| Gra Arca - Shadica | |
|
|
|
Autor | Wiadomość |
---|
Vaphel Admin
Liczba postów : 3197 Join date : 16/07/2013 Age : 32 Skąd : Mazovian
Karta Postaci Profesja Główna: Starter:
| Temat: Re: Gra Arca - Shadica Sob 10 Maj 2014, 19:17 | |
| Ta strategia była tak łatwa, ze przeciwnik szybko nauczył się jej unikać sunąc po topiącym się lodzie. Gdy Eelectro się już trochę zmęczył oberwał kilkakrotnie Słonecznym promieniem, który dalej miał szybkie ładowanie dzięki obecnej na arenie pogodzie. Byłeś w kryzysowej sytuacji, ale troche kombinacji i jeszcze możesz wygrać.
Sealeo NDW Shuppet 55% HP Swalot 25% HP Poparzony vs Electrode 30% HP Umbreon NDW Ralts 45% HP
Arena jest pokryta śliskim lodem. Świeci mocne słońce 3/5. | |
|
| |
Shadic
Liczba postów : 755 Join date : 03/12/2013 Age : 31 Skąd : Osuchów
Karta Postaci Profesja Główna: Trener Starter: Eevee
| Temat: Re: Gra Arca - Shadica Sob 10 Maj 2014, 21:40 | |
| - No dobra Electro postaraj się nie pozwolić mu zatatakować, używając Ciosu Dźwiękowego, spróbuj też parę razy zaatakować Grzmotem, a na koniec kilka serii Promieni Ładunków. Po każdym ataku zmieniaj pozycję by trudniej cię było trafić i wykonuj uniki w dpowiednich momentach odpowiadając na ataki przeciwnika. Jeśli sytuacja zrobi się krytyczna będziemy musieli użyć naszego asa w rekawie jakim jest Eksplozja użyj jej jednak w ostateczności. | |
|
| |
Vaphel Admin
| Temat: Re: Gra Arca - Shadica Nie 11 Maj 2014, 16:14 | |
| Twój stworek ślizgał się an arenie nie mogąc trafić w przeciwnika a już na pewno nie mógł się po niej poruszać. W końcu postawił na ryzykowny ruch jakim była Eksplozja. Energia wyzwolona podczas tego ataku sprawiła, że cała elektrownia zadrżała a gdy opadł kurz obydwa stworki leżały omdlałe. Przeciwniczka zawróciła swojego Swalota i wybrała z powrotem Shuppeta. Naświetlenie wróciło do normy a lód się już całkowicie rozpuścił i wsiąknął w arenę.
Sealeo NDW Shuppet 55% HP Swalot NDW vs Electrode NDW Umbreon NDW Ralts 45% HP
| |
|
| |
Shadic
| Temat: Re: Gra Arca - Shadica Nie 11 Maj 2014, 16:32 | |
| - Doskonała robota Electro - szepnąłem wycofując towarzysza do Balla. No dobra albo to wygram, albo nie nazywam się Arc, a będę musiał cholernie się o to postarać. - No dobra Rene podpal przeciwnika Ognikami, następnie atakuj seriami Psychokinez, by szybko zakończyć tą walkę. Blokuj ataki przeciwnika Psychokinezą i wykonuj uniki a damy sobie radę - przekazałem wmyślach polecenie | |
|
| |
Vaphel Admin
| Temat: Re: Gra Arca - Shadica Pon 12 Maj 2014, 15:51 | |
| Walka poszła dość sprawnie. Rene dzielnie walczył i pokonał duszka zdobwając tym samym 3 poziomy. Nadeszła przerwa w walkach. Mogłeś sobie odpocząć chwilkę. To samo mogły też zrobić Twoje Pokemony. Rozstawiono tu stół szwedzki więc mogliście coś zjeść i wypić. | |
|
| |
Shadic
| Temat: Re: Gra Arca - Shadica Pon 12 Maj 2014, 17:29 | |
| - Świetnie się spisałeś - powiedziałem do Rene dajac mu do wypicia mleko Moomoo, by go wyleczyć. Byłem zadowolony i dumny z niego. Gdy podleczyłem małego skierowałem sie do stołu i wypuściłem Xande i Vennie, by pożywiły się trochę. Żałowałem ze reszta drużyny jest nieprzytomna i nie może sie do nas przyłączyć, ale nie mogłem z tym nic zrobić. Wziałem sobie coś lekkostrawnego dla siebie i Pokemonów, po czym skierowałem się w jeden z kątów sali, by zjeść.Po wykonaniu tej czynności zwrociłem się do Rene - Rene mogłbyś użyć swoich zdolności telepatycznych, by mi pomóc porozumieć się z Xande? | |
|
| |
Vaphel Admin
| Temat: Re: Gra Arca - Shadica Wto 13 Maj 2014, 14:59 | |
| Po tym jak się najedliście poprosiłeś Rene o pomoc przy Xande. Maluch skupił się w sobie ale nie był w stanie Ci pomóc. Może jest jeszcze zbyt młody? A może przeszkadza mu coś innego. Tak czy inaczej na razie nie dało rady zrobić tego co chciałeś. W międzyczasie przez megafon ogłoszono, ze zaraz rozpocznie się finał, w którym Ty bierzesz udział. Była to walka podwójna z użyciem trzech stworków, więc mogłeś zmienić jednego w trakcie. Przeciwnik zaczął od Baltoya i Shellgona. | |
|
| |
Shadic
| Temat: Re: Gra Arca - Shadica Wto 13 Maj 2014, 15:32 | |
| - No to jazda - mruknąłem wystawiając do walki Rene i Vennie tym samym, wystawiając swoje umiejętności i umiejętności podopiecznych na próbę współpracy. - Rene, spróbuj podpalic obu przeciwników Ognikami następnie zaatakuj smoka serią Oślepiajacych Blasków. Vennie, skup się na Baltoyu i zaatakuj najpierw Pazurem Cienia a następnie serią Lodowych Promieni, po czym zakończ to Falą i drugą serią Lodowych Promieni na Shellgona. Pamietajcie o wykonywaniu uników w odpowiednim momencie i wspierajcie siebie nawzajem w razie kłopotów | |
|
| |
Vaphel Admin
| Temat: Re: Gra Arca - Shadica Sro 14 Maj 2014, 11:50 | |
| Baltoy opanował Ogniki Psychokinezą ale nie zdążył ich zawrócić na Raltsa bo Vennie zaatkowała go Pazurem cienia. Wtedy Shellgon wkroczył do akcji i zaatakował Miotaczem płomieni Twojego borsuka. Co uniemożliwiło mu atak Lodowym promieniem. Potem cała arena zalśniła Oślepiającym blaskiem co zadało obu przeciwnikom obrażenia.
Baltoy 80% HP Bagon 85% HP vs Vennie 90% HP Rene 100% HP | |
|
| |
Shadic
| Temat: Re: Gra Arca - Shadica Sro 14 Maj 2014, 13:32 | |
| - Bardzo dobrze. Vennie użyj Fali nastepnie przywoźdź Baltoya atakując kilka razy Pazurem Cienia i odrzuć używając Lodowego Promienia po czym skieruj go na Shelldona. Rene gdy Vennie zajmie się Baltoyem zaatakuj smoka Ognikami, poprawiając je Psychokinezą i serią Oślepiających Blasków, następnie pochwyć go Psychokinezą i rzuć nim o jego partnera. Pamiętajcie o wykonywaniu uników i wspieraniu siebie w razie potrzeby | |
|
| |
Sponsored content
| Temat: Re: Gra Arca - Shadica | |
| |
|
| |
| Gra Arca - Shadica | |
|