PokeNova
Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

IndeksLatest imagesSzukajRejestracjaZaloguj

Gra Arca - Shadica

Go down 
4 posters
Idź do strony : Previous  1 ... 18 ... 32, 33, 34 ... 36 ... 40  Next
AutorWiadomość
Vaphel
Admin
Vaphel

Liczba postów : 3197

Karta Postaci
Profesja Główna:
Starter:

Gra Arca - Shadica - Page 33 Empty
PisanieTemat: Re: Gra Arca - Shadica   Gra Arca - Shadica - Page 33 EmptyCzw 05 Cze 2014, 11:32

Gryzienie nie zrobiło na metalowym stworze wielkiego wrażenia a ucieczka Absola pozwoliła tylko na wystosowanie Potrójnego ataku, który zamroził psiaka uniemożliwiając mu dalsze atakowanie. Do końcu rundy zdołał oberwać trzykrotnie Piorunem. Jest na skraju wycieńczenia a na dodatek nie może się ruszać.

Absol 35% HP Zamrożony 1/5
??? 100% HP
??? 100% HP
vs
Magneton 75% HP
??? 100% HP
??? 100% HP
Powrót do góry Go down
https://pokenova.forumpl.net/t94-fernando-de-la-rosa
Shadic

Shadic

Liczba postów : 755

Karta Postaci
Profesja Główna: Trener
Starter: Eevee

PisanieTemat: Re: Gra Arca - Shadica   Gra Arca - Shadica - Page 33 EmptyPią 06 Cze 2014, 14:43

Wycofałem Mephiesa do Balla. Pora wyciągnąć mojego "Asa z rękawa". Pytanie tylko czy ten "As" pomoże? Co prawda Mattson to świeżynka ale może coś słyszał. wyciągnąłem Ultraballa i wypuściłem Xande na arenę
- Hej Xan. Mam nadzieje że jesteś w nastroju na skopanie lidera, bo potrzebna mi twoja pomoc. - powiedziałem do stworka, po czym z cichą nadzieją przystąpiłem do ofensyfy
- Zaatakuj na poczatek Miotaczem Plomieni, by go przy okazji podpalić, następnie wybij go w powietrze Żelaznym Ogonem i potraktuj go Lodowym Promieniem. Później użyj Żelaznego Ogona by sobie pograć przeciwnikiem w siatkówkę wykorzystując go jako piłkę.
Bądź jednak ostrożny, nie wiadomo co przeciwnik może nam zaserwować. Kontruj ataki przeciwnika Miotaczem Plomieni i wykonuj uniki, a w razie nagłego wypadku schowaj się za skały.
Powrót do góry Go down
Vaphel
Admin
Vaphel

Karta Postaci
Profesja Główna:
Starter:

PisanieTemat: Re: Gra Arca - Shadica   Gra Arca - Shadica - Page 33 EmptySob 21 Cze 2014, 00:18

Smok spojrzał się tylko po Tobie i znikł w ballu. Widać walka w wyzwaniu o odznakę nie wchodziła w grę. Miałeś problem bo straciłeś jednego poka jakim mógłbyś walczyć z liderem.
- To dalej będziemy się bawić czy walczysz? - rzucił lekko poddenerwowany Mattson. Jego Pokemon wisiał w powietrzu gotowy na Twój ruch.
Powrót do góry Go down
Shadic

Shadic

Karta Postaci

PisanieTemat: Re: Gra Arca - Shadica   Gra Arca - Shadica - Page 33 EmptyNie 22 Cze 2014, 19:14

- Szlag... - pomyslałem chowając Ball. Nie ma co musze to załatwić inaczej a aktualnie marnie to wyglądało i zanosilo się że będzie jeszcze gorzej.
- No dobra widzę że nie mam wyboru. - powiedziałem kiwając na Shadowa aby wszedł na arenę miałem już pewien pomysł jak to rozegrać.
- No dobra Shad atakuj Kulami Cienia unikając ataków przeciwnika za pomocą Szybkiego Ataku, wykorzystaj teren by zbliżyć się do niego a gdy będziesz wystarczająco blisko zaatakuj Grycieniem wrazie poważniejszych zranień używaj Światła Księżyca by się podleczyć. Postaraj się nie pozwolic mu zaatakować wykorzystaj też fakt ze jestes szybszy i unikaj ataków przeciwnika
Powrót do góry Go down
Vaphel
Admin
Vaphel

Karta Postaci
Profesja Główna:
Starter:

PisanieTemat: Re: Gra Arca - Shadica   Gra Arca - Shadica - Page 33 EmptyPon 23 Cze 2014, 20:01

Ataki Shada nie były zbyt efektywne wobec metalowego Magnetona ale udawało się dzięki nim blokować mu możliwość ataku. Co prawda użył na koniec Pioruna, ale Twojemu Umbreonowi udało się w porę odskoczyć i oberwał tylko jedno samą energią uderzenia. Tak czy owak musisz coś wymyślić bo walka póki co należy do przeciwnika.

Umbreon 95% HP
Dragonair 100% HP nie zamierza walczyć
vs
Magneton 60% HP
??? 100% HP
??? 100% HP
Powrót do góry Go down
Shadic

Shadic

Karta Postaci

PisanieTemat: Re: Gra Arca - Shadica   Gra Arca - Shadica - Page 33 EmptyWto 24 Cze 2014, 19:32

Zacząłem goraczkowo szukać pomysłu jak pokonać tego metalowego bydlaka bo sprawa była nie ciekawa.
- Pomyślmy... Magnetony unoszą się dzięki magnesom podobnie jak Magnemity i Magnezony to pewnie ich słaby punkt - pomyślałem opracowując już ryzykowny plan
- Shad, celuj Kulami Cienia w magnesy przeciwnika, a gdy się zbliży atakuj magnesy Gryzieniem. Staraj sie chować przed przeciwnikiem, lub rób uniki, gdy zaatakuje. Jeśli będziesz bardzo ranny lecz sie Światłem Księżyca
Powrót do góry Go down
Vaphel
Admin
Vaphel

Karta Postaci
Profesja Główna:
Starter:

PisanieTemat: Re: Gra Arca - Shadica   Gra Arca - Shadica - Page 33 EmptySro 25 Cze 2014, 11:06

Twoja strategia była dobrze pomyślana. Magnesy były słabymi punktami Magnetona, z tym, że ataki Shada ze względu an typ nie mogły zrobić wielkiej krzywdy Stalowemu Pokemonowi. Gdy już Twój stworek przestał atakować Elektryczny wystosował kilka Piorunów i Potrójny atak, który zostawił Shadowi poparzenie.

Umbreon 60% HP Poparzony
vs
Magneton 45% HP
??? 100% HP
??? 100% HP
Powrót do góry Go down
Shadic

Shadic

Karta Postaci

PisanieTemat: Re: Gra Arca - Shadica   Gra Arca - Shadica - Page 33 EmptyWto 01 Lip 2014, 22:49

Rzuciłem Shadowi jedno Lava Cookie po czym wydałem polecenie
- Podlecz się trochę używając Światła Księżyca, następnie postaraj się go jeszcze trochę osłabić atakując magnesy przeciwnika naprzemiennie Gryzieniem i Kulami Cienia, lecz się Światłem Księżyca gdy zajdzie taka potrzeba i wykorzystuj teren by przeczekać ataki przeciwnika.
Po wydaniu polecenia wypuściłem zamrozonego Mepilesa i podałm mu drugie Lava Cookie by przygotować go do ostatecznego ataku.
Powrót do góry Go down
Vaphel
Admin
Vaphel

Karta Postaci
Profesja Główna:
Starter:

PisanieTemat: Re: Gra Arca - Shadica   Gra Arca - Shadica - Page 33 EmptyWto 08 Lip 2014, 16:58

Sprawa była przesądzona. Przeciwnik po prostu był zbyt silny i doświadczony. Pioruny strzelały po arenie po czym zemdliły Umbreona. Twój Absol pojawił się na Arenie a przeciwnik wymienił swojego walczącego stworka na Manectrica. Pies zawarczał groźnie a kamień na jego szyi zabłysł przemieniając go w jego Mega formę.

Absol 35% HP
Umbreon NDW
vs
Magneton 15% HP
Manectric 100% HP
??? 100% HP
Powrót do góry Go down
Shadic

Shadic

Karta Postaci

PisanieTemat: Re: Gra Arca - Shadica   Gra Arca - Shadica - Page 33 EmptySob 23 Sie 2014, 20:22

- Cholera... - warknąłem przerzucając umysł na najwyższe możliwe obroty. Miałem już plan ale był on ryzykowny i wymagał improwizacji.
- Użyj Szybkiego Ataku by się zbliżyć do przeciwnika, następnie zaatakuj i przyblokuj go Gryzieniem. Przytrzymaj go i użyj Miotacza Płomieni. Wykorzystaj najbliższy kamień by wyskoczyć w górę i zaatakuj drugim Miotaczem Płomieni! - powiedziałem licząc na umiejętności Mepha
Powrót do góry Go down
Sponsored content

PisanieTemat: Re: Gra Arca - Shadica   Gra Arca - Shadica - Page 33 Empty

Powrót do góry Go down

Gra Arca - Shadica
Powrót do góry 
Strona 33 z 40Idź do strony : Previous  1 ... 18 ... 32, 33, 34 ... 36 ... 40  Next
 Similar topics
-
» Box Arca
» Konto Arca
» Polowanie Shadica
» Polowanie Shadica II
» Album Shadica

Pozwolenia na tym forum:Nie możesz odpowiadać w tematach
PokeNova :: Offtopic :: Archiwum Gier-
Skocz do: