| Gra Vaphela | |
|
|
|
Autor | Wiadomość |
---|
LubiePlacki
Liczba postów : 1051 Join date : 21/05/2015
| Temat: Re: Gra Vaphela Pon 09 Lis 2015, 18:48 | |
| W środku ulotki pisało że można było używać w pokazie 2 Pokemonów a w walce 1. -Fer może nad taktyką po pracujemy jutro co? Już się ciemno robi. -Nell ma rację, jest już 20. Twój Eevee zaczął skakać z radości! Ujrzał mistrza pokazów który otwarcie wyzwał jego trenera na pojedynek! Eevee był taki z ciebie dumny i szczęśliwy że po chwili zaczął jaśnieć, jego uszy i ogon się wydłużały a na czole i brzuchu robiły się świecące na żółto wzory. Po chwili stanął przed tobą Umbreon! -Jaki piękny! Jeszcze piękniejszy niż przedtem! -Yy, Fer. Ty chyba zapomniałeś dać mu tego Everstona prawda? Skierował tłumacz na Umbreona. -Ja ewoluowałem? Co to za śmieszne wzory? Ojej! Moje uszy są takie długie! Fer, zobacz jaki jestem piękny! Umbreon zaczął ocierać się o twoją nogę jak kot. | |
|
| |
Vaphel Admin
Liczba postów : 3197 Join date : 16/07/2013 Age : 32 Skąd : Mazovian
Karta Postaci Profesja Główna: Starter:
| Temat: Re: Gra Vaphela Pon 09 Lis 2015, 21:09 | |
| - Witaj - powiedziałem z uśmiechem i wziąłem liska na ręce. Tej ewolucji nie przewidziałem, ale jak najbardziej była do zaakceptowania. Wyjąłem Pokedex i przeskanowałem nim stworka by odnaleźć zmiany jakie zaszły w moim Pokemonie. Przeszliśmy długą drogę razem. Udało nam się podnieść z traumy jaką zostawił Move deleter a teraz ewolucja. Dwie przemiany w ciągu jednego dnia. Moje Pokemony się rozwijają a to dobry znak. Myślę, ze Umbreon będzie moim stworkiem w rundzie walk. | |
|
| |
LubiePlacki
| Temat: Re: Gra Vaphela Wto 10 Lis 2015, 07:35 | |
| Obrazek: Charakter: Umbreon pomimo swojego typu jest wesołym stworkiem, pomimo iż jest starszy lubi być głaskanym i w centrum uwagi. Ma obsesję na punkcie swojego futra, ciągle je wylizuje by było lśniące. -------------------- -Fer, to idziemy do jakiegoś hotelu czy do Poké Centrum? -Zaraz, mam pomysł, chodźcie! Poszliście do pomnika Lugii, Eusin wypuścił swoją Zoruę i wyjął tłumacz. -Lila, była byś w stanie zamienić się w tego Pokemona? -Nie wiem, nigdy nie próbowałam swoich mocy, ten tragarz nie pozwalał mi na to. -To przetestuj na tym pomniku. -Spróbuje. Zorua obejrzała pomnik ze wszystkich stron po czym zaczęła rosnąć i transformować się w Lugie, tylko ogon pozostał Zoruy. -I jak? -Doskonale! Mamy teraz transport powietrzny i za twoją pomocą na pewno wygramy pokazy! Wtedy zadzwoniła do ciebie mama. | |
|
| |
Vaphel Admin
| Temat: Re: Gra Vaphela Sro 11 Lis 2015, 16:50 | |
| Zrobisz mi spis Pokemonów moich towarzyszy? ________________________________________ - Myślę, ze to męczące dla Zoruy, taka przemiana. Nawet nie dała rady cała się przemienić. To oznacza, że nagle na środku morza mogłaby stracić moc i spadlibyśmy wprost do wody. To nie byłoby fajne - odpowiedziałem. Potem obejrzałem pomnik z każdej strony. Był tak dobrze wykonany, zę czułem się jakbym stał przy żywej legendzie. Fajnie by było zobaczyć ją kiedyś na żywo. - Chodźmy do PC - tam mamy za darmo. | |
|
| |
LubiePlacki
| Temat: Re: Gra Vaphela Sro 11 Lis 2015, 17:53 | |
| Eusin: (umie się zamieniać w: ) Nell: ----------------------------------------------------------------------------------------- Zorua przetransformował się w ciebie, a potem w siebie. -Jestem pewny że was bym utrzymał, ale nie wiem czy miałbym siłę do lotu. -Czy ja dobrze widziałam? Twoja Zorua może się zamieniać w to co może zobaczyć? Był to głos małej dziewczynki która stała przy pomniku. -Tak, raczej tak. -A mogła by się zamienić w Seel? -To chyba nie możliwe. -Nie? Buuuu! Mój mały Sal! Buuuu! -A co się stało z twoim Seelem? -Byliśmy razem nad wodą, pływaliśmy gdy się pojawił jakiś koleś w stroju Jolteona, *chlip* wypuścił Jolteona i ten *chlip* zabił mi Sala! Buuuuuuuuuu! -To straszne, byłaś na policji? -Tak. -Nie możemy ci pomóc, nie dam ci mojego Zoruy. Nell, Fer co robimy? | |
|
| |
Vaphel Admin
| Temat: Re: Gra Vaphela Czw 12 Lis 2015, 14:47 | |
| - Idziemy spać, koniec z mieszaniem się kłopoty - odpowiedziałem i prosto, nie zahaczając już o nic poszedłem się przespać. Mieliśmy tylko jutrzejszy dzień by przygotować się do Konkursu. Jak Nell i Eusin chcą zgrywać bohaterów to niech to robią, ale beze mnie. Nie zamierzam narażać siebie i moich stworków na potyczki ze złymi teamami, nurkowanie w jakieś beznadziejne głębiny i pomaganie innym. Nam nikt nie pomaga. Nie zamierzam przegrać konkursu i nie zmierzyć się z Rubym z takiego głupiego powodu. | |
|
| |
LubiePlacki
| Temat: Re: Gra Vaphela Czw 12 Lis 2015, 16:37 | |
| -Fer, zaczekaj na nas!-krzyknęli oboje naraz. -Fer, mam pewien pomysł, na pokazy, ale lepiej wyjaśnie to w pokoju bo ktoś może nas podsłuchać. Jest związany z Zoruą. Twój Umbreon zszedł ci z rąk i wskoczył na jakiś karton, następnie na dach budynku. Szedł obok was na dachach skacząc z gracją. Po chwili doszliście do Pokecentrum. Wtedy Umbreon zaskoczył z dachu prosto na twoje ręce. Gdy weszliście do Pokecentrum zobaczyliście siostrę Joy opiekującą się Braixen, widocznie ktoś ją tu przyprowadził. Gdy was zobaczyła uśmiechnęła się i podeszła do was. -Chcecie żebym wyleczyła wasze Pokemony? Czy może chcecie zostać tu na noc? | |
|
| |
Vaphel Admin
| Temat: Re: Gra Vaphela Pią 13 Lis 2015, 17:38 | |
| - Chcemy tylko noclegu - rzekłem do pielęgniarki po czym wziąłem klucz i udałem się na odpoczynek. Zaraz po umyciu się wypuszczam swoje stworki by oznajmić im mój pomysł na konkurs. - Umbreon będzie walczył w rundzie walk na przemian z Cleffą, za to w rundzie pokazów użyję Butterfree i Glooma. Zatem jutro Totodile i Psyduck mają wolne. Będę trenował tylko z tą czwórką. Pasuje wam? W następnym konkursie zrobimy roszady. | |
|
| |
LubiePlacki
| Temat: Re: Gra Vaphela Pią 13 Lis 2015, 17:58 | |
| Twoje Pokemony się zgodziły, wydawałoby ci się że coś skrobnęło pod łóżkiem, Umbreon też tak jakby to usłyszał. Wtedy zadzwonił telefon od mamy. -Fer, widziałeś w telewizji co się stało? Jak dobrze że twój tata nie jest ranny, ale jego kolega, pan Janusz, leży mocno poparzony w szpitalu, tata coś wspominał że wiesz kto za tym stoi, wiesz może jaki może być ich następny cel? Wtedy nagle usłyszałeś pikanie w telefonie. Rozładowana bateria, po chwili telefon się wyłącza. Słyszysz pukanie do drzwi. -Fer, to ja, Eusin, mogę wejść na chwilę? | |
|
| |
Vaphel Admin
| Temat: Re: Gra Vaphela Pią 13 Lis 2015, 21:06 | |
| Podłączyłem telefon pod ładowarkę i zadzwoniłem do mamy. W trakcie wybierania krzyczę do Eusina - zaczekaj, rozmawiam z mamą! - po czym gdy tylko się połączę mówię - zaatakowały nas takie dziwne dziewczyny w ubraniach w kształcie Eevee i Vaporeona, były dziwne. Miały jakąś maszynkę, która zamieniała robacze stworki w Eevee. Nie mam pojęcia kim są, ale nie zamierzam też się w to zagłębiać. A tak poza tym po jutrze jest mój pierwszy konkurs. Oglądaj mnie w telewizji. Muszę kończyć, pa mamo. - Co tam Eusin? | |
|
| |
Sponsored content
| Temat: Re: Gra Vaphela | |
| |
|
| |
| Gra Vaphela | |
|