|
|
| [Walka 2 vs. 2] Joker vs. Brawly | |
| | |
Autor | Wiadomość |
---|
Joker
Liczba postów : 2570 Join date : 23/11/2013 Skąd : Kanto || Przebywa w Oblivii
Karta Postaci Profesja Główna: Trener Starter: Poliwag
| Temat: Re: [Walka 2 vs. 2] Joker vs. Brawly Nie 16 Lut 2014, 11:22 | |
| Dopiero co się tak cieszyłem, ale nie poddam się. Starly ma grzędę i mam nadzieje, że da rade jej użyć. Schowałem moją poke-wydre do balla i wypuściłem Starlyego tak by znalazł się w locie. - Starly od razu grzęda! - Krzyknąłem wypuszczając pokemona. - Za wszelką cenę staraj się użyć grzędy proszę Starly! Kiedy już użyjesz grzędy wzleć troszkę wyżej i postaraj się użyć lotu, ale tak by nie przywalić w nic, tak by nie złapał Cię Machop, tak, żeby cię nie uderzył! Po locie wracaj do góry uważając by w nic nie przywalić i nie zostać złapanym! Uważaj na wszystko! - Powiedziałem do mojego pokemona. Przeciwnik miał sporą przewagę, ale musimy walczyć do końca. | |
| | | Filipos44
Liczba postów : 383 Join date : 05/01/2014
Karta Postaci Profesja Główna: Trener Starter: Skiddo
| Temat: Re: [Walka 2 vs. 2] Joker vs. Brawly Pon 17 Lut 2014, 15:01 | |
| Udało się użyć grzędy, ale to niewiele pomogło, ten atak odnawia w końcu tylko połowę HP które pokemon ma w danej chwili, im mniej HP miała Starly, tym mniej ten atak pomagał, ale w sumie to lepsze to niż nic... Następnie Starly przywalił Machopowi porządnie lotem i... Machop padł! Brawly na jego miejsce wypuścił oczywiście Makuhitę.
Arena: łudząco przypomina jaskinię. Z sufitu na grubych łańcuchach zwieszają się worki treningowe, jest tu też kilka podwyższeń, około półmetrowych. Światło zapewniają spore lampy umieszczone w suficie.
***** Brawly: Machop 0% = niezdolny do walki Makuhita 43% + podwyższony atak (4), podwyższona obrona (4)
Joker: Starly 12% + obniżona obrona (4), podwyższony atak (1), 0,5lvl Buizel 3% + obniżona obrona (1), obniżona celność (3), 1lvl | |
| | | Joker
| Temat: Re: [Walka 2 vs. 2] Joker vs. Brawly Pon 17 Lut 2014, 15:43 | |
| - Starly jesteś świetny! - Wykrzyczałem ze szczęścia. Odzyskiwałem nadzieje na wygraną, ale czy Starly da radę użyć grzędy czy Makuhita go nie powali? Ma zwiększone statystyki. - Starly postaraj się użyć grzędy parę razy uważająć by nie dostać od przeciwnika ani razu! W razie czego rób uniki, unikaj ataków, rób unik, żeby przeciwnik przywalił w ścianę/worek treningowy! Używaj grzędy, a kiedy będziesz miał większość odnowionych % postaraj się przynajmniej raz zaatakować przeciwnika lotem uważając na wszystko! - Wydałem komendy. | |
| | | Filipos44
| Temat: Re: [Walka 2 vs. 2] Joker vs. Brawly Pon 17 Lut 2014, 15:50 | |
| Starly użył grzędy, ale zaraz został zraniony ramieniem oporowym. Kolejna grzęda, unik przed potrąceniem i znów grzęda. Kolejne potrącenie trafia. Następnie celność Starly zostaje obniżona atakiem piaskiem, ale w chwilę po tym używa grzędy. W końcu twój pokemon ptak decyduje się na atak i... pudłuje!
Arena: łudząco przypomina jaskinię. Z sufitu na grubych łańcuchach zwieszają się worki treningowe, jest tu też kilka podwyższeń, około półmetrowych. Światło zapewniają spore lampy umieszczone w suficie.
***** Brawly: Machop 0% = niezdolny do walki Makuhita 43% + podwyższony atak (4), podwyższona obrona (4)
Joker: Starly 13% + obniżona obrona (4), podwyższony atak (1), obniżona celność (1) Buizel 3% + obniżona obrona (1), obniżona celność (3) | |
| | | Joker
| Temat: Re: [Walka 2 vs. 2] Joker vs. Brawly Pon 17 Lut 2014, 16:02 | |
| - Starly idzie Ci nieźle! - Wykrzyczałem z uśmiechem na twarzy. Przeciwnik miał przewagę, ale myślę, że mamy duże szanse na wygraną, a nawet jeśli Starly przegra to nic się nie stanie. Mam jeszcze Buizela, a jeśli też przegra też nic się nie stanie. - Starly postaraj się jeszcze raz użyć grzędy po czym wzlot w górę uważając na wszystko co możliwe i następna grzęda! Uważaj by nie zostać przygwożdżonym do ziemi! Staraj się używać grzędy i regenerować swoją siłę! Wykorzystuj worki treningowe, ściany! Od czasu do czasu zaatakuj lotem uważając by przeciwnik Cię nie złapł i niczym nie uderzył! - Wydałem następne komendy | |
| | | Filipos44
| Temat: Re: [Walka 2 vs. 2] Joker vs. Brawly Czw 27 Lut 2014, 11:20 | |
| Brawly dobrze wiedział, że nie ma co próbować atakować klasycznie latającej po sufitem Starly, jego pokemony nie miały ataków dystansowych... - Atakuj worki potrąceniami! - Makuhita tak jak polecił mu jego trener atakował wszystkie worki w swoim zasięgu potrąceniami, w ten sposób rozbujał je i znacznie utrudnił Starly manewry. W końcu twój pokemon przywalił w jeden z worków i na kilka sekund stracił orientację, te kilka sekund wystarczyło. Starly poleciał na ziemię, może by w nią nawet nie uderzył, ale został trafiony potrąceniem, potem jeszcze drugim i trzecim. Sam w sobie atak był słaby, ale podwyższone statystyki przeciwnika i obniżone twojego pokemona robiły swoje. Starly niezdolny do walki.
Joker: Starly 0% = niezdolny do walki Buizel 3% + obniżona obrona (1), obniżona celność (3) | |
| | | Joker
| Temat: Re: [Walka 2 vs. 2] Joker vs. Brawly Nie 02 Mar 2014, 14:23 | |
| - No to koniec. - Myślę i wypuszczam Buizela. - Buizel trzymaj się! - Krzyczę. - Użyj fali zaraz po niej następnej i następnej po czym silna zamieć i następna! Po dwóch zamieciach ostrożny unik i cios dźwiękowy po czym fala, a zaraz po niej następna! - Wydałem ostatnie komendy mojemu pokemonowi. | |
| | | Makrosek
Liczba postów : 713 Join date : 26/02/2014
| Temat: Re: [Walka 2 vs. 2] Joker vs. Brawly Nie 02 Mar 2014, 18:52 | |
| Buizel zaatakował falą, jednak makuhita przedarła się przez nią i zaatakowała twojego pokemona potrąceniem. Ten uderzył o ściane i stracił przytomność.
Brawly: Machop 0% = niezdolny do walki Makuhita 43% + podwyższony atak (4), podwyższona obrona (4)
Joker: Starly 0% = niezdolny do walki Buizel 0% = niezdolny do walki | |
| | | Sponsored content
| Temat: Re: [Walka 2 vs. 2] Joker vs. Brawly | |
| |
| | | | [Walka 2 vs. 2] Joker vs. Brawly | |
|
Similar topics | |
|
| Pozwolenia na tym forum: | Nie możesz odpowiadać w tematach
| |
| |
| |