| Gra Arca - Shadica | |
|
|
|
Autor | Wiadomość |
---|
Vaphel Admin
Liczba postów : 3197 Join date : 16/07/2013 Age : 32 Skąd : Mazovian
Karta Postaci Profesja Główna: Starter:
| Temat: Re: Gra Arca - Shadica Sob 29 Mar 2014, 12:30 | |
| Tropius na początku użył Słonecznego dnia. Ataku, który mógł mu zaszkodzić ale to była świetna strategia lidera. Dinozaur oberwał Pazurem cienia ale na Lodowe promienie odpowiedział Słonecznym, który ze względu na przewagę siły rozproszył ldoowe iskry i walnął Linoone'a tak mocno, ze nie zdołał już zaatakować znowu pazurami. Wtedy Tropius użył Ostrego liścia na łasiczce.
Tropius 90% HP vs Linoone 80% HP | |
|
| |
Shadic
Liczba postów : 755 Join date : 03/12/2013 Age : 31 Skąd : Osuchów
Karta Postaci Profesja Główna: Trener Starter: Eevee
| Temat: Re: Gra Arca - Shadica Sob 29 Mar 2014, 20:09 | |
| - Vennie skup się na obronie i unikaniu ataków. Póki nie skończy się Słoneczny Dzień nie atakuj Tropiusa gdy używa Słonecznego Promienia. Atakuj Lodowym Promieniem ciągle zmieniając pozycję ataków by uniknąć trafienia. Jesli cię zaatakue chowaj się się za czymkolwiek. | |
|
| |
Vaphel Admin
| Temat: Re: Gra Arca - Shadica Sob 29 Mar 2014, 21:11 | |
| Tropius uniósł swe wielkie ciało nad ziemię mijając pierwszy Lodowy promień. Niestety następny sprawił, zę dinozaur spadł na ziemię jako kupa lodu i w takiej postaci został zawrócony do balla. Jeo miejsce zajął Vileplume, który natychmiastowo niemal po wyjściu z balla użył Giga ssania odbierając dużo energii Twojej łasiczce.
Tropius 75% HP Zamrożony (B) Vileplume 100% HP vs Linoone 65% HP | |
|
| |
Shadic
| Temat: Re: Gra Arca - Shadica Nie 30 Mar 2014, 12:12 | |
| - Vennie wracaj. Rene wybieram cię. Sponiewieraj tego kwiatka używając Psychokinezy następnie podpal go Ognikami i znowu zaatakuj Psychokinezą. Uważaj na jego trujace ataki. Wykonuj uniki a na ataki przeciwnika odpowiadaj Psychokinezą pokażmy im że choć jesteś mały drzemie w tobie wielka siła. | |
|
| |
Vaphel Admin
| Temat: Re: Gra Arca - Shadica Pon 31 Mar 2014, 20:11 | |
| Ataki Twojego stworka były niezwykle skuteczne wobec roślinnego stworka, do tego stopnia, zę przeciwnik zmienił go wystawiając do walki Roserade. Bukietowy stworek od razu zatruł Raltsa i pochłonął jego energię Giga ssaniem. Przewaga typów jest po Twojej stronie ale przeciwnik am znacząco silniejsze Pokemony. Ursula jednak mimo to Ci kibicowała xD.
Tropius 75 % HP zamrożony (Ball) Vileplume 65 % HP poparzony (Ball) Roserade 100% HP vs Linoone 65 HP (Ball) Ralts 85 % HP zatruty | |
|
| |
Shadic
| Temat: Re: Gra Arca - Shadica Pon 31 Mar 2014, 21:10 | |
| Szybko użyłem Antidote na Rene. Nie mogłem pozwolić by padł przez zatrucie. - Trzymaj się mały, wiem że dasz radę. Podpal Roserade Ognikami następnie pokaż mu jak silna jest twoja Psychokineza najlepiej używając jej serią by uniemożliwić mu atakowanie. Nie spuszczaj oczu z przeciwnika i pilnuj się w obronie robiąc uniki. Jeśli będzie chciał zaatakować uprzedź go atakując go Psychokinezą. | |
|
| |
Vaphel Admin
| Temat: Re: Gra Arca - Shadica Wto 01 Kwi 2014, 17:30 | |
| Przeciwnik natychmiast zareagował atakując Kulą pogodową, która w słońcu stała się typem ogniowym i zmyła Ogniki Rene. Następnie przeciwnik załadował Słoneczny promień, który odrzucił małego emocjonalnego stworka na koniec areny. Ten na szczęscie się podniósł i zaatakował Psychokineza odrzucają Roserade na przeciwny kraniec areny.
Tropius 75 % HP zamrożony (Ball) Vileplume 65 % HP poparzony (Ball) Roserade 85% HP vs Linoone 65 HP (Ball) Ralts 65 % HP | |
|
| |
Shadic
| Temat: Re: Gra Arca - Shadica Wto 01 Kwi 2014, 19:57 | |
| - Cholera... szybkie bydle - warknąłem myśląc co dalej. Musiałem w jakiś sposób uprzedzić Pokemona szybszego od myśli. I wtedy doznałem olśnienia, które mogło mi pomóc w walce - Rene, złącz się ze mną umysłem tak jak zrobiłeś to przy naszym pierwszym spotkaniu. - powiedziałem stworkowi. Postanowiłem wykorzystać telepatyczne zdolności Rene by móc zaskoczyć przeciwnika. - No dobra Rene użyj Psychokinezy by wgnieść tę różyczkę w ziemię, spróbuj potem podpalić przeciwnika Ognikami, po czym pozamiataj nim arenę używając Psychokinezy. Jeśli próbuje cię zaatakować, chowaj się za drzewami by uniknąć trafienia - rozkazałem Pokemonowi w myślach, mając nadzieję że zrozumiał co mu chciałem przekazać. | |
|
| |
Vaphel Admin
| Temat: Re: Gra Arca - Shadica Wto 01 Kwi 2014, 21:07 | |
| Psychokineza dała radę. Tak samo jak Giga ssanie użyte po nim co uleczyło Twojego przeciwnika. Niestety dla niego został podpalony przez ogniki a Twój stworek oberwał przez Kulę pogodową typu ogień. Ale to była ostatnia póki co bo naświetlenie wróciło do normy. Potem przeciwnik chciał Ci przytruć poka ale znów oberwał psychokinezą.
Tropius 75 % HP zamrożony (Ball) Vileplume 65 % HP poparzony (Ball) Roserade 65% HP poparzony vs Linoone 65 HP (Ball) Ralts 40 % HP | |
|
| |
Shadic
| Temat: Re: Gra Arca - Shadica Wto 01 Kwi 2014, 21:57 | |
| - Spoko Rene damy radę. Teraz kiedy stracił kartę atutową mamy szansę. Atakuj bez przerwy Psychokinezą by nie pozwolić przeciwnikowi na atak. Cały czas rób uniki by Roserade nie mógł cię trafić. Możemy to jeszcze wygrać. - "powiedziałem" w myślach do Rene. | |
|
| |
Sponsored content
| Temat: Re: Gra Arca - Shadica | |
| |
|
| |
| Gra Arca - Shadica | |
|