| Gra Arca - Shadica | |
|
|
|
Autor | Wiadomość |
---|
Vaphel Admin
Liczba postów : 3197 Join date : 16/07/2013 Age : 32 Skąd : Mazovian
Karta Postaci Profesja Główna: Starter:
| Temat: Re: Gra Arca - Shadica Czw 05 Cze 2014, 11:32 | |
| Gryzienie nie zrobiło na metalowym stworze wielkiego wrażenia a ucieczka Absola pozwoliła tylko na wystosowanie Potrójnego ataku, który zamroził psiaka uniemożliwiając mu dalsze atakowanie. Do końcu rundy zdołał oberwać trzykrotnie Piorunem. Jest na skraju wycieńczenia a na dodatek nie może się ruszać.
Absol 35% HP Zamrożony 1/5 ??? 100% HP ??? 100% HP vs Magneton 75% HP ??? 100% HP ??? 100% HP | |
|
| |
Shadic
Liczba postów : 755 Join date : 03/12/2013 Age : 31 Skąd : Osuchów
Karta Postaci Profesja Główna: Trener Starter: Eevee
| Temat: Re: Gra Arca - Shadica Pią 06 Cze 2014, 14:43 | |
| Wycofałem Mephiesa do Balla. Pora wyciągnąć mojego "Asa z rękawa". Pytanie tylko czy ten "As" pomoże? Co prawda Mattson to świeżynka ale może coś słyszał. wyciągnąłem Ultraballa i wypuściłem Xande na arenę - Hej Xan. Mam nadzieje że jesteś w nastroju na skopanie lidera, bo potrzebna mi twoja pomoc. - powiedziałem do stworka, po czym z cichą nadzieją przystąpiłem do ofensyfy - Zaatakuj na poczatek Miotaczem Plomieni, by go przy okazji podpalić, następnie wybij go w powietrze Żelaznym Ogonem i potraktuj go Lodowym Promieniem. Później użyj Żelaznego Ogona by sobie pograć przeciwnikiem w siatkówkę wykorzystując go jako piłkę. Bądź jednak ostrożny, nie wiadomo co przeciwnik może nam zaserwować. Kontruj ataki przeciwnika Miotaczem Plomieni i wykonuj uniki, a w razie nagłego wypadku schowaj się za skały. | |
|
| |
Vaphel Admin
| Temat: Re: Gra Arca - Shadica Sob 21 Cze 2014, 00:18 | |
| Smok spojrzał się tylko po Tobie i znikł w ballu. Widać walka w wyzwaniu o odznakę nie wchodziła w grę. Miałeś problem bo straciłeś jednego poka jakim mógłbyś walczyć z liderem. - To dalej będziemy się bawić czy walczysz? - rzucił lekko poddenerwowany Mattson. Jego Pokemon wisiał w powietrzu gotowy na Twój ruch. | |
|
| |
Shadic
| Temat: Re: Gra Arca - Shadica Nie 22 Cze 2014, 19:14 | |
| - Szlag... - pomyslałem chowając Ball. Nie ma co musze to załatwić inaczej a aktualnie marnie to wyglądało i zanosilo się że będzie jeszcze gorzej. - No dobra widzę że nie mam wyboru. - powiedziałem kiwając na Shadowa aby wszedł na arenę miałem już pewien pomysł jak to rozegrać. - No dobra Shad atakuj Kulami Cienia unikając ataków przeciwnika za pomocą Szybkiego Ataku, wykorzystaj teren by zbliżyć się do niego a gdy będziesz wystarczająco blisko zaatakuj Grycieniem wrazie poważniejszych zranień używaj Światła Księżyca by się podleczyć. Postaraj się nie pozwolic mu zaatakować wykorzystaj też fakt ze jestes szybszy i unikaj ataków przeciwnika | |
|
| |
Vaphel Admin
| Temat: Re: Gra Arca - Shadica Pon 23 Cze 2014, 20:01 | |
| Ataki Shada nie były zbyt efektywne wobec metalowego Magnetona ale udawało się dzięki nim blokować mu możliwość ataku. Co prawda użył na koniec Pioruna, ale Twojemu Umbreonowi udało się w porę odskoczyć i oberwał tylko jedno samą energią uderzenia. Tak czy owak musisz coś wymyślić bo walka póki co należy do przeciwnika.
Absol 35% HP Zamrożony 1/5 Umbreon 95% HP Dragonair 100% HP nie zamierza walczyć vs Magneton 60% HP ??? 100% HP ??? 100% HP | |
|
| |
Shadic
| Temat: Re: Gra Arca - Shadica Wto 24 Cze 2014, 19:32 | |
| Zacząłem goraczkowo szukać pomysłu jak pokonać tego metalowego bydlaka bo sprawa była nie ciekawa. - Pomyślmy... Magnetony unoszą się dzięki magnesom podobnie jak Magnemity i Magnezony to pewnie ich słaby punkt - pomyślałem opracowując już ryzykowny plan - Shad, celuj Kulami Cienia w magnesy przeciwnika, a gdy się zbliży atakuj magnesy Gryzieniem. Staraj sie chować przed przeciwnikiem, lub rób uniki, gdy zaatakuje. Jeśli będziesz bardzo ranny lecz sie Światłem Księżyca | |
|
| |
Vaphel Admin
| Temat: Re: Gra Arca - Shadica Sro 25 Cze 2014, 11:06 | |
| Twoja strategia była dobrze pomyślana. Magnesy były słabymi punktami Magnetona, z tym, że ataki Shada ze względu an typ nie mogły zrobić wielkiej krzywdy Stalowemu Pokemonowi. Gdy już Twój stworek przestał atakować Elektryczny wystosował kilka Piorunów i Potrójny atak, który zostawił Shadowi poparzenie.
Absol 35% HP Zamrożony 1/5 Umbreon 60% HP Poparzony Dragonair 100% HP nie zamierza walczyć vs Magneton 45% HP ??? 100% HP ??? 100% HP | |
|
| |
Shadic
| Temat: Re: Gra Arca - Shadica Wto 01 Lip 2014, 22:49 | |
| Rzuciłem Shadowi jedno Lava Cookie po czym wydałem polecenie - Podlecz się trochę używając Światła Księżyca, następnie postaraj się go jeszcze trochę osłabić atakując magnesy przeciwnika naprzemiennie Gryzieniem i Kulami Cienia, lecz się Światłem Księżyca gdy zajdzie taka potrzeba i wykorzystuj teren by przeczekać ataki przeciwnika. Po wydaniu polecenia wypuściłem zamrozonego Mepilesa i podałm mu drugie Lava Cookie by przygotować go do ostatecznego ataku. | |
|
| |
Vaphel Admin
| Temat: Re: Gra Arca - Shadica Wto 08 Lip 2014, 16:58 | |
| Sprawa była przesądzona. Przeciwnik po prostu był zbyt silny i doświadczony. Pioruny strzelały po arenie po czym zemdliły Umbreona. Twój Absol pojawił się na Arenie a przeciwnik wymienił swojego walczącego stworka na Manectrica. Pies zawarczał groźnie a kamień na jego szyi zabłysł przemieniając go w jego Mega formę.
Absol 35% HP Umbreon NDW Dragonair 100% HP nie zamierza walczyć vs Magneton 15% HP Manectric 100% HP ??? 100% HP | |
|
| |
Shadic
| Temat: Re: Gra Arca - Shadica Sob 23 Sie 2014, 20:22 | |
| - Cholera... - warknąłem przerzucając umysł na najwyższe możliwe obroty. Miałem już plan ale był on ryzykowny i wymagał improwizacji. - Użyj Szybkiego Ataku by się zbliżyć do przeciwnika, następnie zaatakuj i przyblokuj go Gryzieniem. Przytrzymaj go i użyj Miotacza Płomieni. Wykorzystaj najbliższy kamień by wyskoczyć w górę i zaatakuj drugim Miotaczem Płomieni! - powiedziałem licząc na umiejętności Mepha | |
|
| |
Sponsored content
| Temat: Re: Gra Arca - Shadica | |
| |
|
| |
| Gra Arca - Shadica | |
|