| Gra Vaphela | |
|
|
|
Autor | Wiadomość |
---|
LubiePlacki
Liczba postów : 1051 Join date : 21/05/2015
| Temat: Re: Gra Vaphela Sro 24 Cze 2015, 22:25 | |
| Mr. Move Deleter. MMetapoda spróbuję zrobić jutro. ---------------------- Nazwa Pokemona: Eevee MPoziom: 5Typ:NormalnyŁańcuch ewolucji: Eevee-(Wodny Kamień)->Vaporeon/(Ognisty Kamień)->Flareon/(Elektryczny Kamień)->Jolteon/(Max Szczęścia w dzień)->Espeon/(Max Szczęścia w noc)->Umbreon/(+1level przy omszonej skale)->Leafon/(+1level przy lodowej skale)->Glaceon/(wrózkowy atak+1lvl)->SylveonObecne Ataki: Atak Piaskiem (Sand-attack),Reszta ataków: pchnięcie (Tackle) biczoogon (Tail Whip) Charakter i historia: Nudziarz i nieogar, nic go nie interesuje i nie bawi od ostatniej wizyty u Move Deletera.Zdolność: Ucieczka (Run Away)-Pokemon może uciec z każdej walki w dziczy.Trzymany przedmiot: -Istotne lokacje: Valencia: miejsce zakupu.Ball: PokeballEevee ziewnął i zwinął się w kłębek na środku drogi i zasnął, jakiś człowiek go kopnął i Eevee wylądował na dachu PokeCentrum. | |
|
| |
Vaphel Admin
Liczba postów : 3197 Join date : 16/07/2013 Age : 32 Skąd : Mazovian
Karta Postaci Profesja Główna: Starter:
| Temat: Re: Gra Vaphela Czw 25 Cze 2015, 13:16 | |
| Tak powinien wyglądać ten skan: Nazwa Pokemona: Eevee MPoziom: 5 Typ: NormalnyŁańcuch ewolucji: Eevee-(Wodny Kamień)->Vaporeon/(Ognisty Kamień)->Flareon/(Elektryczny Kamień)->Jolteon/(Max Szczęścia w dzień)->Espeon/(Max Szczęścia w noc)->Umbreon/(+1level przy omszonej skale)->Leafon/(+1level przy lodowej skale)->Glaceon/(+1level + wrózkowy atak)->Sylveon Obecne Ataki: Atak piaskiem (Sand Attack) Reszta ataków: Biczogon (Tail Whip), Pchnięcie (Tackle), Pomocna dłoń (Helping Hand), Wark (Growl) Charakter i historia: Nudziarz i nieogar, nic go nie interesuje i nie bawi od ostatniej wizyty u Move Deletera. Zdolność: Ucieczka (Run Away)-Pokemon może uciec z każdej walki w dziczy. Trzymany przedmiot: - Istotne lokacje: Valencia - miejsce zakupu od handlarza. Ball: Pokeball Poza tym nie dałeś mi expa ani punktów szczęścia za trening na statku. _____________________________________________________________ Pobiegłem za moim lisem i zawróciłem go do balla. Musiałem jakoś zwiększyć potencjał mojego liska w walkach i konkursach i nawet miałem już na to plan. - Ej, czy któryś z waszych Pokemonów nie zna może Kuli Cienia albo Ukrytej siły. Gdyby tak było to mógłby nauczyć moje stworki tego ruchu, głownie chodzi mi o Eevee'iego. Jakiś debil usunął mu prawie wszystkie ataki i chyba to jest przyczyna jego kiepskiego samopoczucia. To jak? Pomożecie? - spytałem moich przyjaciół. | |
|
| |
LubiePlacki
| Temat: Re: Gra Vaphela Czw 25 Cze 2015, 15:27 | |
| +0.5 lvl i +1 szczęścia. ------------------------ -Moja Viri umie Sekretną Siłę. Powiedziała Nell i zawołała swoją Vulpix która zaraz znalazła się przy jej nodze. Oddish postanowił pobiegać dookoła ciebie ale po chwili się przewrócił. Cleffa wskoczyła ci na głowę. -Fer, jak myślisz, czy aby na pewno wizyta u Move Deletera tak by zmieniła Pokemona? Nie chcę mi się w to wierzyć żeby taki wesoły stworek zmienił się nagle w głupszego od Psyducka (dostaje w twarz od przechodzącej obok kaczki) okej, okej nie o ciebie chodziło. | |
|
| |
Vaphel Admin
| Temat: Re: Gra Vaphela Czw 25 Cze 2015, 15:45 | |
| - Cóż, mam nadzieję, ze to to i po nauczeniu się Sekretnej siły wszystko się zmieni - odrzekłem i wypuściłem lisełka - Nell bądź moim mistrzem! Oddish, Cleffa, Eevee słuchajcie co mówi Nell i spróbujcie naśladować Viri gdy będzie używała Sekretnej siły. Dzięki temu nauczycie się bardzo przydatnego ataku, który wykorzystamy w zbliżającym się Konkursie? Gotowi? To zaczynamy! Byłem pełen entuzjazmu. Większość moich Pokemonów mogła nauczyć się tego przydatnego ataku o szerokim zastosowaniu. | |
|
| |
LubiePlacki
| Temat: Re: Gra Vaphela Czw 25 Cze 2015, 15:49 | |
| Wszystkie twoje pokemony z zainteresowaniem patrzyły co robi Vulpix, poza Eevim który znudzony patrzył na coś innego, na ziemię. -Wiesz co Fer? Mój tata był naukowcem, wynalazł tłumacz z Pokemonowego na nasz. Mogę przetłumaczyć co mówi Eevee. Eusin wyciągnął z plecaka dziwne urządzenie i namierzył nim Eeviego. -O rety! Po co mam się uczyć nowych posunięć skoro i tak zaraz mnie zaniosą do tamtego gościa który wyczyści mi mózg. Zaraz? Co to za śmieszne urządzenie? Eevee skoczył na Eusina przywracając go. -A ała! Zostaw! Eevee pdrapał jakiś kabel, Eusin zaraz zabrał mu tłumacz zaczął coś przeglądać. -No to możemy się pożegnać z rozmową z Lugią i Hypno, Eevee podrapał kable odpowiadające za tłumaczenie języka Lugii i Hypno, o i jeszcze Gengara. | |
|
| |
Vaphel Admin
| Temat: Re: Gra Vaphela Czw 25 Cze 2015, 15:54 | |
| Wtem zrozumiałem o co chodzi liskowi. Wziąłem go na ręce ściągając z Eusina. - Nikt już Cię więcej nie zaprowadzi do tego złego pana - rzekłem przytulając malucha a potem cała resztę moich stworków - podróżujemy by zostać mistrzami Konkursów i tak los nas na siebie sprowadził. W związku z tym, Ty też z nami będziesz do tego dążył. Co za tym idzie musimy nauczyć się posługiwać wieloma fajnymi ruchami by przyćmić wszystkich innych uczestników, rozumiesz? | |
|
| |
LubiePlacki
| Temat: Re: Gra Vaphela Czw 25 Cze 2015, 15:59 | |
| Eevee pokiwał głową na tak, Eusin wymieniał zepsute tłumacze. -Kyogre, Arceus i jeszcze Abra... -Możesz przestać? A co działa? -Wszystko poza tym co wymieniłem. -Czyli możemy się porozumiewać z każdym Pokemonem? -No z Arceusem już nie pogadamy. -A z Vulpixem? -Tak. -Weeeeeee! Eevee wrócił do treningu i po chwili razem z Cleffą i Oddishem nauczył się Skeretnej Siły. | |
|
| |
Vaphel Admin
| Temat: Re: Gra Vaphela Czw 25 Cze 2015, 16:11 | |
| - To co ludki? Każde z nas ma jakieś nowe Pokemony, może zrobimy sobie mały turniej w podwójnej walce? Najpierw ja z Eusinem, potem ja z Nell a na koniec Wy ze sobą. Co Wy na to? - spytałem moich przyjaciół. Potrzebowałem wytrenować Metapoda, Magikarpia i Eevee'iego. W sumie rybki nie mogę trenować na lądzie, więc póki co zajmę się dwoma pozostałymi. - Wybieram was, Eevee i Metapod - rzekł i wypuściłem mojego robaczego przyjaciela na arenę. | |
|
| |
LubiePlacki
| Temat: Re: Gra Vaphela Czw 25 Cze 2015, 17:15 | |
| -A może potrójna? Rhyhorn, Zorua i Rattata do ataku! Fer, ty zaczynasz. Pokemony stały w pozycji bojowej, musisz wybrać jeszcze jednego stworka do walki.
Eevee: 100 Metapod: 100 ???
Vs:
Rhyhorn: 100 Zorua: 100 Rattata: 100 | |
|
| |
Vaphel Admin
| Temat: Re: Gra Vaphela Czw 25 Cze 2015, 18:34 | |
| - Niech będzie, walcz hmmm...Cleffa! - rzekłem i poczekałem aż gwiazdka przywędruje na pole walki - Metapod użyj Strzału siecią i spętaj Rhyhorna! Eevee użyj Ataku piaskiem i oślep Rattatę. Cleffa użyj Mimiki i zaatakuj Atakiem piaskiem w Zoruę. Potem Eevee i Cleffa połączcie swoje ataki Sekretnej siły i uderzcie przeciwników. Metapod podążaj za tym atakiem i uderz Pchnięciem Rattatę a Ty Cleffa podązaj za Metapodem i używając Mimiki użyj Pchnięcia na Zurui. | |
|
| |
Sponsored content
| Temat: Re: Gra Vaphela | |
| |
|
| |
| Gra Vaphela | |
|