| Gra Sloora Ryba | |
|
|
|
Autor | Wiadomość |
---|
LubiePlacki
Liczba postów : 1051 Join date : 21/05/2015
| Temat: Re: Gra Sloora Ryba Pon 08 Cze 2015, 11:30 | |
| -Super! Wskazuje do wody i zabieram Ball, wypuszczam stworka wewnątrz i robię mu skan Pokedexem. -Im nas więcej tym lepiej! Ale musimy się spieszyć inaczej Quicky trafi w czyjeś ręce. Patrzę co to za stworka złapałem, może Carvanha? Może Clampearl? Może Wailmer? Albo Azurill? Chyba że to będzie Feebas chociasz to pewnie Barboach. -Kaśka wracaj do balla! Będzie tylko spowalniała, Numele są strasznie wolne a mi zależy na czasie. | |
|
| |
Vaphel Admin
Liczba postów : 3197 Join date : 16/07/2013 Age : 32 Skąd : Mazovian
Karta Postaci Profesja Główna: Starter:
| Temat: Re: Gra Sloora Ryba Pon 08 Cze 2015, 11:47 | |
| - Kod:
-
[b]Nazwa Pokemona:[/b] Lotad [color=red]M[/color] [img]http://www.serebii.net/xy/pokemon/270.png[/img] [b]Poziom:[/b] 9 [b]Typ:[/b] [color=dodgerblue][b]Woda[/b][/color] [color=limegreen][b]Trawa[/b][/color] [b]Łańcuch ewolucji:[/b] [u]Lotad[/u]-(14lvl)->Lombre-(Wodny Kamień)->Ludicolo [b]Obecne Ataki:[/b] Zadziwianie (Astonish), Bąbelki (Bubble), Wark (Growl), Absorbcja (Absorb) [b]Reszta ataków:[/b] - [b]Charakter i historia:[/b] Lotad to żywiołowy stworek o bardzo przyjaznym nastawieniu. Dla swojego trenera i przyjaciół zrobi wszystko. [b]Zdolność:[/b] Własne tempo (Own Tempo) - Chroni przed zmieszaniem. [b]Trzymany przedmiot:[/b] Mięta [b]Istotne lokacje[/b]: Droga 102- miejsce złapania [b]Ball:[/b] Pokeball - Kod:
-
[b]Nazwa Pokemona:[/b] Gligar [color=red]M[/color] [img]http://www.serebii.net/xy/pokemon/207.png[/img] [b]Poziom:[/b] 5 [b]Typ:[/b] [color=Peru][b]Ziemia[/b][/color] [color=MediumSlateBlue][b]Lot[/b][/color] [b]Łańcuch ewolucji:[/b] [u]Gligar[/u]-(+1lvl w nocy trzymając ostry kieł)->Gliscor [b]Obecne Ataki:[/b] Atak piaskiem (Sand Attack), Trujące żądło (Poison Sting) [b]Reszta ataków:[/b] - [b]Charakter i historia:[/b] Niczego nie traktuje poważnie. Tylko by się bawił i bawił i czasem robił psikusy. [b]Zdolność:[/b] Immunitet (Immunity) - Chroni przed Otruciem. [b]Trzymany przedmiot:[/b] - [b]Istotne lokacje[/b]: Pokemon z Safarizone. [b]Ball:[/b] Safariball/? Pokemon wyskoczył z balla i okazał się słodkim Lotadem więc nie był niczym czego byś się spodziewał. Szybko do Ciebie podbiegł i przytulił się do Twojej nogi robiąc oczka kotka z Shreka. Potem zrobił to samo z Kaśką, która nie zwróciła nawet a niego uwagi i dalej jadła trawę. Potem zawróciłeś swojego Numela i ruszyłeś w stronę Oldale a Lotad podskakiwał za Tobą. | |
|
| |
LubiePlacki
| Temat: Re: Gra Sloora Ryba Pon 08 Cze 2015, 12:01 | |
| -Świetnie! Teraz szybko do Oldale! Biegnę w stronę Oldale, co tu dużo pisać, nie rozglądam się za pokemonami i za niczym tylko biegnę wprost do PokemonCenter aby zobaczyć czy Lotek jest zdorwy, muszę również sprawdzić stan Kaśki. Biegnę ile siły w nogach. Bardzo mnie ciekawi jak wygląda laboratorium i czy Quicky mnie pamięta, wyobrażam sobie laboratorium jako mały budynek z dziwnymi urządzeniami w środku, stół na którym leżą pokeballe a w jednym mój kochany Quicky, najgorsze było by to gdybym nie zdążył a zabrała by go jakaś dziewczynka i ubierała go w sukienki, albo chłopak co by go bił i dręczył, nie ja do tego nie dopuszcze! Muszę zdążyć! | |
|
| |
Vaphel Admin
| Temat: Re: Gra Sloora Ryba Pon 08 Cze 2015, 16:57 | |
| Gdy już było koło godziny 20 dotarliście do Centrum Pokemona. Tam Oddałeś swoje stworki i udałeś się na nocleg. Rano kiedy wstałeś, Twoje Pokemony były już na śniadaniu. Dzisiejszego dnia nie musiałeś się spieszyć. Miałeś jeszcze kupę czasu a do Litlleroot było tylko jakieś dwie godzinki spaceru przez rzadki las. Kiedy już do niego dotarłeś zaczepiła Cię dziewczyna ubrana w sportowy strój, typowo trenersko. - Chcesz stoczyć pojedynek? Właśnie otrzymałam swojego pierwszego Pokemona i złapałam drugiego i chciałabym stoczyć podwójny pojedynek, co Ty na to? | |
|
| |
LubiePlacki
| Temat: Re: Gra Sloora Ryba Pon 08 Cze 2015, 17:04 | |
| Błagam żeby to nie był Quicky! -Śpieszę się, ale może zawalczę. A pokażesz swoje Pokemony? Co jeśli jestem za późno? Co jeśli ona ma mojego kochanego lisełka? Nie mam za dużo o tym myślę, w końcu mogła dostać również Mudkipa czy innego Treecko. Za dużo myślę o moim Eevee, gdy była walka legend w Sootopolis to ja się martwiłem czy Quicki dobrze znosi tę pogodę, nie przestawałem o nim myśleć przez te miesiące. -Mam nadzieję że nie masz za mocnych. Wypuszczam Kaśkę z Balla. | |
|
| |
Vaphel Admin
| Temat: Re: Gra Sloora Ryba Pon 08 Cze 2015, 17:30 | |
| Dziewczyna wyprostowała się po czym wyrzucił w powietrze dwa balle. Z jednego wyskoczył Skitty a z drugiego Cascoon. - A jaki będzie Twój drugi Pokemon? - spytała dziewczyna całkowicie gotowa do walki. Jej stworki wyglądały uroczo, ale były tak jak i ich trenerka całkowicie gotowe do walki. Tak jak i Ty nie miała w czym wybierać jeżeli chodzi o Pokemony, ale to może i dobrze.
Cascoon 100% HP Skitty 100% HP vs Lotad 100% HP Numel 100% HP | |
|
| |
LubiePlacki
| Temat: Re: Gra Sloora Ryba Pon 08 Cze 2015, 17:38 | |
| -Wiem że wyjdę na durnia i cieniasa ale naprawdę się śpieszę. Omijam ją i biegnę czym prędzej w stronę miasta. Na szczęście nie miała mojego Eeviego, to dobrze, może jeszcze nie jest za późno. Jak jest taka możliwość wsiadam na rower i jadę jak szybko mogę. -Szybciej, szybciej. Muszę zdążyć. Tylko co zrobię, ot tak wparaduje do laboratorium i zabiorę pokeball? A już wiem! Wypuszczę Kaśkę dla odwrócenia uwagi, gdy już wszyscy się nią zajmą zabieram Quickiego, chowam Kaśkę do balla i uciekam. Tak, to super plan! | |
|
| |
Vaphel Admin
| Temat: Re: Gra Sloora Ryba Pon 08 Cze 2015, 18:12 | |
| Pobiegłeś co sił w nogach a potem wsiadłeś na rower zostawiając w tyle dziewczynę, jej Skitty'iego i Cascoona a także swojego Numela, którego chyba zapomniałeś zawrócić do Pokeballa. W każdym razie chyba musisz się zawrócić jeżeli chcesz wykonać swój plan w takiej postaci jak chciałeś. Przypominam również, zę do rozdawania Pokemonów przez profesora Bircha zostało 3 dni. Więc najłatwiej byłoby po prostu przyjść za trzy dni i wziąć Eevee'iego po prostu, jak zwykły trener. | |
|
| |
LubiePlacki
| Temat: Re: Gra Sloora Ryba Pon 08 Cze 2015, 18:22 | |
| -Chyba czegoś zapomniałem... KAŚKA! Biegnę z powrotem, chowam Numela do Balla i z powrotem w stronę LittleRoot town. Już wiem, zrobię inaczej, będę czekał pod laboratorium i wezmę Quickiego jak każdy zwykły trener. Albo ukradnę w nocy, ale nie, lepiej nie. Przez te 3 dni będę koczował z namiotem, rozdawanie Pokemonów zaczyna się za 3 dni, więc przyjdę dokładnie za trzy dni, zapukam do laboratorium o godzinie 0:01. Nastawiam budzik w telefonie na za 3 dni i godzinę 0:01 i jak dobiegnę do miasta rozbijam namiot w niewidocznym miejscu. | |
|
| |
Vaphel Admin
| Temat: Re: Gra Sloora Ryba Pon 08 Cze 2015, 21:56 | |
| W ciągu godziny dojechałeś cały zasapany do Littleroot. Tam rozbiłeś swoje obozowisko razem z innymi trenerami, którzy zebrali się tutaj by odebrać startera, który niekoniecznie miał być ich pierwszym Pokemonem. Część zebrała się również by stoczyć walkę z tutejszym liderem. Prawie rok temu został tu otwarty nowy gym specjalizujący się w typie Normalnym. Jego liderem był Ruby, były słynny Koordynator, który w rekordowym czasie zdobył wszystkie możliwe wstążki z regionu Hoenn i osiedlił się tutaj razem ze swoją żoną Sapphire, córką sędziwego już profesora Bircha. Mogłeś zajrzeć do owej sali by sprawdzić siłę Twoich stworków. | |
|
| |
Sponsored content
| Temat: Re: Gra Sloora Ryba | |
| |
|
| |
| Gra Sloora Ryba | |
|