PokeNova
Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

IndeksLatest imagesSzukajRejestracjaZaloguj

Zapisy!

Go down 
+2
Vaphel
Pinokio
6 posters
Idź do strony : Previous  1, 2
AutorWiadomość
Addie

Liczba postów : 3

Zapisy! - Page 2 Empty
PisanieTemat: Re: Zapisy!   Zapisy! - Page 2 EmptyPon 25 Sie 2014, 16:16

Uwielbiam wakacje, wiesz!?
I. Informacje Ogólne

1. Imię: Dziewczyna nie zna swojego prawdziwego imienia ani nazwiska. Przedstawia się za to jako Addie, przynajmniej do czasu odkrycia dawnej tożsamości.
    2. Wiek postaci: Dokładny wiek nieznany, choć – sądząc po wyglądzie – dziewczyna może mieć około 17 lat.
    3. Mój wiek: Za pięć dni 18 lat, więc zaliczać mogę raczej wszystko po kolei. c:
    4. Starter: Brak (na razie), pozostawiam Ci wolną rękę, gdyż nie mam zbytnio na niego pomysłu (dodam tylko, że wielbię wszystkie stworki z V i VI Generacji oraz potworki z Mega formami (no, może nie wliczając w to morderczego żuczka gnojaczka alias Heracrossa x3).

II. Informacje Szczegółowe

1. Wygląd postaci:
    Addie to wysoka dziewczyna o zgrabnej sylwetce. Długie, lekko kręcone kosmyki włosów nastolatki znacznie odcinają się od jej bladej cery, natomiast błękitne jak ocean oczy są zdają się być osnute delikatną warstwą piany morskiej, co sprawia, że dziewczyna wygląda na zamyśloną.
    Ubrana jest w białą koszulkę bez rękawów, narzuconą na nią, swoją drogą nieco przydużą, granatową bluzę, ciemne spodnie oraz buty wojskowe.
    2. Charakter postaci:
    Addie jest cichą i nieśmiałą nastolatką. Zdaje się być spokojna oraz bezbronna, ale pozory często mylą. Stara się pokojowo rozwiązywać konflikty, jednakże gdy komuś z jej bliskich grozi niebezpieczeństwo, bez zastanowienia gotowa jest użyć siły. Nikt tak naprawdę nie wie o czym myśli i co planuje, gdyż jej ruchy są szybkie i niespodziewane. Mimo niezwykłej ostrożności, owianej nutą wręcz dzikości (spowodowanej stratą pamięci), zdobycie zaufania dziewczyny jest możliwe. Kto tego dokona, będzie mógł liczyć na braterską pomoc ze strony Addie.
    3. Historia postaci:
    Ocknęłam się na trawie. Leżałam pośrodku niewielkiej polany, zewsząd otoczona drzewami. Kropelki rosy spadały z dorodnych pajęczyn, rozpryskując się na mojej twarzy i przyczyniając się zarazem do mojego przebudzenia.
    Przysiadłam na ziemi, podpierając się rękami. Miałam wrażenie, że coś rozsadzi mi za chwilę głowę, a im bardziej próbowałam przypomnieć sobie co się właściwie ze mną stało, tym ból stawał się jeszcze mocniejszy.
    Wstałam i chwiejnym krokiem podeszłam do jednego z bliżej stojących drzew. Jak się właściwie nazywam? Jak się tu znalazłam? Nie wiedziałam... poprawka: nie pamiętałam.
    Westchnęłam ciężko i wtem do moich uszu dotarły czyjeś głosy, a właściwie szepty... Zachęcały mnie do czegoś, wręcz nalegały. Gdy były już naprawdę blisko, na dłoni przytkniętej do pnia pojawiły się dziwne znaki. Przypominały one trochę jakiś zastęp ludzi (a może i żołnierzy?), którzy walczą z olbrzymim... kotem. A co z tego wszystkiego było najdziwniejsze? To, że bez trudu potrafiłam je przeczytać:
    - Apostatare...
    Gdy tylko wypowiedziałam to słowo, rozległ się głośny huk, jakby grom spadł z nieba, a drzewo, o które się opierałam, stanęło w płomieniach... białych płomieniach. Przerażona oderwałam od niego rękę i pobiegłam ile sił w nogach w głąb lasu, zostawiając za sobą tajemnicze szepty.
    Ogień okazał się nieszkodliwy i zniknął tak szybko, jak szybko się pojawił.
    Wprawdzie uciekałam (choć nie wiedziałam właściwie przed czym), jednak miałam nie odparte wrażenie, że na tym jednym zdarzeniu to się nie skończy.

III. Informacje Dodatkowe

1. Klimat gry: Przygodówka, fantasy, romans. :'3
    2. Towarzysze/Wrogowie: Tak/Tak
    3. Ulubione pokemony w typach:

Normalny: Eevee, Lillipup
      Ognisty: Litleo, Fennekin
      Wodny: Oshawott, Froakie, Magikarp
      Trawiasty: Skiddo, Snivy
      Stalowy: Honedge, Klefki
      Kamienny: Tyrunt, Amaura
      Ziemny: Sandile, Drilbur
      Wróżka: Spritzee, Carbink
      Robaczy: Sewaddle, Scatterbug
      Psychiczny: Ralts, Espurr
      Mroczny: Absol, Inkay
      Duch: Gastly, Pumpkaboo
      Trujący: Skrelp, Skorupi
      Walczący: Hawchula, Riolu
      Latający: Fletchling, Noibat
      Elektryczny: Helioptile, Mareep
      Lodowy: Bergmite, Cubchoo
      Smoczy: Dratini, Deino (chociaż wszystkie smoczki wielbię <3)

4. Ulubione typy pokemon: Zapisy! - Page 2 Dark Zapisy! - Page 2 Dragon Zapisy! - Page 2 Fairy
    5. Nielubiane typy pokemon: Zapisy! - Page 2 Bug Zapisy! - Page 2 Ground Zapisy! - Page 2 Steel
    6. Prośby do mnie: ---
    7. Pytania do mnie: ---
Powrót do góry Go down
Pinokio

Pinokio

Liczba postów : 56

Zapisy! - Page 2 Empty
PisanieTemat: Re: Zapisy!   Zapisy! - Page 2 EmptyPon 25 Sie 2014, 18:39

Oczywiście przyjmuję ,  bo pasuje mi historia i twój styl pisania i w ogóle mam genialny pomysł co do gry. Dziś wieczorem będzie temat!
Powrót do góry Go down
Joker

Joker

Liczba postów : 2570

Karta Postaci
Profesja Główna: Trener
Starter: Poliwag

Zapisy! - Page 2 Empty
PisanieTemat: Re: Zapisy!   Zapisy! - Page 2 EmptyNie 07 Gru 2014, 21:32

Życie uprzykrzam... xD

I. Informacje Ogólne

1. Imię: Christopher Madle2. Wiek postaci: 15. Mój wiek: 17 - jestem tutaj najmłodszy chyba > . <4. Starter: Przez ciemny korytarz przemierzał dziesięcioletni chłopiec. Usłyszał pisk, który jakoś go zaciekawił, poczuł, że musiał sprawdzić co to jest. Coś podobnego do małpy poczęło biec w jego stronę. Znieruchomiał. To zatrzymało się przed nim. Ostrożnie wyciągnął biało-czerwoną kulkę i rzucił nią w jego stronę. Małpa zamknęła się w mechanizmie i po chwili została złapana.***Minęło pięć lat odkąd byli drużyną. Makney był z początku nieśmiały, ale po kilku tygodniach bardzo się przywiązał do swojego nowego trenera. Przez te wszystkie lata bardzo się zżyli i stali się najlepszymi przyjaciółmi.Starter Christophera jest bardzo walecznym i zadziornym pokemonem. Jest bardzo pewny siebie i nigdy się nie poddaje.

II. Informacje Szczegółowe

1.Wygląd postaci:  Christopher to średniego wzrostu piętnastolatek. Posiada piękne oczy, które są koloru szmaragdowego -  wszyscy komplementują tą część jego wyglądu. Ma też brązowe, ścięte na krótko włosy. Karnacji jest jasnej, ale nie bladej, jak wampir, czy albinos. Zwykle ubiera się w ciemniejsze, luźniejsze ubrania. Można stwierdzić, że jest przeciętnym piętnastolatkiem.Obrazek2. Charakter postaci: Christopher to trudny chłopak. Od zawsze wychowywano go na takiego cwaniaka, który uważa się za najlepszego i takiego, z którym nikt nie może się mierzyć. I niestety(albo i nie) ta część charakteru pozostała w nim na zawsze. Jest bardzo cięty w języku, lubi pokazywać jaki jest dobry i naśmiewa się z ludzi słabszych. Może, dlatego nie ma zbyt wielu przyjaciół... Pomyłka. On nie ma ich w ogóle. Uwielbia rzucać nożami, które otrzymał od swojego ojca. 3. Historia postaci: Christopher Madle, syn bardzo bogatego mężczyzny i równie dobrze ustawionej kobiety. Wychowywany w luksusach, zawsze miał to co chciał, nigdy niczego mu nie brakowało. Rozumiał, że jego rodzice nie byli uczciwymi ludźmi i zarabiali nielegalnie. Prowadzili oni słynną grupę bandytów - Team Darkness. Od małego trenowano go na idealnego zabójcę - musiał wybrać swoją ulubioną broń i uczyć się nią posługiwać. Musiał sam uczyć się walczyć i stać się jednym z najlepszych. Ale jemu takie życie nie odpowiadało... I pewnego dnia postanowił uciec...***Był wieczór. Złowieszczy deszcz spadał na dach bardzo ładnie wyglądającego domu. Mógł tam mieszkać jakiś bogaty prawnik, czy osoba pracująca w bardzo wysokiej branży. Światła paliły się w kilku pomieszczeniach. W jednym z nich siedział młody, piętnastoletni chłopak. Zastanawiał się nad tym wszystkim. Chciał od tego uciec, nie chciał żyć w luksusach, które zostały stworzone za kradzione pieniądze. Dlaczego los wskazał na niego? Przecież on nic takiego nie zrobił. Na łóżku rozłożył piętnaście ostrych i połyskujących w świetle księżyca noży. Zawsze, gdy je widział to się uśmiechał. Rzucanie nimi w jakiś sposób go uspokajało, pozwalało uciec od szarej rzeczywistości. Spojrzał na swojego startera, który trenował sztuki walki.- Makney... - zaczął i pokemon spojrzał w jego stronę. - A gdybyśmy tak uciekli? Moglibyśmy żyć inaczej, bylibyśmy wolni i nie musielibyśmy co chwilę zmieniać miejsca zamieszkania, bo moi rodzice kradną i muszą uciekać. Mam tego dość... A ty? - zapytał się go całkiem na poważnie. Mankey skoczył na łóżko i spojrzał się na piętnastolatka wzrokiem ''Na co czekasz?''. - Masz racje! Spakujmy się i ucieknijmy... Tylko musimy być bardzo cicho i szybko biec. Okradli tutejszy bank, więc niedługo będą się przenosić, mamy okazje. - Wyciągnąłem plecak i zacząłem pakować wszystkie najpotrzebniejsze rzeczy. Karma dla mojego pokemona, jedzenie, picie i inne potrzebne rzeczy. Tydzień po tym wskoczył do najbliższego statku, który zabrał go do Johto... Tak rozpoczęła się jego podróż... Cherrygrove City! Chciał odnaleźć ich Team i zaprzestać ich czynów...

III. Informacje Dodatkowe

1. Klimat gry: Preferuje Przygodowe, akcja.2. Towarzysze/Wrogowie: Możesz wprowadzić.3. Ulubione pokemony w typach:

Normalny: Mankey, EeveeOgnisty: Torkoal, SlugmaWodny: Psyduck, PoliwagTrawiasty: Sunflora, VenusaurStalowy: ---Kamienny: Onix ---Ziemny: Cubone, Nidoking.Wróżka: Kirlia ---Robaczy: Beautifly, ButterfreePsychiczny: Alakazam ---Mroczny: Sharpedo, SneaselDuch: MismagiusTrujący: CrougnakWalczący: HitmonleeLatający: Crobat Elektryczny: ---Lodowy: FrosslassSmoczy: Dragonair, Gible

4.Ulubione typy pokemon: Woda, lód, trawa, walka5. Nie lubiane typy pokemon: Elektryczne, Stalowe6.Prośby do mnie: Brak7. Pytania do mnie: Brak

Ostatnio zmieniony przez Joker dnia Pon 08 Gru 2014, 16:55, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry Go down
Shadic

Shadic

Liczba postów : 755

Karta Postaci
Starter: Eevee

Zapisy! - Page 2 Empty
PisanieTemat: Re: Zapisy!   Zapisy! - Page 2 EmptyPon 08 Gru 2014, 16:36

Przyjmuję rzecz jasna. Wybacz po prostu nie zauważyłem twojego posta
Powrót do góry Go down
Joker

Joker

Liczba postów : 2570

Karta Postaci
Starter: Poliwag

Zapisy! - Page 2 Empty
PisanieTemat: Re: Zapisy!   Zapisy! - Page 2 EmptyPon 08 Gru 2014, 16:54

Spoko. ^^ To ja stworzę sobie kartę, box i konto bankowe...
Co chwilę, gdy edytuje to wszystko mi się zlewa w zapisie... Poprawię potem i wiek mojej postaci to 15. Zlało mi się wtedy z punktem trzy i wyszło 153 > . <
Powrót do góry Go down
Sponsored content

Zapisy! - Page 2 Empty
PisanieTemat: Re: Zapisy!   Zapisy! - Page 2 Empty

Powrót do góry Go down

Zapisy!
Powrót do góry 
Strona 2 z 2Idź do strony : Previous  1, 2
 Similar topics
-
» ~Zapisy~
» Zapisy~