PokeNova
Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

IndeksLatest imagesSzukajRejestracjaZaloguj

Gra Arca - Shadica

Go down 
4 posters
Idź do strony : Previous  1 ... 19 ... 34, 35, 36 ... 40  Next
AutorWiadomość
Vaphel
Admin
Vaphel

Liczba postów : 3197

Karta Postaci
Profesja Główna:
Starter:

Gra Arca - Shadica - Page 35 Empty
PisanieTemat: Re: Gra Arca - Shadica   Gra Arca - Shadica - Page 35 EmptySro 27 Sie 2014, 12:46

Chmury nad polem walki się zagęściły i nabrały ciemnego koloru granatu. Wtem błyskawica rozdarła niebo i walnęła prosto w walczącego stworka. Promienie ładunku zostały skontrowane Ukrytą siła ale kolejne Grzmoty i Promienie trafiały celnie prosto w przeciwnika. Twoja kula czułą się świetnie w walce. Aż dziw, zę do niedawna była używana tylko jako zasilacz i nie maiła nawet odpowiedniego trenera.

Baltoy 35% HP
Machoke 60% HP
vs
Electro 90% HP
Vennie 90% HP
Powrót do góry Go down
https://pokenova.forumpl.net/t94-fernando-de-la-rosa
Shadic

Shadic

Liczba postów : 755

Karta Postaci
Profesja Główna: Trener
Starter: Eevee

PisanieTemat: Re: Gra Arca - Shadica   Gra Arca - Shadica - Page 35 EmptySro 27 Sie 2014, 17:31

- Świetnie Electro, tak trzymaj - pochwaliłem podopiecznego, zadowolony z jego umiejętności bojowych. I pomyśleć że służył jako zasilanie Team Aqua.
- Dobra Electro, zaatakuj kilkoma seriami Promieni Ładunków, następnie popraw mu Grzmotem i zaatakuj z lewej kolejną seryjką Promieni Ładunków, po czym zakończ to pięknie Grzmotem. Pamiętaj o kontrowaniu ataków przeciwnika Promieniami Ładunków lub wykonuj uniki jeśli bardziej ci to odpowiada. Bądź czujny nie wiemy na co stać przeciwnika.
Powrót do góry Go down
Vaphel
Admin
Vaphel

Karta Postaci
Profesja Główna:
Starter:

PisanieTemat: Re: Gra Arca - Shadica   Gra Arca - Shadica - Page 35 EmptySro 27 Sie 2014, 21:31

Electro uśmiechnął się lekko do Ciebie i wrócił do walki. Przeciwnik w końcu się ogarnął i zaczął atakować swoimi dość silnymi walczącymi atakami i także Ukrytą siłą, która prawdopodobnie okazała się typem ziemnym bo Twój stworek cierpiał przy każdym zetknięciu z tym atakiem. Zdołał jednak wykonać kilka potężnych posunięć, które tym razem zapewniły mu zwycięstwo.

Baltoy 35% HP
Machoke FNT
vs
Electro 20% HP
Vennie 90% HP

Electro + 1.5lvl.
Powrót do góry Go down
Shadic

Shadic

Karta Postaci

PisanieTemat: Re: Gra Arca - Shadica   Gra Arca - Shadica - Page 35 EmptySro 27 Sie 2014, 21:45

- Sweet. Dobra robota Electro, zasłużyłeś, na odpoczynek - powiedziałem wycofując elektryczego poka. Teraz przyszła kolej na Vennie która miała dużą przewagę nad Baltoyem.
- No dobra mała zakończmy to szybko. Zaatakuj Falą i popraw Lodowym Promieniem by zamrozić przeciwnika, po czym dobij go Pazurem Cienia. Zalewaj przeciwnika Falami by uniemożliwić mu atakowanie i wykonuj uniki w razie potrzeby. Bądź ostrożna to że przeciwnik jest osłabiony nie znaczy że nie jest niebezpieczny.
Powrót do góry Go down
Vaphel
Admin
Vaphel

Karta Postaci
Profesja Główna:
Starter:

PisanieTemat: Re: Gra Arca - Shadica   Gra Arca - Shadica - Page 35 EmptySro 27 Sie 2014, 21:55

To starcie było przesądzone. Baltoy próbował się bronić używając Ochrony i atakować Psychopromieniem, ale Vennie miała miażdżącą przewagę w postaci trzech super efektywnych wobec przeciwnika ataków. Po kilku rundach i wymianie ruchów przeciwnik padł omdlały a dziewczyna zawróciła go do balla.
- Przeliczyłam się, myślałam, ze jesteś słabszy - rzekła dziewczyna podchodząc po walce do Ciebie - zamierzasz brać udział w lidze?

Vennie +1.5lvl
Powrót do góry Go down
Shadic

Shadic

Karta Postaci

PisanieTemat: Re: Gra Arca - Shadica   Gra Arca - Shadica - Page 35 EmptySro 27 Sie 2014, 22:15

- Owszem. Już nawet poczyniłem kroki w tym kierunku. - odparłem pokazując Odznakę Klonu, następnie podałem Vennie i Electro Mleko Moo Moo by postawić zmęczonych podopiecznych na nogi.
- Prawdę powiedziawszy ty też jesteś silna. Walka z tobą była ciekawym wzywaniem - powiedziałem zakładając ręce za głowę. Szkoda trochę że ta walka nie potrwała dłużej, ale z drugiej strony to był bardzo dobry trening.
- Miło cię poznać jestem Arc. - powiedziałem w końcu wyciągając rękę.
Powrót do góry Go down
Vaphel
Admin
Vaphel

Karta Postaci
Profesja Główna:
Starter:

PisanieTemat: Re: Gra Arca - Shadica   Gra Arca - Shadica - Page 35 EmptyCzw 28 Sie 2014, 10:05

- Dziękuje, Ty jednak byłeś lepszy - odrzekła dziewczyna po czym dodała pokazując swoje pudełko a w nim cztery odznaki - ja jestem Grace. W takim razie musisz mnie szybko dogonić. Na pewno się jeszcze spotkamy, do zobaczenia.
Po tych słowach dziewczyna odeszła a Ursula wróciła na nocleg. Noc minęła wam spokojnie. Z rana po śniadaniu wyruszyliście w dalszą podróż.
- Uzupełniono dane o nowych liderach - rzekła brzoskwinio-włosa patrząc na swój tablet - w Floaroma obecnie stacjonuje lider kamiennych Pokemonów...
W pewnym momencie dziewczyna przerwała gdyż zaatakował ją Illumise.
Powrót do góry Go down
Shadic

Shadic

Karta Postaci

PisanieTemat: Re: Gra Arca - Shadica   Gra Arca - Shadica - Page 35 EmptySob 30 Sie 2014, 09:35

W ułamku sekundy musiałem zdecydować co zrobić. Zareagowałem niemal natychmiastowo.
- Uważaj, do cholery! - krzyknąłem zasłaniając czerwonooką własnym ciałem, gotując się na przyjęcie ciosu. Może nie było to zbyt rozważne z mojej strony, ale nie zdążyłbym wypuścić żadnego z podopiecznych na czas, a Shadow choć był pod ręką mógłby nie zdążyć z kontratakiem, a nawet jeśli to mógłby niechcący zranić dziewczynę a takiego błędu bym sobie nie wybaczył. Choć takie ryzyko było totalną głupotą to nie miałem innego wyjścia. Później będę się przejmować konsekwencjami mojego postępowania.
- Cholera... - pomyślałem zasłaniając się mechanicznym ramieniem.
Powrót do góry Go down
Vaphel
Admin
Vaphel

Karta Postaci
Profesja Główna:
Starter:

PisanieTemat: Re: Gra Arca - Shadica   Gra Arca - Shadica - Page 35 EmptySob 30 Sie 2014, 09:50

Stworek leciał w jej kierunku kiedy Ty stanąłeś mu na drodze. Atak Pchnięcia sprawił, że przewróciłeś się na dziewczynę w dość dwuznaczny sposób. Ursula zarumieniła się i uśmiechnęła lekko ale już po chwili wróciła jej świadomość i nakazała swojemu Gloomowi atak Kwasem. Żrąca substancja poszybowała przez powietrze celnie trafiając w robaka. Illumise się tego przestraszyła i odleciała prosto w drzewa.
- Możesz już ze mnie zejść, sytuacja opanowana - rzekła dziewczyna kiedy jej Gloom do niej przydreptał. Pogłaskała kwiatuszka i dała mu jakiś smakołyk.
Powrót do góry Go down
Shadic

Shadic

Karta Postaci

PisanieTemat: Re: Gra Arca - Shadica   Gra Arca - Shadica - Page 35 EmptySob 30 Sie 2014, 11:12

- Eee... tego... przepraszam - mruknąłem niezbyt składnie, powoli podnosząc się po tej sytuacji. Czułem że i ja się lekko czerwienie na twarzy co było dla mnie cholernie niekomfortowe.
- Um... nic ci się przeze mnie nie stało? - spytałem wyciągając rękę by pomóc czerwonookiej wstać. Uderzyło mnie to jak uroczo wygląda gdy się rumieni.
- Jej... - przemknęło mi przez myśli i poczułem że czerwienie się jeszcze bardziej.
- No cholera... - pomyślałem spuszczając wzrok. Chyba lubię ją bardziej niż to sobie wyobrażałem.
Powrót do góry Go down
Sponsored content

PisanieTemat: Re: Gra Arca - Shadica   Gra Arca - Shadica - Page 35 Empty

Powrót do góry Go down

Gra Arca - Shadica
Powrót do góry 
Strona 35 z 40Idź do strony : Previous  1 ... 19 ... 34, 35, 36 ... 40  Next
 Similar topics
-
» Box Arca
» Konto Arca