| Gra Vaphela | |
|
|
|
Autor | Wiadomość |
---|
LubiePlacki
Liczba postów : 1051 Join date : 21/05/2015
| Temat: Re: Gra Vaphela Wto 03 Lis 2015, 08:19 | |
| -Nie wiem skąd mogła to wiedzieć, może użyła nazwy wyspy na chybił-trafił? -Ehh! Przez tą mutacje nie da się tłumaczyć tego Cater... Eevee. Nie może go przetłumaczyć ani z Caterpiowego, ani z Eeviego. -To źle. -Nell, to nie źle. To fatalnie! Gdy doszliście do Pokecentrum siostra Joy od razu spojrzała na rozchichotanego Eevee. -On tak zawsze? Zaraz zaraz, bezustanny śmiech, drgawki, ten Eevee jest chory! -Na co konkretnie? -Czy będzie żył? -Eevee zachorował na zaraźliwą Głupawkę Oaka. Co najdziwniejsze, przypadki tej choroby stwierdzono tylko u Pokemonów robaków i ludzi. Mam nadzieję że nie przeszło na was. Ta choroba powoduje bez ustanne śmianie się i drgawki aż w końcu wybuch śmiechem, dosłownie. -Jest jakiś lek? -Głęboko pod wodą, są wodorosty po których zjedzeniu choroba ustaje, to jedyny ratunek dla Eeviego. Tam też znajdują się pod wodne jagody, idealne do robienia PokeBlocków. | |
|
| |
Vaphel Admin
Liczba postów : 3197 Join date : 16/07/2013 Age : 32 Skąd : Mazovian
Karta Postaci Profesja Główna: Starter:
| Temat: Re: Gra Vaphela Sro 04 Lis 2015, 22:15 | |
| - Nie wiem jak Wy, ale mnie nie interesuje nurkowanie i szukanie wodorostów - powiedziałem do przyjaciół po czym oddałem trójkę moich stworków pod opiekę pielęgniarce (tak w ogóle to nie dałeś im expu xD). Następnie poszedłem zadzwonić do moich rodziców by opowiedzieć im o mojej podróży. Nie było mnie już długo w domu a nie dawałem im żadnego znaku życia. Poza tym musiałem się zastanowić co łączy Archipelag Wysp Pomarańczowych z Ecruteak w Johto i czemu moi rodzice wyjechali akurat tutaj. | |
|
| |
LubiePlacki
| Temat: Re: Gra Vaphela Czw 05 Lis 2015, 17:20 | |
| Exp, w następnym poście go podliczę. ----------------------------------------- Zadzwoniłeś, usłyszałeś w słuchawce głos taty. -Hej skarbie, jak podróż? Masz jakieś ciekawe Pokemony? Dziś w parku nie było nic nadzwyczajnego, tylko jakaś dziewczyna w stroju Vaporeon się tu kręciła oraz dwie w strojach Eevee, ale to chyba normalne że ktoś kocha swoje Pokemony prawda? Czy Cleffa coś urosła? I jak tam twój Oddish? Czy wygrałeś już jakiś konkurs? Jak już jakiś wygrać przyjedź tu pochwalić się wstążką, bardzo jesteśmy ciekawi czy ludzie docenią piękno twoich Pokemonów. | |
|
| |
Vaphel Admin
| Temat: Re: Gra Vaphela Pią 06 Lis 2015, 17:34 | |
| To czekam. Rozpisz ładnie. _____________________________________________ - Na początek chce wam powiedzieć, że te trzy dziewczyny są członkiniami bardzo niebezpiecznego zespołu. Chciały wysadzić salę konkursową na Primapolis, na Wyspie Mandarynkowej Południowej. Musicie uruchomić ochronę wyspy i rozbrajacze bomb, bo prawdopodobnie jakieś gdzieś podłożyły. Zróbcie to już teraz, zanim skończymy tę rozmowę! - niemal krzyczałem do słuchawki. Maszyneria chroniąca wyspę na pewno uratuje ją od zagłady ale trzeba ją włączyć już teraz. Nie mam zamiaru się plątać dalej w kłopoty. Moim celem jest odkryć mą przeszłość i wygrać Konkursy. | |
|
| |
LubiePlacki
| Temat: Re: Gra Vaphela Pią 06 Lis 2015, 17:48 | |
| Vaporeon: Eevee + 2.5 lvl Psyduck + 2.5 lvl
Eevee: Eevee + 2.5 lvl Psyduck + 2.5 lvl
Shiny Eevee: Eevee + 2.5 lvl Psyduck + 2.5 lvl ---------------------------------- -Dobrze. Po czym słyszysz naciśnięcie guzika i alarmu. -Muszę kończyć, chwila, co to za dziwny różowy Eevee? Przecież w parku nie było żadnych Eevich! Fer kończę pa! Wychodząc z Pokecentrum widzisz jak twój Oddish dziwnie się zachowuje, po chwili zaczyna jaśnieć a z jego ust wypływają litry śliny. Gratulacje! Twój Oddish ewoluował Glooma! Idąc dalej Eusina i Nell kłucących się przed halą konkursów, Nell była za jak najszybszym wejściu a Eusin wolał poczekać bo sądził że lepiej pomóc temu Eeviemu. Viri Nell rozpoznała cię i podbiegła do ciebie. -Vulp! -Viri choć! O Fer, jestem pewny że ty też chcesz jak najszybciej wygrać konkurs prawda? -Ale ten Eevee, trzeba pomóc. -Ale konkursy są teraz ważne! Fer weź mu coś powiedz! | |
|
| |
Vaphel Admin
| Temat: Re: Gra Vaphela Nie 08 Lis 2015, 00:40 | |
| - Witaj Gloom! - rzekłem do nowego Pokemona po czym wypuściłem stworki by zapoznały się z nową formą Oddisha. Ewolucja startera to zawsze ogromna radość dla trenera. Potem zawracam wszystkie stworki do balli. - Zrobimy tak, mamy jeszcze dwa dni do Konkursu, zapiszemy się dzisiaj a potem pójdziemy szukać tych wodorostów - po tych słowach wchodzę do hali by się zapisać i odebrać regulamin Konkursu. | |
|
| |
LubiePlacki
| Temat: Re: Gra Vaphela Nie 08 Lis 2015, 10:19 | |
| Akurat w poczekalni hali konkursowej stał telewizor, był włączony na programie TVO nagle program o podwodnym życiu Gyaradosów został przerwany pilną informacją że studia. -Przepraszamy za przerwanie programu "Podwodne Tajemnice Gyaradosów" ale musimy nadać pilny komunikat, ostatniej chwili! Nasz reporter z wyspy Pinkan poinformował nas o wybuchach w tamtejszym parku narodowym. Łączymy się teraz z Edem. Ed, czy były jakieś ofiary? -Na szczęście obyło się bez ofiar śmiertelnych, jeden z pracowników parku został mocno poparzony i jest aktualnie w szpitalu na ostrym dyżurze. Lekarze stwierdzili że jemu zdrowiu nie zagraża niebezpieczeństwo. -Ed, jak na tak pilnie strzeżonym terenie znalazły się bomby? -Kamera zarejestrowała trzy dziewczyny w dwie w strojach Eevee i jedną w stroju Vaporeon, zakładały one bomby. Policja aktualnie zabezpiecza teren i park będzie zamknięty na parę dni. -Dziękujemy ci Ed. Teraz możemy wznowić program. -Gyaradosy jak widać to bardzo ciekawe stworzenia. Wersja Oranżowa montaż TVO. Czytała Krystyna Czubówna. -Fer słyszałeś!? | |
|
| |
Vaphel Admin
| Temat: Re: Gra Vaphela Nie 08 Lis 2015, 22:27 | |
| - Słyszałem, słyszałem - powiedziałem po czym podeszłem do rejestracji by dokonać w końcu wszelkich formalności. Odbieram też swoją kartę koordynatorską i pudełko na wstążki po czym biorę ze stosika regulamin pokazów i go sobie czytam. Po przeczytaniu odwracam się do moich przyjaciół. - To gdzie miały być te wodorosty i te całe jagody, których dziwnym zrządzeniem losu siostra Joy nie ma w zapasie? - spytałem swoich przyjaciół. | |
|
| |
LubiePlacki
| Temat: Re: Gra Vaphela Pon 09 Lis 2015, 07:10 | |
| -W podwodnej jaskini, blisko brzegu. Czytasz regulamin gdy drzwi do hali się otworzyły a w nich stanął chłopak w czerwonym stroju, za nim weszła Delcatty i Mightyena. Bez trudu rozpoznałeś chłopaka, był to sam mistrz pokazów w Hoenn Ruby! Za nim weszła Sapphire. -Więc to tu mnie zaciągnąłeś? Na pokazy? Mamy przecież misję! -Ale skąd wiesz że te wyspy jeszcze nie widziały tak pięknych Pokemonów jak Mimi? Poza tym zobacz jaka będzie łatwa konkurencja-powiedział wskazując na ciebie. -Ale Red mówił żeby się śpieszyć! -Zobacz! Gloom, Eevee i Hyyyy! Czy to nie Cleffa! Jaki uroczy Pokemon! -Znowu się zaczyna... Ruby podbiegł do twojej Cleffy i ją podziwiał. -Przepraszam za męża-Powiedziała Sapphire-Często gdy zobaczy jakieś Pokemony ładniejsze od jego Pokemonów wariuje. Ruby idziemy! -Nie! Ja muszę pokonać w pokazach tą Cleffe! -Red nie będzie zadowolony... -A ty też możesz zdobyć tu odznaki. -Ale ja w odróżnieniu od ciebie traktuje naszą misję poważnie! -No daj chociaż jeden pokaz wygrać! -Dobra, z tobą się nie da gadać. Zobaczymy się przy pomniku Lugii. Po czym Sapphire wyszła a Ruby zaczął zapisywać swoje Pokemony do pokazów. -Fer, nie masz z nim szans. To mistrz z Hoenn! Wygrał w 80 dni wszystkie pokazy w Hoenn! | |
|
| |
Vaphel Admin
| Temat: Re: Gra Vaphela Pon 09 Lis 2015, 18:28 | |
| - Miło mi poznać panie Ruby, jestem Fernando de la Rosa - powiedziałem do sławy - to będzie zaszczyt stoczyć z panem pojedynek. Po tych słowach zabieram swoje stworki i wychodzę. - Wiem co on zrobił - mówię do przyjaciół - tym bardziej pojedynek z nim to świetna lekcja, nawet gdy się przegra. Mamy jeszcze dziś i jutro by dopracować szczegóły naszego występu, damy radę dotrzeć do finału - po tych słowach otwieram ulotkę i czytam ilu stworków mogę użyć w rundzie pokazowej i ilu w walkach. | |
|
| |
Sponsored content
| Temat: Re: Gra Vaphela | |
| |
|
| |
| Gra Vaphela | |
|