| Gra Sloora Ryba | |
|
|
|
Autor | Wiadomość |
---|
LubiePlacki
Liczba postów : 1051 Join date : 21/05/2015
| Temat: Re: Gra Sloora Ryba Wto 09 Cze 2015, 19:48 | |
| Idę na sam koniec korytarza i otwieram drzwi -Przepraszam, czy macie może Eeviego, który został odebrany parę miesięcy temu trenerowi? Bo tym trenerem jestem ja, przyszedłem po mojego Eeviego, przyszedłem tu aż z Mauvillę. Bardzo tęsknię za moim Eevim i chciałbym go odzyskać albo chociaż zobaczyć, rozumie pan? Gdy był problem z Groudonem i Kyogre prawie na to nie zwracałem uwagi, myślałem o Eevim, śnił mi się w nocy. Chciałbym go dostać z powrotem albo go zobaczyć chociażbym miał stoczyć walkę z samym Arceusem, bo tęsknię za moim lisełkiem. Patrzę, próbuje namierzyć Quickiego wzrokiem. | |
|
| |
Vaphel Admin
Liczba postów : 3197 Join date : 16/07/2013 Age : 32 Skąd : Mazovian
Karta Postaci Profesja Główna: Starter:
| Temat: Re: Gra Sloora Ryba Wto 09 Cze 2015, 20:14 | |
| Twój lisek wybiegł z tłumu i przytulił się do Ciebie. Następnie został zawrócony do Pokeballa przez jednego z naukowców. - Niestety nie możemy Ci od tak oddać tego Pokemona. Widzimy, ze jest bardzo z Tobą zżyty, ale jeżeli Ty go weźmiesz inny z zarejestrowanych trenerów nie dostanie startera. Możemy jednak zrobić wymianę. Złap w tego balla jakiegoś stworka w pierwszej fazie ewolucji a oddamy Ci Twojego liska. Mówiąc to laborant dał Ci zielono-białą kulę. | |
|
| |
LubiePlacki
| Temat: Re: Gra Sloora Ryba Wto 09 Cze 2015, 20:23 | |
| -Dziękuję, spróbuję coś złapać, wrócę niedługo. Wychodzę, spoglądam na Ball z Quickim i idę na zewnątrz. -Lotek, wyjdź z Balla! Musimy znaleźć jakiegoś pokemona, hmm, może chodźmy poszukać jakiegoś Zigzagoona albo Poochyena, Lotek, pomożesz szukać? Idę w krzaki w poszukiwaniu odpowiedniego Pokemona na startera, w sumie mogłem oddać Kaśkę, jest leniwa i nie za bardzo mi pomaga, ale nie, jakiś inny trener byłby zawiedziony i by miał żal do niewinnego w tej chwili profesorka, to musi być odpowiedni Pokemon, Zigzagon, Poochyena Azurill, to Pokemony których szukam? W sumie mam 13 lat, na pewno podejmę mądrą decyzję, jak bym znalazł Mudkipa czy Torchica, oni to się nadają na startery! Szukam więc jakiś ciekawych Pokemonów, może nie zbyt pospolitych. | |
|
| |
Vaphel Admin
| Temat: Re: Gra Sloora Ryba Wto 09 Cze 2015, 21:29 | |
| Szukałeś, ale początkowo nie było żadnych stworków, które chciałeś złapać. Po godzinie szukania poczułeś zapach bryzy niesiony z południowym wiatrem. Razem z nim nadleciało stadko Wingullów. Kilka z nich usiadło na pobliskich drzewach i zaczęło się Tobie bacznie przyglądać. To mogła być Twoja szansa na złapanie czegoś na wymianę z naukowcami. Nic lepszego nie było w zasięgu wzroku a czas upływał na Twoją niekorzyść. | |
|
| |
LubiePlacki
| Temat: Re: Gra Sloora Ryba Wto 09 Cze 2015, 21:36 | |
| Szkoda że nie ma nic lepszego, a Wingulle mi się kojarzą z Teamem Aqua, czyli źle. -Lotek! Użyj na jednym z nich Zadziwienia a potem Absorbcja! Zrobię wszystko by zdobyć Quickiego! Chociażby złapie mewe. -Atakuj! Pamiętasz jak biegałeś za moim rowerem? Użyj swojej szybkości do uników! Uda nam się! | |
|
| |
Vaphel Admin
| Temat: Re: Gra Sloora Ryba Sro 10 Cze 2015, 21:21 | |
| Pokemony wymieniały się atakami. Na Twoje szczęście Wingull atakował tylko Wodną bronią, która nie robiła wielkiej krzywdy Twojemu Lotadowi. Niedługo później walka została zakończona Twoim zwycięstwem. Mogłeś złapać mewę i iść wymienić ją na swojego liseła a potem zacząć podbijać świat w pełnym znaczeniu tego wyrażenia. Gymy stały przed Tobą otworem.
+2lvl dla Lotada | |
|
| |
LubiePlacki
| Temat: Re: Gra Sloora Ryba Sro 10 Cze 2015, 21:49 | |
| -Jesteś super Lotek! A teraz dalej jakiś tam zielono biały PokeBall! Rzucam balla w mewę. -Już niedługo odzyskam Quickiego! Mam nadzieję że trener który dostanie tę mewe będzie o nią dbał i się o nią troszczył, a i jeszcze będę musiał do Mauvillę bo co z tego że mam 13 lat jak mama zejdzie jeszcze na zawał po mojej ucieczce! | |
|
| |
Vaphel Admin
| Temat: Re: Gra Sloora Ryba Czw 11 Cze 2015, 20:02 | |
| Ball uderzył w mewę i kilka tyknieć i przeciwnik został złapany. Mogłeś teraz biegnąć co sił w nogach wymienić go na swojego Eevee. Dzień powoli zmierza ku wieczorowi a więc i laboratorium może zostać zamknięte. Poza tym nie wiadomo do jak późnej godziny pracują naukowcy tam zatrudnieni. Także biegnij, gnaj, pędź co sił w nogach. Poza tym zaczyna się chmurzyć, na pewno będzie padało, może nawet będzie burza. W końcu cały dzień było parno i zaczyna wiać silny wiatr. | |
|
| |
LubiePlacki
| Temat: Re: Gra Sloora Ryba Czw 11 Cze 2015, 20:10 | |
| -Kurczę, no nic, chociaż będę jechał z wiatrem. Podnoszę ball z ziemi, wyciągam mój zielono-żółty rower i jadę ile sił w nogach do laboratorium -Żeby tylko nie było za późno, żeby tylko tak nie było. Chowam Lotka do Balla i sam jadę do Laboratorium. -Kurczę, nie lubię burzy, oby ominęła. | |
|
| |
Vaphel Admin
| Temat: Re: Gra Sloora Ryba Pią 12 Cze 2015, 15:04 | |
| Pobiegłeś co sił do laboratorium a tam w odpowiednim pokoju zastałeś swojego Eevee'iego, kilku naukowców i samego profesora Bircha. - O Witaj, to panie profesorze ten chłopak o którym rozmawialiśmy - rzekł jeden z asystentów. - Mamy problem młodzieńcze - zaczął profesor - jak wiesz, lub nie, zajmuję się zmiennością Pokemonów na różnych terenach i ogólnie zależnością między biologią Pokemonów a ich miejscem występowania. Twój Eevee jest jednym z nielicznych stworków, które w bezpośredni sposób ulegają zmianom środowiska. Ten gatunek może zaadoptować się niemal do każdego środowiska. Będziemy mogli Ci go oddać tylko pod jednym warunkiem: udasz się z naszym laborantem do lasu Petalburg i pozwolisz ewoluować Eevee'iemu w Leafeona. Czy zgadzasz się na to? | |
|
| |
Sponsored content
| Temat: Re: Gra Sloora Ryba | |
| |
|
| |
| Gra Sloora Ryba | |
|