| Gra Arca - Shadica | |
|
|
|
Autor | Wiadomość |
---|
Vaphel Admin
Liczba postów : 3197 Join date : 16/07/2013 Age : 32 Skąd : Mazovian
Karta Postaci Profesja Główna: Starter:
| Temat: Re: Gra Arca - Shadica Sro 27 Sie 2014, 12:46 | |
| Chmury nad polem walki się zagęściły i nabrały ciemnego koloru granatu. Wtem błyskawica rozdarła niebo i walnęła prosto w walczącego stworka. Promienie ładunku zostały skontrowane Ukrytą siła ale kolejne Grzmoty i Promienie trafiały celnie prosto w przeciwnika. Twoja kula czułą się świetnie w walce. Aż dziw, zę do niedawna była używana tylko jako zasilacz i nie maiła nawet odpowiedniego trenera.
Baltoy 35% HP Machoke 60% HP vs Electro 90% HP Vennie 90% HP | |
|
| |
Shadic
Liczba postów : 755 Join date : 03/12/2013 Age : 31 Skąd : Osuchów
Karta Postaci Profesja Główna: Trener Starter: Eevee
| Temat: Re: Gra Arca - Shadica Sro 27 Sie 2014, 17:31 | |
| - Świetnie Electro, tak trzymaj - pochwaliłem podopiecznego, zadowolony z jego umiejętności bojowych. I pomyśleć że służył jako zasilanie Team Aqua. - Dobra Electro, zaatakuj kilkoma seriami Promieni Ładunków, następnie popraw mu Grzmotem i zaatakuj z lewej kolejną seryjką Promieni Ładunków, po czym zakończ to pięknie Grzmotem. Pamiętaj o kontrowaniu ataków przeciwnika Promieniami Ładunków lub wykonuj uniki jeśli bardziej ci to odpowiada. Bądź czujny nie wiemy na co stać przeciwnika. | |
|
| |
Vaphel Admin
| Temat: Re: Gra Arca - Shadica Sro 27 Sie 2014, 21:31 | |
| Electro uśmiechnął się lekko do Ciebie i wrócił do walki. Przeciwnik w końcu się ogarnął i zaczął atakować swoimi dość silnymi walczącymi atakami i także Ukrytą siłą, która prawdopodobnie okazała się typem ziemnym bo Twój stworek cierpiał przy każdym zetknięciu z tym atakiem. Zdołał jednak wykonać kilka potężnych posunięć, które tym razem zapewniły mu zwycięstwo.
Baltoy 35% HP Machoke FNT vs Electro 20% HP Vennie 90% HP
Electro + 1.5lvl. | |
|
| |
Shadic
| Temat: Re: Gra Arca - Shadica Sro 27 Sie 2014, 21:45 | |
| - Sweet. Dobra robota Electro, zasłużyłeś, na odpoczynek - powiedziałem wycofując elektryczego poka. Teraz przyszła kolej na Vennie która miała dużą przewagę nad Baltoyem. - No dobra mała zakończmy to szybko. Zaatakuj Falą i popraw Lodowym Promieniem by zamrozić przeciwnika, po czym dobij go Pazurem Cienia. Zalewaj przeciwnika Falami by uniemożliwić mu atakowanie i wykonuj uniki w razie potrzeby. Bądź ostrożna to że przeciwnik jest osłabiony nie znaczy że nie jest niebezpieczny. | |
|
| |
Vaphel Admin
| Temat: Re: Gra Arca - Shadica Sro 27 Sie 2014, 21:55 | |
| To starcie było przesądzone. Baltoy próbował się bronić używając Ochrony i atakować Psychopromieniem, ale Vennie miała miażdżącą przewagę w postaci trzech super efektywnych wobec przeciwnika ataków. Po kilku rundach i wymianie ruchów przeciwnik padł omdlały a dziewczyna zawróciła go do balla. - Przeliczyłam się, myślałam, ze jesteś słabszy - rzekła dziewczyna podchodząc po walce do Ciebie - zamierzasz brać udział w lidze?
Vennie +1.5lvl | |
|
| |
Shadic
| Temat: Re: Gra Arca - Shadica Sro 27 Sie 2014, 22:15 | |
| - Owszem. Już nawet poczyniłem kroki w tym kierunku. - odparłem pokazując Odznakę Klonu, następnie podałem Vennie i Electro Mleko Moo Moo by postawić zmęczonych podopiecznych na nogi. - Prawdę powiedziawszy ty też jesteś silna. Walka z tobą była ciekawym wzywaniem - powiedziałem zakładając ręce za głowę. Szkoda trochę że ta walka nie potrwała dłużej, ale z drugiej strony to był bardzo dobry trening. - Miło cię poznać jestem Arc. - powiedziałem w końcu wyciągając rękę. | |
|
| |
Vaphel Admin
| Temat: Re: Gra Arca - Shadica Czw 28 Sie 2014, 10:05 | |
| - Dziękuje, Ty jednak byłeś lepszy - odrzekła dziewczyna po czym dodała pokazując swoje pudełko a w nim cztery odznaki - ja jestem Grace. W takim razie musisz mnie szybko dogonić. Na pewno się jeszcze spotkamy, do zobaczenia. Po tych słowach dziewczyna odeszła a Ursula wróciła na nocleg. Noc minęła wam spokojnie. Z rana po śniadaniu wyruszyliście w dalszą podróż. - Uzupełniono dane o nowych liderach - rzekła brzoskwinio-włosa patrząc na swój tablet - w Floaroma obecnie stacjonuje lider kamiennych Pokemonów... W pewnym momencie dziewczyna przerwała gdyż zaatakował ją Illumise. | |
|
| |
Shadic
| Temat: Re: Gra Arca - Shadica Sob 30 Sie 2014, 09:35 | |
| W ułamku sekundy musiałem zdecydować co zrobić. Zareagowałem niemal natychmiastowo. - Uważaj, do cholery! - krzyknąłem zasłaniając czerwonooką własnym ciałem, gotując się na przyjęcie ciosu. Może nie było to zbyt rozważne z mojej strony, ale nie zdążyłbym wypuścić żadnego z podopiecznych na czas, a Shadow choć był pod ręką mógłby nie zdążyć z kontratakiem, a nawet jeśli to mógłby niechcący zranić dziewczynę a takiego błędu bym sobie nie wybaczył. Choć takie ryzyko było totalną głupotą to nie miałem innego wyjścia. Później będę się przejmować konsekwencjami mojego postępowania. - Cholera... - pomyślałem zasłaniając się mechanicznym ramieniem. | |
|
| |
Vaphel Admin
| Temat: Re: Gra Arca - Shadica Sob 30 Sie 2014, 09:50 | |
| Stworek leciał w jej kierunku kiedy Ty stanąłeś mu na drodze. Atak Pchnięcia sprawił, że przewróciłeś się na dziewczynę w dość dwuznaczny sposób. Ursula zarumieniła się i uśmiechnęła lekko ale już po chwili wróciła jej świadomość i nakazała swojemu Gloomowi atak Kwasem. Żrąca substancja poszybowała przez powietrze celnie trafiając w robaka. Illumise się tego przestraszyła i odleciała prosto w drzewa. - Możesz już ze mnie zejść, sytuacja opanowana - rzekła dziewczyna kiedy jej Gloom do niej przydreptał. Pogłaskała kwiatuszka i dała mu jakiś smakołyk. | |
|
| |
Shadic
| Temat: Re: Gra Arca - Shadica Sob 30 Sie 2014, 11:12 | |
| - Eee... tego... przepraszam - mruknąłem niezbyt składnie, powoli podnosząc się po tej sytuacji. Czułem że i ja się lekko czerwienie na twarzy co było dla mnie cholernie niekomfortowe. - Um... nic ci się przeze mnie nie stało? - spytałem wyciągając rękę by pomóc czerwonookiej wstać. Uderzyło mnie to jak uroczo wygląda gdy się rumieni. - Jej... - przemknęło mi przez myśli i poczułem że czerwienie się jeszcze bardziej. - No cholera... - pomyślałem spuszczając wzrok. Chyba lubię ją bardziej niż to sobie wyobrażałem. | |
|
| |
Sponsored content
| Temat: Re: Gra Arca - Shadica | |
| |
|
| |
| Gra Arca - Shadica | |
|