| Gra Arca - Shadica | |
|
|
|
Autor | Wiadomość |
---|
Maloyo
Liczba postów : 189 Join date : 13/09/2013 Age : 32 Skąd : Szczebodziny
| Temat: Re: Gra Arca - Shadica Pią 27 Gru 2013, 18:31 | |
| - Nie ma za co - odparła Brzoskwiniowowłosa. Następnie dex w przedramieniu pokazał Ci dane: Nazwa Pokemona: Zigzagoon ŻPoziom: 12 Typ:NormalnyŁańcuch ewolucji: Zigzagoon-(20 lvl)->Linoone Obecne Ataki: Cios głową (Headbutt), Oczy lalki (Baby-Doll Eyes), Wodny Puls (Water Pulse), Biczogon (Tail Whip) Reszta ataków: Pchnięcie (Tackle), Wark (Growl), Charakter i historia: Zigzagoon urodziła się nieopodal strefy Safari w Henn i tam spędziła całe swoje życie. Jest stworkiem bardzo walecznym, nie pozwala nikomu wkroczyć na swoje terytorium. Zadziorna i wredna. Zdolność: Nabytek (Pickup) - Gdy Pokemon spaceruje może podnosić różne przedmioty. Trzymany przedmiot: -- - Polecam się na przyszłość jeśli jeszcze kiedyś się spotkamy - dodała Ursula - gdzie teraz idziesz? | |
|
| |
Shadic
Liczba postów : 755 Join date : 03/12/2013 Age : 31 Skąd : Osuchów
Karta Postaci Profesja Główna: Trener Starter: Eevee
| Temat: Re: Gra Arca - Shadica Pią 27 Gru 2013, 19:00 | |
| - Chyba wrócimy do motelu. Na dziś mamy dość wrażeń - odparłem podając Potion Shadowi. Dla małego była to ciężka walka i byłem dumny że sobie poradził. - Po drodzę zachaczę jeszcze o Pokecenter by postawić Vennie czyli Zigzagoona na nogi. Ona również się spisała. - dodałem wkładając Shadowa do plecaka. Następnie skierowałem spojrzenie na czerwonooką. - Mogę cię o coś spytać? - powiedziałem zakładając plecak. | |
|
| |
Maloyo
| Temat: Re: Gra Arca - Shadica Sob 28 Gru 2013, 11:38 | |
| - Ja chyba zrobię podobnie. Muszę uleczyć Oddisha. A wiesz, ze jak wyrobisz sobie kartę trenerską to będziesz mógł sypiać w Centrach i się tam stołować za pół darmo? - rzuciła tekst w stylu "spójrz jaka ładna pogoda" Ursula. Podeszliście kawałek bo dziewczyna wpadła w zadumę a potem się zreflektowała i odpowiedziała na Twoje pytanie. - Pytać możesz ale odpowiedzi możesz nie uzyskać - rzekła z tajemniczym uśmiechem na twarzy po czym zawróciła swojego Flareona do Pokeballa. | |
|
| |
Shadic
| Temat: Re: Gra Arca - Shadica Sob 28 Gru 2013, 12:20 | |
| Ten uśmiech zbił mnie trochę z tropu jednocześnie poczułem że delikatnie zapiekły mnie policzki. - Ogarnij się głupi - skarciłem się w duchu spuszczając wzrok. Nie lubiłem takich sytuacji. Odetchnąłem delikatnie po czym ponownie przeniosłem spojrzenie na Ursulę. - Oglądając twój pokaz poznałem twoje imię. Mam podstawę przypuszczać że jesteś bliską osobą dla kogoś kogo znam. Dlatego spytam: Czy znasz Hiroshiego Naca mistrza sztuk walki z Unovy? - zapytałem poprawiając plecak na plecach. | |
|
| |
Maloyo
| Temat: Re: Gra Arca - Shadica Nie 29 Gru 2013, 12:12 | |
| Dziewczyna bawiła się ze swoim nowo złapanym Pokemonem, którego w dalszym ciągu trzymała na rękach. Był całkowicie zdrowy, prawdopodobnie użyła na nim jakiegoś środku leczniczego. - Znam - odpowiedziała w końcu po czym dodała - z telewizji. Raz będą c w Centrum jedząc uchwyciłam migawkę. Pochodzę z Sinnoh i nigdy nie byłam w Unovie. W sumie to Hoenn jest jedyną krainą w jakiej byłam poza moją rodzimą. Więc prawdopodobnie z kimś mnie grubo mylisz. | |
|
| |
Shadic
| Temat: Re: Gra Arca - Shadica Nie 29 Gru 2013, 13:00 | |
| Oparłem się bokiem o pień drzewa. Czyli moje przypuszczenia okazały się błędne. Ale uzyskałem przynajmniej odpowiedź na moje pytanie. - Możliwe że cię pomyliłem z wnuczką mojego mistrza - odparłem wznosząc wzrok ku niebu. Długie ziewnięcie z mojej strony było sygnałem by ruszyć się z tego miejsca. Dla mnie to także był ciężki dzień. - Chyba pora wybrać się do Pokecenter. Przy okazji powiesz gdzie mniej więcej mogę wyrobić kartę trenerską. - dodałem kierując się powoli w stronę Lilycove. | |
|
| |
Maloyo
| Temat: Re: Gra Arca - Shadica Nie 29 Gru 2013, 19:47 | |
| - Widocznie tak... - odpowiedziała po czym po kilku krokach dodała - wyrobisz ją u Joy stojącej w rejestracji. Szliście do Lillycove i żadne z was nie odezwało się już słowem. Po kilkunastu minutach mgła się rozrzedziła i ujrzeliście słoneczne miasteczko nad zatoką. Jedno z ładniejszych, znanych z wędrówek Wailmerów i tajemniczej jaskini. Gdy już byliście na miejscu udaliście się do PokeCenter a tam wyrobiono Ci kartę trenerską. - Byłeś potrenować w tej jaskini na północnym-wschodzie miasta? - spytała dziewczyna. | |
|
| |
Shadic
| Temat: Re: Gra Arca - Shadica Nie 29 Gru 2013, 20:15 | |
| - Masz na myśli tą z zamurowanym wejściem? - zapytałem zamykając Shada na chwilę w Ballu by dać go razem z Vennie Siostrze Joy do podleczenia. - Podobno jest tam inne wejście ale nie mam stworka z którym mógłbym zanurkować ani sprzętu który pomógłby mi się tam dostać - odparłem przeciągając się. - Wiesz może coś więcej o tej jaskini? - zapytałem po chwili namysłu. | |
|
| |
Maloyo
| Temat: Re: Gra Arca - Shadica Pon 30 Gru 2013, 10:26 | |
| - Tak, tą - odparła brzoskwiniowowłosa. Siostra Joy odebrała od Ciebie balle, obejrzała stworki i kazała się zgłosić za godzinę. - Jest, z prawej strony jaskini. Byłam tam. Twój Zigzagoon jest w stanie unieść swojego trenera płynąc a zanurkujemy na Vaporeonie jeżeli chcesz się tam przejść. Dziewczyna usiadła w poczekalni i znów zaczęła gadać bawiąc się z Oddishem - cóż, zapewne nic więcej niż to co już wiesz. Ludzie tu tylko o tym chyba potrafią gadać. | |
|
| |
Shadic
| Temat: Re: Gra Arca - Shadica Pon 30 Gru 2013, 10:57 | |
| Zdjąłem plecak i opałem się o ścianę. Pomysł Ursuli mi się spodobał musiałem tylko nauczyć Vennie Serfowania i możemy się tam spokojnie dostać. - No dobra wchodzę w to - odpowiedziałem po przemyśleniu pomysłu. - Mnie ta jaskinia interesuje z innego powodu. Słyszałaś może o grupie przestępczej Team Chaos? - zapytałem przenosząc spojrzenie na czerwonooką. - Pytałem miejscowych ale zbyt wiele się nie dowiedziałem. - dodałem ziewając. | |
|
| |
Sponsored content
| Temat: Re: Gra Arca - Shadica | |
| |
|
| |
| Gra Arca - Shadica | |
|