|
|
| Zapisy | |
| | |
Autor | Wiadomość |
---|
luk1313
Liczba postów : 178 Join date : 09/01/2014
| Temat: Zapisy Pon 27 Sty 2014, 12:17 | |
| - Kod:
-
[center][b]Imię "Ksywka" nazwisko:[/b] [b]Data urodzenia i wiek[/b]: [b]Wygląd[/b]: [b]Rodzime miasto/Miasto startu i region[/b]: [b]Charakter postaci[/b]: [b]Historia[/b]:
[b]Starter[/b]:
[b]Dodatkowy Ekwipunek[/b]:
[b]Cele podróży[/b]:
[url=Box]Box[/url][url=Konto bankowe]Konto bankowe[/url][url=Karta postaci]Karta postaci[/url][/center] (Kod od Aquariusa) Oraz proszę podać rywala (wygląd, imię, wiek) i jego startera, będzie on widniał w pierwszym poście waszej podróży i jego pokemony. Zasada prosta. Ciekawe historię będą nagradzane przyjęciem. Starter? Każdy pokemon, oprócz legend i pseudo-legend. U mnie istnieje coś takiego jak"Szansa Miesiąca", warto z niej skorzystać. Nie toleruję braku dobrej polszczyzny, przecież podkreślają się wyrazy, więc je poprawiajcie. Cóż więcej.... No nie wiem pewnie coś jeszcze wymyślę, także na razie bez udziwnień. Postarajcie się
Ostatnio zmieniony przez luk1313 dnia Wto 28 Sty 2014, 10:04, w całości zmieniany 2 razy | |
| | | Fabulous
Liczba postów : 66 Join date : 11/11/2013
| Temat: Re: Zapisy Pon 27 Sty 2014, 17:21 | |
| Mógłbyś kontynuować moją grę? Zapis jest u Maloyo a gra na Targu. | |
| | | luk1313
| Temat: Re: Zapisy Pon 27 Sty 2014, 22:23 | |
| Przenieś Zapis tutaj, abym go nie musiał szukać za każdym razem i witam. Musisz tylko poczekać, aż admin przeniesie Ci grę. EDIT: Dodaj jeszcze rywala. PRZYJĘTY | |
| | | Fabulous
| Temat: Re: Zapisy Wto 28 Sty 2014, 10:09 | |
| Imię "Ksywka" nazwisko: Melchior (Mel) Balthazarro Data urodzenia i wiek: 17 lat, 1996.06.06 Wygląd: Chłopak o włosach w kolorze fioletowego koralowca i oczach koralowca cesarskiego. Zazwyczaj ubiera się na czarno, biało bądź niebiesko. Jest szczupły ale posiada zarysowane od pływania mięśnie. Nosi torbę na prawym bądź lewym ramieniu. Rodzime miasto/Miasto startu i region: Wyspa I, Wyspy Sevii Charakter postaci: Jest ja woda. Mocno zmienny. Od spokoju fal uderzających o brzeg po wściekłość sztormu. Czasem się gotuje a czasem patrzy na świat chłodno. Bywa bystry i ruchliwy ale czasem zdarza mu się płynąć leniwie. Od siły rozrywania ziemi po płynięcie z prądem. Skomplikowana postać. Historia: Wszystko zaczęło się 17 lat i niecałe 9 miesięcy temu. Rodzice Mela spłodzili chłopaka. Mimo iż różniły ich poglądy, charaktery i typy trenowanych stworków to byli dobrą parą. Ojciec mistrz ognistych stworków, który owy tytuł zdobył na zawodach odbywających się na wyspie Pierwszej na Archipelagu Wysp Sevii i matka, mistrzyni wodnych stworków, która zdobyła tytuł na Wyspie Czerwonej Skały na Wyspach Wirów. Aqua swojego pierwszego stworka – Seela, dostał od matki w wieku 6 lat. Maluch był dla chłopaka specjalnie złapany po tym jak wytrzymał pod wodą 3 minuty i 10 sekund. Angela, rodzicielka, już wtedy zauważyła niebywały talent swojego syna do władania wodą i tym co w niej żyje. Szkoła spłynęła chłopakowi powolutku ale w końcu się skończyła. Wtedy chłopak musiał podjąć decyzję co dalej zamierza robić w swoim życiu no i wybrał – ze względu na typ swojego Pokemona postanowił trenować wyłącznie stworki wodne.
Starter: Seel
Dodatkowy Ekwipunek: Płetwy do pływania. Cele:: Zostać mistrzem wodnych Pokemonów. | |
| | | luk1313
| Temat: Re: Zapisy Wto 28 Sty 2014, 10:27 | |
| Napisz jeszcze rywala i możesz pisać post pod postem Maloyo. Temat już przeniesiony | |
| | | Fabulous
| Temat: Re: Zapisy Sro 29 Sty 2014, 09:25 | |
| | |
| | | luk1313
| Temat: Re: Zapisy Sro 29 Sty 2014, 10:37 | |
| No dobra To coś wymyślę w przyszłości | |
| | | LugiaFly
Liczba postów : 318 Join date : 07/02/2014 Age : 26 Skąd : Kurai Mori
Karta Postaci Profesja Główna: Trener Starter: Sneasel
| Temat: Re: Zapisy Pią 07 Lut 2014, 18:07 | |
| Imię "Ksywka" nazwisko: Lugia Lunar Data urodzenia i wiek: 17, urodzona szóstego maja Wygląd: Lugia jest bardzo szczupłą dziewczyną o białej cerze. Ma niebieskie oczy. W jej lewym oku czasami "rozpala się" błękitny ogień. Jej czarne włosy związane są w dwa kucyki. Prawy kucyk jest ewidentnie krótszy od lewego. Na jej tułowiu widnieją dwie duże blizny. Jedna z nich znajdują się na jej prawy boku, a druga pod lewą piersią. Jej ubiór jest cały czarny. Składa się on z stanika bikini zawiązywanego na szyi, krótkich spodenek z szerokim paskiem oraz długich butów. Ma na sobie także długi płaszcz z kapturem i z białą gwiazdą na plecach. Rodzime miasto/Miasto startu i region: Miasto rodzinne: Ecruteak City Miasto startu: Lavender Town Region: Kanto Charakter postaci: Lugia nie należy do tych miluśkich dziewczyn, uwielbiających tulenie i rozpieszczanie prezentami. Przez swoje ciężkie dzieciństwo, jest "twarda jak kamień". Nigdy nie przepadała za towarzystwem ludzi, co innego jednak towarzystwo pokemonów, z których kocha wręcz na zabój pokemony Mroczne, Trujące, Stalowe, Psychiczne i Duchy. Rzadko kiedy, pozwala jakiemuś człowiekowi przejść obok niej bez walki.. Czy to walki pokemon czy też walki na śmierć i życie. Często zaszywa się gdzieś w ciemności, na jakimś drzewie, i o ile to noc, wpatruje się w księżyc, myśląc czy też jej życie musiało być tak złe. Niekiedy wcale nie jest takim chodzącym diabłem. Potrafi być miła. Jednak nie lubi z tego korzystać. Nikt nigdy nie był miły dla niej, dlatego jest taka jaka jest. Może to też, przez to, że jej rodzice nie żyją, ale nie wnikajmy w to co się z nimi stało. Ale w gruncie, rzeczy Lugia nie jest złą osobą. Powoduje to jej.. Drugie ja, które nazywa Lunią. To własnie ona jest tym chodzącym złem. To własnie ona powoduje, że Lugia kocha uprzykrzanie innym życia. W końcu zawsze była miła.. Niech historia to wytłumaczy. Historia: Lugia wraz z rodziną, czyli swoją mamą i ojcem, mieszkała w Johto, w mieście zwanym Ecruteak City. Był to odpowiednik Lavender Town z Kanto. Dziewczyna od urodzenia uwielbiała Duchy i Mrok. Stąd też jej zainteresowanie pokemonami tego typu. Jako mała dziewczynka, uwielbiała się bawić. Często wymyślała sobie różnych przyjaciół, gdyż prawdziwych nigdy nie posiadała. Zawsze spędzała czas ze swoimi wymyślonymi przyjaciółmi. Była wtedy na prawdę pogodną i wesołą osóbką. Jej mama - Aya - zajmowała się domem. Była to kobieta o długich ciemnokasztanowych włosach i zielonych oczach. Ojciec dziewczyny - Naoki - był policjantem. Miał brązowe, krótkie włosy oraz ciemne oczy. Nigdy nie można było określić jakiego koloru dokładniej. Raz były zielone, innym razem szare. W każdym razie był bardzo przystojny! Lugia zawsze przesiadywała w ogrodzie. Inni uważali, ją za jakiegoś dziwaka, bo ciągle gadała sama ze sobą. Przynajmniej według innych. Zawsze wierzyła, że jej zmyśleni przyjaciele są prawdziwi. Kiedyś, bez pozwolenia mamy udała się do lasu. Chciała pozbierać kwiaty i inne kolorowe rośliny, nie pamiętam już w jakim celu.. Jednak gdy się tam zjawiła.. Po pewnym czasie znalazła małego Teddiurse. Maluch nie był wrogo nastawiony.. W przeciwieństwie do jego rodziców, którzy byli przekonani, że chce mu coś zrobić. Ursaringi wściekły się i chciały dać nauczkę, intruzowi. Niebieskooka, przeraziła się. Nie mogła niczego zrobić. Ciało odmawiało posłuszeństwa. Jedyne co zrobiła to.. Płakała. Wtedy to zjawił się, jakiś pokemon. Z piórem za uchem.. Białymi szponami. Nie wiadomo jak.. Ale zniechęcił Ursaringi. Podszedł do Lugii, która nie była już pewna czy i on chce jej coś zrobić. Wyciągnął do niej łapę, a ona zwlekała chwilę. Jednak złapała ją, i stworek pomógł jej wstać. Tak oto, poznała swojego startera - Sneasela. Pokemon był wtedy niewiele większy od niej. Pomógł jej bezpiecznie wrócić do domu, gdzie czekała zmartwiona mama. Od tego czasu Mroczny pokemon odwiedzał ją. Miała prawdziwego przyjaciela. Przyjaciela! Nie jakiegoś wymyślonego.. A prawdziwego! Czyż to nie cudne? Była jeszcze szczęśliwsza niż kiedykolwiek! Ale.. Sielanka nie trwałą długo.. Mama Lugii ciężko zachorowała.. Nigdy nie dowiedziała się na co, jednak wiadome było, że już nie wyzdrowieje. Ojciec jak i córka, stracili całą radość jaka otaczała ich dotychczas.. Z radosnego dziecka zrobił się kłębek smutku.. A ojciec stracił chęć do pracy.. A matka całymi dniami musiała byś obserwowana przez lekarzy. Według nich było za późno na ratunek. Jednak dziewczynka nie wierzyła w to. Tak nie może być! Na wszystko da się znaleźć sposób! I tak.. W kilka miesięcy potem.. Mama Lugii.. Aya.. Umarła. Wtedy to.. Z pogodnego dziecka.. Nieodwracalnie zrobił się kłębek smutku, złości.. I nienawiści do ludzi.. Na pewno mogli coś zrobić! Na pewno! Po prostu im się nie chciało! No bo na co mieli by ją ratować? Nic dla nich nie znaczącą osobę.. Ale.. Dla niej.. Był to cały świat. Miała wtedy nie więcej niż 9 lat. Rok później bez wahania wyjechała z Johto wraz ze Sneaselem pozostawiając ojca samego. Nie chciała być tam.. W miejscu tych złych wspomnień.. Była zamknięta w sobie. Wiecznie smutna. A w jej oczach nigdy nie można było dostrzec uśmiechu. Jedyną osobą z jaką rozmawiała, był Sneasel. Traktowała go jak człowieka.. Członka rodziny. Nie wiadomo co stało się z jej ojcem.. Przynajmniej ja tego nei pamiętam. Teraz.. Jej nowym domem stało się Lavender Town. Miasto Duchów z Kanto. Mimo, że czasem wydaje się szczęśliwa.. Jej serce cierpi. Potrafi zamaskować smutek, ale robi to niechętnie.. Teraz podróżuje.. Zabija z zimną krwią.. Tak jak to zrobili lekarze.. Którzy uważali, że niczego nie dało się zrobić.. Ciągle wierzy.. Że dało się ją uratować.. Jej ukochaną mamę.. Aye.. Och! Ależ nie wspomnieliśmy w tym wszystkim o najważniejszym! Jak wiemy.. Lugia Lunar, nie była normalną dziewczyną. Gdy była małą wymyślała sobie przyjaciół. Jedną taką przyjaciółką, o której warto coś powiedzieć była Lunia. W końcu.. Została z nią na zawsze, prowadząc przez drogę szaleństwa, która sama sobie wybierała kiedy chciała. Lunia była cieniem naszej bohaterki. Zawsze wybierała gorszą drogę, przez co obie często się kłóciły. Jednak w ostateczności.. Można by powiedzieć, że zamieszkały w jednym ciele. Lugia nie zawsze była zła. Ktoś pewnie powie, że ma rozdwojenie jaźni.. Może i to prawda. Dobra i zła.. Anioł i Demon.. Ogień i Woda.. Lugia i Lunia. Dwie osobowości w jednym ciele. Z jednej strony była to dobra dziewczyna (Lugia), a z drugiej potwór (Lunia). Jedna starała się kontrolować drugą. Nie potrafiły żyć w harmonii. Jednak ta druga, częściej przejmowała władzę. Była silniejsza, nawet jako wymyślona przyjaciółka. Gdy były starsze, Lunia, rozkochiwała w sobie mężczyzn.. Tylko po to by się nimi zabawić, aż w końcu zabić i szukać sobie nowej zabaweczki. Lugia nie miała wtedy niczego do mówienia.. Mogła tylko znosić to wszystko.. Nie potrafiła wybrać dobrej ścieżki życia. Zawsze podążała tą złą. Zawsze. Bez wyjątków. Każde postawienie, kończyło się tragedią. Starter: Sneasel Dodatkowy Ekwipunek: Pokedex x5 Pokeball Rower Śpiwór Sztylet Cele podróży: - Zebrać team zabójczych pokemonów i stać się najstraszniejszą trenerką. - Złapać jak najwięcej mrocznych, duchowych i stalowych pokemonów - Zostać chodź przez chwilę liderką Sali Mrocznej, Duchowej lub Stalowej - Pozbyć się jakoś Lunii, chcę znów żyć jak zwykła i miła dziewczyna, którą byłam. Na pewno jest na to jakiś sposób! || Box || Konto bankowe || Karta postaci ||
Ostatnio zmieniony przez LugiaFly dnia Sob 08 Lut 2014, 16:13, w całości zmieniany 2 razy | |
| | | Sajmon145
Liczba postów : 12 Join date : 06/02/2014 Age : 32
Karta Postaci Profesja Główna: Starter:
| Temat: Re: Zapisy Pią 07 Lut 2014, 22:22 | |
| Imię "Ksywka" nazwisko: Illidian Data urodzenia i wiek: 27 kwietnia 1992 / 21 lat Wygląd: Rodzime miasto/Miasto startu i region: Safrania, Kanto Charakter postaci: Jest miłośnikiem historii. Czyta dużo książek.Spokojny, miły. Otwarty i szczery. Bardzo lubi pokemony.Chciałby zwiedzić cały świat i poznać jego historie. Najbardziej to by chciał posiadać wszystkie pokemony jakie tylko zostały odkryte. Historia:Były wieczór a ja postanowiłem się wybrać z moim ukochanym vulpixem na spacer. w trakcie spacerowania po lesie zobaczyłem kilka fajnych pokemonów. Chciałem nawet jednego złapać, gdy nagle z oddali było słychać czyjś krzyk. Szybko tam pobiegliśmy i zobaczyliśmy jak jakiś wysoki mężczyzna uciekał z pokemonem w klatce.Zapytałem pokrzywdzonej młodej damy co się stało, powiedziała, że wyszła na spacer z pokemonem i ten mężczyzna się nagle pojawił i zaproponował walkę pokemon i ten kto przegra oddaje pokemona rywalowi. od presją się zgodziła, niestety przegrała i straciła swojego ulubionego pokemona, więc postanowiłem go dla niej odzyskać. Goniłem go przez ciemny las ale go szybko zgubiłem. Po dłuższej chwili znalazłem opuszczoną chatę, w której okazało się , że ukrył się tam ten złodziej. Wyzwałem go na pojedynek pokemon i go pokonałem i odzyskałem pokemona pięknej damy. Po powrocie do niej oddałem jej pokemona po czym mi się przedstawiła. - Jestem Antonina Bąk córka właściciela sporej hodowli pokemon. - Miło mi jestem llidian (odpowiedziałem) Zaproponowła, żebym ją odprowadził do domu, bo chce mi podziękować. Opowiedziała tacie o tym wydarzeniu i razem doszli do wniosku, że dadzą mi pokemona jak zdołam wygrać z jej ojcem walkę pokemon bo on jest bardzo dobrym trenerem. Na koniec rozmawialiśmy do późna i się zaprzyjaźniliśmy. Starter: Vulpix Dodatkowy Ekwipunek: Pokedex 5 pokeball 0,5kg karmy dla pokemonów Cele podróży: Zdobycie pokemona i poznanie kogoś fajnego [url=Box]Box[/url][url=Konto bankowe]Konto bankowe[/url][url=Karta postaci]Karta postaci[/url] | |
| | | luk1313
| Temat: Re: Zapisy Sob 08 Lut 2014, 14:45 | |
| A więc tak: Lugia: Przyjęta (Świetna historia) Sajmon: Przyjęty (Chcesz podróżować z tą Antoniną Bąk?) Wasze gry ukażą się w niedzielę, gdyż dzisiaj mam studniówkę i czas niestety zajęty. | |
| | | Sponsored content
| Temat: Re: Zapisy | |
| |
| | | | Zapisy | |
|
Similar topics | |
|
| Pozwolenia na tym forum: | Nie możesz odpowiadać w tematach
| |
| |
| |
|