem - i co teraz zamierzasz zrobić? Będą Cię pewnie ścigać. | |
| | | Sponsored content
| Temat: Re: Gra Vaphela | |
| |
| | | | Gra Vaphela | |
|
| Pozwolenia na tym forum: | Nie możesz odpowiadać w tematach
| |
| |
| |
|