| Gra Vaphela | |
|
|
|
Autor | Wiadomość |
---|
LubiePlacki
Liczba postów : 1051 Join date : 21/05/2015
| Temat: Re: Gra Vaphela Sro 17 Cze 2015, 07:45 | |
| Ale Oddish FNT. --------------------- -Widziałem coś podobnego w korytarzu obok naszej kajuty. Eusin poszedł przodem chowając do balla Rhyhorna. Nall wzięła na ręce swoją Vulpix i dała jej potiona, Vulpix stanęła ją równe nogi. -Na Valencie? No dobrze, sam bym coś złapał, na przykład jakąś Rattatę? Obok was przechodził jakiś człowiek z Archen na ramieniu i rozdawał wszystkim ulotki, wam też dał po czym poszedł na pokład, na jego czarnej koszulce zobaczyłeś czaszkę Tyruntrum i napis "Jurassic Island". -Co to za gość? Zapytała Nell. Po paru minutach jesteście przy odpowiedniku PokeCentrum, chwilę potem masz już swojego Oddisha całego i zdrowego. -To gdzie idziemy? Na górę czy do kajuty? Ja będę na górze i będę z Rhyhornem podziwiał morze. | |
|
| |
Vaphel Admin
Liczba postów : 3197 Join date : 16/07/2013 Age : 32 Skąd : Mazovian
Karta Postaci Profesja Główna: Starter:
| Temat: Re: Gra Vaphela Sro 17 Cze 2015, 13:48 | |
| Ale pokonał przeciwników więc według naszego rodzaju rozdawania exp. dostaje doświadczenie. ____________________________________________________________ - Ja idę się przespać razem z moimi słodziakami - rzekłem miziając Cleffę i Oddisha, który na szczęście był już całkowicie zdrowy. Wolałem wypocząć. Było już zapewne późne popołudnie a statek dopłynie dopiero jutro, ale rano. Wrzuciłem ulotkę na dno torby i po chwili już zapomniałem, że w ogóle istniała. Miałem ważniejsze cele w mojej podróży i musiałem najpierw je wypełnić a dopiero potem zdecydujemy gdzie nas nogi poniosą. | |
|
| |
LubiePlacki
| Temat: Re: Gra Vaphela Sro 17 Cze 2015, 14:27 | |
| Dla Oddisha 3 lvl ------------------------------------------------- Okazało się że macie wspólną kajutę, okno było w połowie zanurzone, widziałeś przez nie Magikarpie i w oddali dwa Gyaradosy, Cleffa spojrzała na nie z podziwem, po chwili usłyszałeś syrenę, statek zwolnił i mocno skręcał, musiałeś się czegoś złapać żeby się nie przewrócić, mijaliście inny statek wypełniony Skiddo i Gogoatami jak i przeróżnymi roślinami, na boku statku widzisz takie same logo jak na ulotce, statki prawie się o siebie otarły ale po chwili płyniecie dalej. Oddish znudzony patrzeniem za okno nałożył na siebie prześcieradło z łóżka i podskakiwał jak by chciał powiedzieć "Hej! Jestem Gastly, Buuu!" | |
|
| |
Vaphel Admin
| Temat: Re: Gra Vaphela Sro 17 Cze 2015, 18:40 | |
| Sorry za długość ale nie dałem rady wymyślić do Twojego posta dłuższej odpowiedzi. ____________________________________________________________ Ja za to położyłem się do łóżka i postanowiłem,z ę bardzo szybko się położę spać. Wstałem więc i poszedłem się umyć szybko do łazienki po czym przebrałem się w odpowiednie ubrania i położyłem się do łózka wcześniej życząc dobrej nocy towarzyszom i moim stworkom, które zawróciłem do Pokeballi. | |
|
| |
LubiePlacki
| Temat: Re: Gra Vaphela Sro 17 Cze 2015, 18:46 | |
| Śpisz, śpisz, śpisz. Śni ci się Metapod zjadany przez Arboka, po chwili jednak Metapod ewoluuje i rozgramia Arboka. Budzisz się spocony, jest ranek, wszyscy jeszcze śpią poza Vulpix która skacze po łóżku Nell żeby ją obudzić, Nell mamrocze coś w stylu "Mamo, nie chcę do szkoły". Jak Vulpix Nell cię zobaczyła podskoczyła i polizała cię po policzku. Zza drzwi czujesz zapach jedzenia, słyszysz również stolik na kółkach ze śniadaniem. Drzwi się otwierają i wchodzi kelner. -Śniadanie, dziś jajecznica, o tylko ty nie śpisz, dla reszty dać herbatę czy nie? Wtedy rozległa się syrena która obudziła i Nell, i Eusina. Słyszysz głos z megafonu -Zapraszam na konkurs! Do wygrania różowy Caterpie z wyspy Pinkan! Wszyscy zainteresowani proszę do pokoju bitewnego numer 4! | |
|
| |
Vaphel Admin
| Temat: Re: Gra Vaphela Sro 17 Cze 2015, 20:54 | |
| Stwierdziłem, zę nie chcę wspierać precedensu wyłapywania rzadkich różowych stworków z mojej rodzimej wyspy. Znajdowały się pod opieką Parku Narodowego i powinny tam zostać. Toteż zjadłem czym prędzej śniadanie i nakarmiłem swoje stworki łącznie z Magikarpiem wsadzając go do wanny. Potem poszedłem na pokład widokowy zobaczyć jak daleko jesteśmy od Valencii. Chcę jak najszybciej zejść z tego statku. Na tej słynnej wyspie może nas spotkać cała masa przygód. | |
|
| |
LubiePlacki
| Temat: Re: Gra Vaphela Czw 18 Cze 2015, 11:52 | |
| Jak się okazuje przez przypadek pomyliłeś drzwi na pokład z drzwiami do magazynu, tam widzisz małego pasażera na gapę, Caterpie! Właśnie zajadał zapasy żywności w postaci chleba. Gdy tylko cię zobaczył zaczął umykać w stronę kąta, patrzył na ciebie ze strachem, mogłeś zauważyć jak w pośpiechu rozgląda się gdzie umknąć. Jakiś marynarz cię zauważył. -Hej! Co tu robisz? Spojrzał na podziurawiony worek z zapasem żywności. -To twoja robota? | |
|
| |
Vaphel Admin
| Temat: Re: Gra Vaphela Czw 18 Cze 2015, 15:24 | |
| - Nie, nie mam z tym nic wspólnego - rzekłem jednocześnie rozsuwając torbę i otwierając pudełko z karmą w taki sposób by marynarz tego nie zauważył. - W ogóle co to za pomieszczenie? Chciałem dotrzeć na pokład widokowy ale chyba pomyliłem drzwi - mówiąc to ściągam torbę z ramienia i odstawiam ją tak by Caterpie mógł do niej wejść. Jeżeli go tu zostawię to może nie być na niego miłe. | |
|
| |
LubiePlacki
| Temat: Re: Gra Vaphela Pią 19 Cze 2015, 12:36 | |
| Wystraszony Caterpie wskoczył do twojej torby, marynarz krzywo na ciebie spojrzał i poszedł po nowy worek. W końcu znalazłeś właściwe drzwi i wszedłeś na pokład, zastałeś tam Eusina i Nell ćwiczących swoje stworki, w oddali widać było zarys lądu. Świeciło mocne słońce i ludzie wyszli z się opalać, nagle zauważyłeś głęboko pod wodą tak jakby białego smoka, niestety szybko zniknął ci z pola widzenia, Nell podeszła do ciebie. -Dołączysz do treningu? | |
|
| |
Vaphel Admin
| Temat: Re: Gra Vaphela Pią 19 Cze 2015, 16:49 | |
| - Tak, zaraz dołączę - rzekłem po czym odszedłem na stronę by zajrzeć do torby. Odchyliłem spokojnie klapę i wymierzyłem Pokedex w Caterpie by sprawdzić jego level. Jeżeli będzie wysoki, 8 lub 9 albo jeszcze wyższy to spróbuję go złapać. W Innym przypadku wypuszczę go gdy tylko dopłyniemy do brzegu. Mam już trzy stworki o niskich levelach i nie mam czasu na trenowanie kolejnego. Trzeba myśleć rozsądnie. Czeka mnie pierwszy Konkurs na Valencii a ja całkowicie nie jestem na niego gotowy. | |
|
| |
Sponsored content
| Temat: Re: Gra Vaphela | |
| |
|
| |
| Gra Vaphela | |
|