| Gra Arca - Shadica | |
|
|
|
Autor | Wiadomość |
---|
Maloyo
Liczba postów : 189 Join date : 13/09/2013 Age : 32 Skąd : Szczebodziny
| Temat: Re: Gra Arca - Shadica Wto 14 Sty 2014, 17:49 | |
| Zigzagoon kiwnęła głową i zaczęła biegać po pomieszczeniu obchwąchując wszystko wokół w poszukiwaniu czegoś co mogłoby by Ci w jakiś sposób pomóc. W pewnym momencie straciłeś ją z oczu. Gdzieś sobie poszła. - Idziemy jej szukać czy w swoją stronę?- spytała Ursula po czym poszła do sąsiedniego pomieszczenia. | |
|
| |
Shadic
Liczba postów : 755 Join date : 03/12/2013 Age : 31 Skąd : Osuchów
Karta Postaci Profesja Główna: Trener Starter: Eevee
| Temat: Re: Gra Arca - Shadica Wto 14 Sty 2014, 22:34 | |
| - Pójdę za nią - odparłem kierując się za Vennie by mieć ją na oku. Pomimo tego że była zadziorna i bardzo odważna była jeszcze niedoświadczona. - Chodź Shad - zawołałem podopiecznego i ruszyłem dalej. Szedłem powoli rozglądając się i uważając na każdy krok. Wolałem zachować ostrożność by nie popaść w konfikt z tutejszymi Pokemonami. Wiedziałem że to może być trudne, zwłaszcza że byliśmy obcy tutaj Nie mogłem jednak się dziwnemu wrażeniu że jestem obserwowany. | |
|
| |
Maloyo
| Temat: Re: Gra Arca - Shadica Czw 16 Sty 2014, 20:15 | |
| Ruszyłeś za czworonogiem ale nie mogłeś jej znaleźć. W pewnym momencie jednak ujrzałeś swojego malucha, który biegł do Ciebie trzymając w pyszczku Pokeball. Położyła go przed Tobą a raczej upuściła co wywołało zwolnienie mechanizmu zamykającego. Z kuli wyszedł Electrode. Na szczęście spał mocnym snem. W sumie zapewne był tu zamknięty od dawien dawna. Aczkolwiek chyba można uznać, ze należy do Ciebie... | |
|
| |
Shadic
| Temat: Re: Gra Arca - Shadica Czw 16 Sty 2014, 21:19 | |
| - Hej malutka zacząłem martwić o ciebie. Co tam trzymasz? - powiedziałem na widok Vennie dumnie kroczącej z Ballem w pyszczku. Jednak zawartość urządzenia jaką był Electrode spowodowała dosłowny opad szczęki - O cholibka... dobra robota... - sapnąłem na widok znaleziska Vennie. Z jednej strony miałem przed sobą mocnego stworka a z drugiej żywą bombę która może eksplodować przy najmniejszym dotyku. - Najbezpieczniej będzie wycować go do Pokeballa i zabrać go z tamtąd. Jeśli wybuchnie tutaj narazi wiele żyjących tu Pokemonów i nas samych. - pomyślałem biorąc Ball w którym przebywał Electrode. Swoją drogą ciekawe było jak długo tam siedział. Z zastanowienia wyrwało mnie ponowne nieznośne uczucie bycia pod obserwacją. Rozejrzałem się wkoło lekko poddenerwowany. | |
|
| |
Maloyo
| Temat: Re: Gra Arca - Shadica Sob 18 Sty 2014, 15:41 | |
| Rozejrzałeś się wokół i ujrzałeś, zę jedna z maszyn rzuca cień jakby za nią siedział mały chłopczyk. Po chwili ujrzałeś zielone włosy wystające zza maszyny, które natychmiast gdy Cię wyczuły schowały się. - Bierz go Vaporeon! - rzekła Ursula, która właśnie do Ciebie dołączyła a jej lisopies wodny rzucił się w stronę, którą wskazała po czym wrócił trzymając małego białego Pokemona w pysku z zielonymi włosami i czerwonyi rogami na głowie, który szamotał się niemiłościwie - mmm, Ralts, chyba bardzo młody. | |
|
| |
Shadic
| Temat: Re: Gra Arca - Shadica Sob 18 Sty 2014, 17:29 | |
| - Ej to Ralts. Skąd on się tu wziął? - powiedziałem wycofując Electrode do Pokeballa. Trochę dziwne było spotkać tego Pokemona w takim miejscu. Podszedłem do Vaporeona Ursuli by bliżej przyjrzeć się stworkowi. - Hej maluchu. Nie musisz się bać, nie zrobimy ci krzywdy - powiedziałem do Ralts spokojnym tonem. Aby potwierdzić moje słowa skinąłem na czerwonooką. - Możesz go wypuścić nie stanowi zagrożenia. Jest raczej przerażony - powiedziałem uśmiechając się. Zatanawiało mnie czemu ten maluch mnie śledził. | |
|
| |
Maloyo
| Temat: Re: Gra Arca - Shadica Pon 20 Sty 2014, 16:39 | |
| Ursula skinęła na Vaporeona a ten puścił malucha, który momentalnie rzucił Ci się w ramiona po czym poczułeś jego strach. W końcu te stworki mają zdolności Empatyczne i to chyba właśnie były one. Jednocześnie ze strachem poczułeś również młodośc i świeżość, która biła od tego Pokemona co mówiło Ci podświadomie tyle, ze ktoś przytaskał go tu jakiś czas temu jako jajko i ten wykluł się niedawno w obcym środowisku, bez innych przedstawicieli swojej linii co tymbardziej potęgowało lęk. | |
|
| |
Shadic
| Temat: Re: Gra Arca - Shadica Pon 20 Sty 2014, 20:23 | |
| Reakcja malucha i jego strach który zalał mój umysł trochę mnie przytłoczyły. Po chwili zareagowałem instyktownie delikatnie tuląc malucha do siebie. - Już dobrze malutki. Nie musisz się bać, jestem tutaj - przemawiałem spokojnie głaszcząc niespokojne maleństwo po głowie. Przemawiałem także umysłem wiedząc że Pokemony tego gatunku są bardzo wrażliwe na uczucia innych. Przypomniało mi to pewną scene z mojego dziecinstwa. Mistrz Hiroshi również mnie w ten sposób uspokajał gdy przygarnął mnie po stracie rodziców. Uśmiechnąłem się na wspomnienie dobrych chwil z dzieciństwa. Tyle się zmieniło od tamtej chwili. | |
|
| |
Maloyo
| Temat: Re: Gra Arca - Shadica Pią 24 Sty 2014, 20:03 | |
| Czułeś smutek małego Pokemona po czym uczucie znikło tak samo jak Pokemon a Ty jedynie zdołałeś dostrzec kontur czerwonej energii dotykający pustego Pokeballa przy Twoim pasku po czym Ralts zniknął w mechaniźmie i został złapany. Ursula wzdrygnęła ramionami i machnęła ręką jednak widząc Twoje zdziwienie pośpiesznie wytłumaczyła - niektóre Pokemony, zazwyczaj psychicznie i inne tym podobne, same wybierają sobie trenerów. Także ten, ten tak zrobił. - Rzekła po czym rozejrzała się po pomieszczeniu - co teraz robimy? | |
|
| |
Shadic
| Temat: Re: Gra Arca - Shadica Sob 25 Sty 2014, 12:44 | |
| - Witaj w drużynie Rene - powiedziałem z uśmiechem patrząc na Ball w którym zniknął Ralts. Mojej głowie ciągle rozbrzmiewało echo smutku i strachu małego stworka. Na pytanie czerwonokiej odpowiedziałem. - Powinniśmy chyba opuścić to miejsce. Chyba niczego więcej tu nie znajdziemy a lepiej nie nadwyrężać cierpliwości naszych "gospodarzy". Przywołałem Vennie do Balla poczym powoli sierowałem się w stronę doku. | |
|
| |
Sponsored content
| Temat: Re: Gra Arca - Shadica | |
| |
|
| |
| Gra Arca - Shadica | |
|