|
|
| Jezus i smoki | |
| | |
Autor | Wiadomość |
---|
Zeromus
Liczba postów : 606 Join date : 14/09/2016 Age : 29 Skąd : Ostrowiec Świętokrzyski
Karta Postaci Profesja Główna: Starter:
| Temat: Re: Jezus i smoki Sro 01 Mar 2017, 19:30 | |
| W tej chwili do głosu doszedł biały profesor Oak.. Chyba jego słowa mogły cię uspokoić.. Nawet bardzo - Nie.. Wszystko po staremu.. Mój wnuk cały czas jest mistrzem sali, a Pallet Town jest głównie miejscem, gdzie przybywają początkujący trenerzy, którzy chcą otrzymywać swojego pierwszego pokemona. Drugi profesor natomiast woli nie zabierać głosu w tej sprawie.. Przecież on przybył tutaj głównie, żeby odwiedzić swojego krewnego. | |
| | | EdwardTheWolf
Liczba postów : 34 Join date : 03/02/2017 Age : 25
| Temat: Re: Jezus i smoki Czw 02 Mar 2017, 18:17 | |
| W takim razie skoro niemam nic do roboty, to może pójdę się pobawić z nowym pokemonem. Przydałoby sie zdobyć w końcu jego zaufanie, żeby się przypadkiem nie okazało w jakimś ważnym momęcie, że jednak mnie nie lubi i nie ma zamiaru wykonywać moich poleceń. Następnie jeźeli zostanie mi chwila, to mogę się trochę powylegiwać gdzieś w cieniu pod jakimś drzewem czy coś w tym stylu. | |
| | | Zeromus
Liczba postów : 606 Join date : 14/09/2016 Age : 29 Skąd : Ostrowiec Świętokrzyski
| Temat: Re: Jezus i smoki Pon 06 Mar 2017, 17:56 | |
| Drzew tam jest pełno, więc nie było trudno takie znaleźć.. A gdy tylko wypuściłeś swojego nowego pokemona od razu zwróciłeś na siebie uwagę paru dzieciaków, które od razu podeszły sobie pooglądać go.. Jednak jak to często bywa ze świeżo złapanymi pokemonami on po prostu starał się przed nimi ukryć.. Chyba nie należy do takich, które lubią rozwrzeszczany tłum.. W sumie to charmander też pewnie by tak zareagował, bo dzieciaki potrafią na prawdę głośno krzyczeć, co wystraszyłoby nawet większego pokemona.. No chyba, że taki pokemon już przywykł do takiego stanu rzeczy, ale to rzadkość. | |
| | | EdwardTheWolf
| Temat: Re: Jezus i smoki Wto 07 Mar 2017, 16:10 | |
| W takim razie lepiej nie drażnić pokemonów, wiem jak takie dzieciakipotrafią wkórwiać. Poszukam więc w tym samym celu jakiegoś mniej uczęszczanego przez takie dzieciaki miejsca, tam spróbóję się oswoich z Horsea, gdy już przywyknie będe mógł poznać go z Charmanderem, teraz jednak wole nie narażać go na atak. Nie wiem przecież jak Horsea zareaguje na jego towarzystwo. Mam nadzieję na to, że sprawa z tą dostawą wmiare szybko się zakończy. | |
| | | Zeromus
| Temat: Re: Jezus i smoki Pią 10 Mar 2017, 13:26 | |
| Horsea w końcu się uspokoił, nikt już was nie zaczepiał, wszyscy zajęli się własnymi sprawami. A konik morski nie okazuje strachu.. A przynajmniej przed tobą, a co do jego stosunku z Charmanderem.. To może się nie udać z jednego powodu.. Typy wodne niezbyt dobrze się dogadują z typami ognistymi, więc może się to dosyć ciężko skończyć. Jednak w końcu zauważasz, że ktoś wchodzi do laboratorium.. Z wyglądu przypomina on obecnego mistrza sali w Viridian City.. Nie pamiętasz za bardzo jego imienia, jednak kojarzysz go z dwóch rzeczy.. Pierwszą jest bycie liderem sali, a drugą to, że on ma spore wymagania, bo chce, żeby trenerzy mieli już siedem odznak gdy wyzywają go na pojedynek. | |
| | | EdwardTheWolf
| Temat: Re: Jezus i smoki Sob 11 Mar 2017, 08:11 | |
| Skoro ma takie wymagania, to zakładam, że jest całkiem silny, niewiem po co tu przyszedł, ale nie widziałem żeby coś wnosił, więc pewnie przyjdzie jeszcze poczekać na tą dostawę. Nie będe mu zawracać dupy, skoro nie mam z nim żadnych spraw do załatwienia. Gdy stanę się silniejszy natomiast, to znajdzie się kilka spraw, lecz jeszcze nie teraz. Może poszukam sobie kogoś, kto jest na podobnym poziomie co ja, by stoczyć jakąś walkę, trzeba w końcu zacząć trenować przed wyprawą. Zanimwejde w las będe miał jeszcze możliwość uleczyć rany swoich pokemonów, a jeżeli muszę jeszcze i tak czekać na tą dostawe, to niewidze przeszkód by sobie odmówić walki. Mogłem więcej trenować gdy byłem w wiosce, ale teraz już zapóźno. Muszę nadrobić stracony czas. | |
| | | Zeromus
| Temat: Re: Jezus i smoki Pon 13 Mar 2017, 20:38 | |
| TO, czy uda ci się odnaleć przeciwnika zależy od tego, czy podobałby ci się pojedynek z dwunastolatkiem, ponieważ większość trenerów będących tutaj mają po tyle lat.. Widzisz głównie ludzi z tymi starterami, jednak są także i inni.. Jakaś dziewczyna z Azurillem, Jakiś chłopak z Growlithe.. A nawet jest jeden chłopak ubrany cały na czarno mający przy sobie dokładną kopię siebie.. Z jednym wyjątkiem.. Ta kopia ma puszysty, czerwono-czarny ogon, więc to prawdopodobnie Zorua, bo przecież żaden inny pokemon nie potrafi się przemieniać w cokolwiek zechce. | |
| | | EdwardTheWolf
| Temat: Re: Jezus i smoki Wto 14 Mar 2017, 16:13 | |
| No to kórwa niezły wybór, do dzieciaków nie ide, bo mnie pozwą o znęcanie się nad dziećmi, pedofile czy coś w tym stylu. Zostali więc trzej kandydaci, zważywszy na to że to byłaby moja pierwsza walka tutaj, to zapewne dostane wpierdol, ale coś zrobić muszę. Ten z Zoruą wygląda na mocnego, może sprawdze się z tym trenerem Growlitha na początek, później pomyśle nad zagadaniem z pozostałą dwójką, albo nad odwiedzeniem szpitala. Podchodzę do chłopaka od Growlitha i mówię: -Witaj przyjacielu, jak się miewasz? Widzę że masz tutaj całkiem niezłego pokemona. Co powiedziałbyś na to by poćwiczyć z takim amatorem jak ja? | |
| | | Zeromus
| Temat: Re: Jezus i smoki Czw 16 Mar 2017, 17:49 | |
| Chłopak wyglądał na młodszego od ciebie, jednak biła od niego pewność siebie... Nie wiadomo, czemu tak było, ale po prostu wyglądał na pewnego swojej wygranej... Może Growlithe to nie jego jedyny pokemon, jednak na razie nie ma co oceniać po tym wszystkim go.. Na razie wygląda, że jest chętny na pojedynek, ponieważ jego odpowiedź brzmi. - Jasne, czemu nie... Blaze od zawsze lubił pojedynki, więc czemu miałbym nie skorzystać z tej propozycji. Chłopak cały czas uśmiechał się to do ciebie, to do swojego pokemona.. Nie był to uśmiech, który ma mieć na celu uwodzenie kogoś, tylko ma bić pewnością siebie i pogodą ducha. | |
| | | EdwardTheWolf
| Temat: Re: Jezus i smoki Czw 16 Mar 2017, 20:11 | |
| -Jak mówiłem jestem dopiero początkującym i mam jedynie 2 pokemony, więc co powiesz na walkę 2v2? Ciekawe co wystawi do walki ze mną, ja wiem, że on ma growlitha, a on wie że ja mam horsea, nie wie jednak o charmanderze, więc szanse są takie, że zapewnie mi wpierdoli więc nie ma co się zastaniawiać nad taktyką, skoro niewiem co on wystawi. | |
| | | Sponsored content
| Temat: Re: Jezus i smoki | |
| |
| | | | Jezus i smoki | |
|
Similar topics | |
|
| Pozwolenia na tym forum: | Nie możesz odpowiadać w tematach
| |
| |
| |
|