PokeNova
Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

IndeksLatest imagesSzukajRejestracjaZaloguj

Gra Arca - Shadica

Go down 
4 posters
Idź do strony : Previous  1 ... 6 ... 9, 10, 11 ... 25 ... 40  Next
AutorWiadomość
Maloyo

Maloyo

Liczba postów : 189

Gra Arca - Shadica - Page 10 Empty
PisanieTemat: Re: Gra Arca - Shadica   Gra Arca - Shadica - Page 10 EmptySro 29 Sty 2014, 09:37

Ruszyliście w tamtym kierunku. Minęliście powoli stadko Tentacrueli i Tentacooli, które były trochę spokojniejsze niż uprzednio. Weszliście do wody a Ursula znowu nakazała Vaporeonowi otoczyć was bąblem powietrza i w takiej postaci popłynęliście drogą powrotną na powierzchnię. Z tamtąd było tylko kilkaset metrów do plaży na której po kilkunastu minutach staliście. Brzoskwiniowłosa poszła do przebieralni się ubrać i po chwili stała przed Tobą w kucyku i zwiewnej błękitnej sukience delektując się ciepłą bryzą.
Powrót do góry Go down
Shadic

Shadic

Liczba postów : 755

Karta Postaci
Profesja Główna: Trener
Starter: Eevee

PisanieTemat: Re: Gra Arca - Shadica   Gra Arca - Shadica - Page 10 EmptySro 29 Sty 2014, 10:57

Ja także skierowałem się do przebieralni by zmienić mokre ciuchy. Po szybkim przebraniu się w czarne krótkie spodenki w wieloma kieszeniami i czerwony podkoszulek wróciłem na plażę. Pogoda była przyjemna, postanowiłem więc dla relaksu pobawić się z podopiecznymi. Wypuściłem Vennie, Shadowa oraz Rene by poznał nowych przyjaciół.
- Hej Rene poznaj Shada i Vennie. - powiedziałem do Ralts uśmiechając się by zachęcić małego stworka.
Wstrzymałem się chwilę z wypuszczeniem Electrode jednak ostatecznie postanowiłem go wypuścić i przekonać się osobiście jak się zachowa. W między czasie przygotowałem komputer do skanu obu Pokemonów.
Powrót do góry Go down
Maloyo

Maloyo

PisanieTemat: Re: Gra Arca - Shadica   Gra Arca - Shadica - Page 10 EmptyPią 31 Sty 2014, 10:04

Nazwa Pokemona: Electrode H
Gra Arca - Shadica - Page 10 101
Poziom: 30
Typ:Elektryczny
Łańcuch ewolucji: Voltorb-(30 lvl)->Electrode
Obecne Ataki: Ładowanie (Charge), Promień ładunków (Charge beam), Pchnięcie (Tackle), Straszny impuls (Eerie impulse)
Reszta ataków: Cios dźwiękowy (Sonic boom), Iskra (Spark), Beczka (Rollout), Zgrzytanie (Screech), Świetlny ekran (Light screen), Kula elektryczna (Electro ball)
Charakter i historia: Electrode został wytrenowany do zasilania urządzeń elektronicznych i elektrycznych w byłej kryjówce siedziby zespołu Aqua. Jest spokojnym stworkiem o miłym usposobieniu.
Zdolność: Następstwo (Aftermath) - Kiedy Pokemon zemdleje po ataku, który wymaga fizycznego kontaktu, atakujący traci 1/4 HP.
Trzymany przedmiot: ??

Ralts
Charakter i historia: Ralts wykluł się z jajka, które z niewiadomych przyczyn znalazło się w siedzibie zespołu Aqua, która została opuszczona. Nie umie pływać więc był tam więziony aż odnalazł go jego obecny trener. Jest dzielny ale boi się wody.

...Jak rzekł Pokedex. Pokemony się zaczęły ze sobą bawić. Cała paczka od razu się polubiła i zżyła niemal w jednej chwili. W tym samym czasie Ursula wypuściła resztę swoich Pokemonów. Garchomp przysypał się rozgrzanym piaskiem i poszedł spać. Wormadam poprawiała swoje ziemne okrycie. Jigglypuff bawił się z nowozłapanym Oddishem a dwie ewolucje Eevee'iego turlały się udając bójkę.
Powrót do góry Go down
Shadic

Shadic

Karta Postaci

PisanieTemat: Re: Gra Arca - Shadica   Gra Arca - Shadica - Page 10 EmptyPią 31 Sty 2014, 14:54

Uśmiechnąłem gdy zobaczyłem że stworki się polubiły. Usiadłem na piasku przyglądając sie bawiącym Pokemonom. Słońce świeciło, Wingulle fruwały tu i tam - sielanka. Coś co rzadko spotykało mnie w życiu. Można by zapomnieć o całym świecie. Zamknąłem oczy oddając się relaksowi. Tego mi było trzeba. W końcu postanowilem przyłączyłączyć się o zabawy. Postanowiłem połączyć przyjemne z pożytecznym.
- Hej drużyna ścigamy się? - zawołałem do podopiecznych wstając by rozciągnąć się chwilę.
Powrót do góry Go down
Maloyo

Maloyo

PisanieTemat: Re: Gra Arca - Shadica   Gra Arca - Shadica - Page 10 EmptyNie 02 Lut 2014, 16:28

Twoje Pokemony spojrzały się po sobie i na Ciebie po czym ruszyły pędem każdy w swoim tempie i swoim sposobem. Vennie biegnąc zygzakiem. Eevee najszybszy z was normalnym krokiem czworonoga. Electrode się toczył a Ralts co chwilę potykał ze względu na budowę nóżek. Tymczasem ujrzałeś Ursulę, która trenowała ze swoimi pokemonami jakieś kombinacje koordynatorskie. Jak zwykle wyglądało to bardzo pięknie i profesjonalnie.
Powrót do góry Go down
Shadic

Shadic

Karta Postaci

PisanieTemat: Re: Gra Arca - Shadica   Gra Arca - Shadica - Page 10 EmptyNie 02 Lut 2014, 20:31

Uśmiechnąłem się w duchu. Spodobała mi się ta zabawa. Kiedy byłem młodszy także bawiłem się z Pokemonami jednak zabawa z własnymi stworkami sprawiała mi więcej radości. Żeby nie zniechęcić wolniejszych podopiecznych dawałem im fory. Bądź co bądź to była tylko zabawa. Gdy zauważyłem trening Ursuli przystanąłem przyglądając się z uwagą. Jej Pokemony poruszały się z niesamowitą gracją przy której Shad czy Vennie poruszali się niezgrabnie. Sama czeronowłosa wyglądała niezwykle pięknie w swojej sukience. Wolałem jednak zapobiegawczo zachować odległość by nie doszło czasem do powtórki z rozrywki. Po krótkiej kontemplacji również postanowiłem zacząć trening. Na początek postanowiłem przetestować siłę każdego z podopieczych. Za cel obrałem sobie skały wystające z morza.
- Shadow, Vennie Rene, Electro. Widzicie te skały wystające niedaleko z morza? Niech każde z was użyje na nich swoich najpotężniejszych ataków. Uważajcie jednak na inne Pokemony. Nie chcemy nikogo skrzywdzić.
Powrót do góry Go down
Maloyo

Maloyo

PisanieTemat: Re: Gra Arca - Shadica   Gra Arca - Shadica - Page 10 EmptyPon 03 Lut 2014, 14:19

Twoje Pokemony od razu zaatakowało co wywołało wybuch i skała na morzu wybuchła. Twoje Pokemony były wyjątkowo z siebie zadowolone. (każdy dostaje po 0,5 poziomu, Electrode dodatkowe pół ze względu na event a Eevee punkt szczęścia).
- Niezła siła - rzekł zza Twoich pleców męski głos. Obejrzałeś się i ujrzałeś brązowowłosego chłopaka w białej koszuli 3/4 rękawa, brązowych spodenkach do kolana, okularach i teczką. - Chcesz zawalczyć?
Powrót do góry Go down
Shadic

Shadic

Karta Postaci

PisanieTemat: Re: Gra Arca - Shadica   Gra Arca - Shadica - Page 10 EmptyPon 03 Lut 2014, 15:15

No, no... to jest moc... - mruknąłem będąc pod wrażeniem ataku... no dobra z deka mnie zatkało. Nie ma co byłem dumny z moich Pokemonów.
- Cóż dzięki. Moi podopieczni starają się jak mogą - odpowiedzialem zakładając ręcę za głowę. Na propozycję walki po krótkim namyśle odpowiedziałem
- Czemu nie. Zawsze jestem otwarty na nowe wyzwania.
Powrót do góry Go down
Maloyo

Maloyo

PisanieTemat: Re: Gra Arca - Shadica   Gra Arca - Shadica - Page 10 EmptyWto 04 Lut 2014, 10:09

Chłopak rozłożył teczkę na ziemi i otworzył ją. W środku znajdowała się masa różnych rzeczy i aż zdziwienie brało, ze mogło się aż tyle tego zmieścić w tak małym opakowaniu. Wyciągnłą dwa balle i wyrzucił je przed siebie. Z jednego wyszedł mały, grubaśny Pokemon a z drugiego większy grubaśny Pokemon koloru niebieskiego.
- Myślę, ze możemy stoczyć dwuwalką, mój Mukuhita i Wailmer są już gotowi.
Powrót do góry Go down
Shadic

Shadic

Karta Postaci

PisanieTemat: Re: Gra Arca - Shadica   Gra Arca - Shadica - Page 10 EmptyWto 04 Lut 2014, 12:15

-A więc typ walczący i wodny... no dobra. Rene, Electro pokażmy na co nas stać. - powiedziałem do Electrode i Ralts. Wolałem postawić na przewagę typów no i chciałem sprawdzić jak ta dwójka sobie poradzi w walce. Właściwe byłem już gotowy.
- No dobra zaczynamy imprezę - pomyślałem czekając aż przeciwnik rozpocznie walkę. Byłem bardzo ciekawy co ma do zaprezentowania.
Powrót do góry Go down
Sponsored content

PisanieTemat: Re: Gra Arca - Shadica   Gra Arca - Shadica - Page 10 Empty

Powrót do góry Go down

Gra Arca - Shadica
Powrót do góry 
Strona 10 z 40Idź do strony : Previous  1 ... 6 ... 9, 10, 11 ... 25 ... 40  Next
 Similar topics
-
» Box Arca
» Konto Arca
» Polowanie Shadica
» Polowanie Shadica II
» Album Shadica

Pozwolenia na tym forum:Nie możesz odpowiadać w tematach
PokeNova :: Offtopic :: Archiwum Gier-
Skocz do: