| [Walka 3 vs 3] Joker vs Gardenia | |
|
|
|
Autor | Wiadomość |
---|
Filipos44
Liczba postów : 383 Join date : 05/01/2014
Karta Postaci Profesja Główna: Trener Starter: Skiddo
| Temat: Re: [Walka 3 vs 3] Joker vs Gardenia Sob 08 Lut 2014, 13:14 | |
| Gardenia nie zmieniła pokemona, Ponyta z miejsca otrzymała atak magicznym liściem i to nie jeden. O unikach nie było mowy, bo ten atak trafiał zawsze niezależnie od wszystkiego, a poza tym jeszcze te nasionko... twój konik szybko padł.
Arena; Teraz jest tu tylko ziemia, sucha i jałowa, trochę popiołu i bezchmurne niebo z jasno świecącym słonkiem.
****** Joker: Ponyta 0% = niezdolny do walki Starly 85% + paraliż ??? 100%
Gardenia: Turtwig 100% + poparzenie Cherubi 80% + podwyższona prędkość (2), zmniejszona szansa na zmianę statusu, poparzenie Roserade 100% | |
|
| |
Joker
Liczba postów : 2570 Join date : 23/11/2013 Skąd : Kanto || Przebywa w Oblivii
Karta Postaci Profesja Główna: Trener Starter: Poliwag
| Temat: Re: [Walka 3 vs 3] Joker vs Gardenia Sob 08 Lut 2014, 13:33 | |
| - Ruszaj Starly. - Wykrzyczałem i wypuściłem poke-ptaka. - Użyłem Paralyz Heal. Starly natychmiast użyj lotu! Uważaj by nie przywalić w ziemię! Jeśli przeciwnik zrobi unik nie używaj ataku dalej tylko leć prosto przed siebie! Jeśli zobaczysz, że używa Magicznego Liścia wzleć wysoko i jak najszybciej potrafisz leć prosto na przeciwnika! Jeśli zobaczysz, że przeciwnik rezygnuje w połowie drogi przystań! Jeśli zmieni pokemona i będzie lecieć pasożytnicze nasionko zrób jak najszybciej unik i użyj lotu na przeciwnika uważając na jego ataki! Jeśli będzie próbował zaatakować rób unik i uważaj by nie przywalić w ziemię! - Powiedziałem tak by komendę usłyszał jedynie mój pokemon. | |
|
| |
Filipos44
| Temat: Re: [Walka 3 vs 3] Joker vs Gardenia Sob 08 Lut 2014, 13:47 | |
| Lot był atakiem wymagającym chwili czasu, a więc Roserade szybko zorientowała się co planujecie, jej trenerka również. Twój pokemon znów wpadł w chmurę paraliżującego pyłu, trafił przeciwników, ale nic ponad to i znów seria magicznych liści.
Arena; Teraz jest tu tylko ziemia, sucha i jałowa, trochę popiołu i bezchmurne niebo z jasno świecącym słonkiem.
****** Joker: Ponyta 0% = niezdolny do walki Starly 70% + paraliż ??? 100%
Gardenia: Turtwig 100% + poparzenie Cherubi 80% + podwyższona prędkość (2), zmniejszona szansa na zmianę statusu, poparzenie Roserade 80% | |
|
| |
Joker
| Temat: Re: [Walka 3 vs 3] Joker vs Gardenia Sob 08 Lut 2014, 13:59 | |
| Użyłem następnego Paralyz Heal. Starly podleć bliżęj przeciwnika i z bliska przywal mu pchnięciem uważając by nie przywalić w ziemię! Następnie użyj grzędy i lotu! Następnie seria akcji i na koniec silny lot! Jeśli będzie atakowała paraliżującym pyłem uciekaj jak najdalej się da! Wiem, że pokonasz chociaż jednego z nich! - Krzyknąłem. Starly nie jest zbyt doświadczonym stworkiem, a przewaga jest zdecydowanie po stronie Gardenii. Chyba tego nie wygram, ale trzeba mieć nadzieję | |
|
| |
Filipos44
| Temat: Re: [Walka 3 vs 3] Joker vs Gardenia Sob 08 Lut 2014, 14:05 | |
| Starly użyła akcji, ale Roserade sprawnie uniknęła tego ataku i wysłała w ślad za nią magiczny liść. Atak trafił, ale nie zadał zbyt wielu obrażeń. Starly użyła grzędy lecząc się, po czym wykonała lot, podczas tego ostatniego ataku cały czas dostawała magicznymi liśćmi, mimo to rozbijała je i na koniec trafiła w Roserade.
****** Joker: Ponyta 0% = niezdolny do walki Starly 70% ??? 100%
Gardenia: Turtwig 100% + poparzenie Cherubi 80% + podwyższona prędkość (2), zmniejszona szansa na zmianę statusu, poparzenie Roserade 60% | |
|
| |
Joker
| Temat: Re: [Walka 3 vs 3] Joker vs Gardenia Sob 08 Lut 2014, 14:11 | |
| - Świetnie Starly! Teraz zregeneruj siły grzędą tylko szybko by Roserade nie zdołała Cię zaatakować! Następnie użyj serii warków i ponownie zaatakuj serią pchnięć! Po serii pchnięć użyj lotu! Uważaj na paraliżujący pył i inne ataki! Jeśli Gardenia zmieni pokemona uważaj na pasożytnicze nasionka, supły z trawy i inne ataki! Unikaj ich! Ale nie przestawaj wykonywać komend! - Powiedziałem do mojego pokemona. | |
|
| |
Filipos44
| Temat: Re: [Walka 3 vs 3] Joker vs Gardenia Sob 08 Lut 2014, 14:51 | |
| Pokemon Gardeni niestety był szybszy, kolejny atak paraliżującym pyłem i Starly nie mógł wykonać ataku, został zaatakowany cała masą magicznych liści, od czasu do czasu przeplatanych trującymi żądłami, na całe szczęście w nieszczęściu paraliż uniemożliwił zatrucie twojego pokemona.
****** Joker: Ponyta 0% = niezdolny do walki Starly 42% + paraliż ??? 100%
Gardenia: Turtwig 100% + poparzenie Cherubi 80% + podwyższona prędkość (2), zmniejszona szansa na zmianę statusu, poparzenie Roserade 60% | |
|
| |
Joker
| Temat: Re: [Walka 3 vs 3] Joker vs Gardenia Sob 08 Lut 2014, 14:59 | |
| - No to koniec... - Powiedziałem w myślach. - Gardenia okazuje się, że pokonasz moje pokemony, a twój żaden nie padnie. Informuję Cię, że użyje Buizela i możesz się przygotowywać na pokonanie go. - Powiedziałem. Nie miałem żadnego leku na paraliż dlatego nie wydałem komendy przecież nic nie poradzę. - Atakuj. - Uśmiechnąłem się. Miałem zamiar użyć Buizela. Wiem zły typ na pokemony trawiaste, ale nie chcę trenować innych pokemonów. Tylko te... | |
|
| |
Filipos44
| Temat: Re: [Walka 3 vs 3] Joker vs Gardenia Sob 08 Lut 2014, 15:22 | |
| Starly miała gdzies ciebie i to że nie wydajesz komend, po przyjęciu na siebie kilku ataków sama zaatakowała, użyła lotu trafiła. Paraliż wciąż nią władał, ale na te kilka krótkich minut go przezwyciężyła. Gardenia patrzyła na ciebie z pogardą. Na Starly dla odmiany spoglądała z uznaniem.
****** Joker: Ponyta 0% = niezdolny do walki Starly 12% + paraliż ??? 100%
Gardenia: Turtwig 100% + poparzenie Cherubi 80% + podwyższona prędkość (2), zmniejszona szansa na zmianę statusu, poparzenie Roserade 40% | |
|
| |
Joker
| Temat: Re: [Walka 3 vs 3] Joker vs Gardenia Sob 08 Lut 2014, 15:25 | |
| - Starly dobrze... - Pochwaliłem mojego pokemona. - Nasze ostatnie ataki. Użyj serii warku następnie serii pchnięć, znowu serii warku i pchnięcia! Na sam koniec grzęda. - Powiedziałem szykując balla z Buizelem. Nie wygram tej walki, ale może pokonam przynajmniej jednego pokemona? | |
|
| |
Sponsored content
| Temat: Re: [Walka 3 vs 3] Joker vs Gardenia | |
| |
|
| |
| [Walka 3 vs 3] Joker vs Gardenia | |
|