PokeNova
Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

IndeksLatest imagesSzukajRejestracjaZaloguj

[Zapisy] MG McClane

Go down 
5 posters
Idź do strony : 1, 2  Next
AutorWiadomość
McClane
Mistrz Gier
McClane

Liczba postów : 67

Karta Postaci
Profesja Główna:
Starter:

[Zapisy] MG McClane  Empty
PisanieTemat: [Zapisy] MG McClane    [Zapisy] MG McClane  EmptySob 21 Gru 2013, 15:45

Imię i Nazwisko: W kursywie możecie dodać pseudonim.
Charakter:
Wygląd: może być obrazek.
Historia: Co najmniej 15-20 zdań.
Starter
Region i miasto: Gdzie chcecie zacząć grę ^^
Cel: Co twoja postać chce osiągnąć.
Inne:
Klimat: Czy gra ma być wesoła, poważna, mroczna, czy tam trochę tego i tamtego ^^
Powrót do góry Go down
Kolonista

Kolonista

Liczba postów : 256

Karta Postaci
Profesja Główna: Trener
Starter: Shinx

PisanieTemat: Re: [Zapisy] MG McClane    [Zapisy] MG McClane  EmptySro 25 Gru 2013, 19:37

Imię i Nazwisko: Joel "Mister" Kolonista
Charakter:Pozornie suchy i nieczuły,lubi zwracać na siebie uwagę głupimi wybrykami typu kradzież chleba z piekarni.
Skrywa się pod maską której wyraźnie nie toleruje jego pokemon, dlatego, że chce uwolnić go od traumy z dzieciństwa. Smile
Wygląd: [Zapisy] MG McClane  Images?q=tbn:ANd9GcQQEBHvrZT6zdwzdVJq5gawuMLVxR0E3UcHI8hk0Pv5kEWa2pAJZQ
Historia: Joel swe życie zaczął w małym miasteczku na obrzeżach regionu Kanto.Początkowo chłopiec był przeciętnym mieszkańcem tej o to wioski. I pewnej zimowej nocy gdy przemierzał drogę od burmistrza miasta
z powodu kolejnego to już wybryku,mozolnie szedł chodnikiem.Ponieważ chciał szybciej wrócić do domu, to też poszedł na skróty. Idąc tak przygnębiony Joel przechodził obok starego budynku, nie zdając sobie sprawy
z niebezpieczeństwa jakie mu grożą nocą i do tego w opuszczonym budynku (to przecież świat pokemon, więc co w tym dziwnego że mogą pojawić się ni stąd ni zowąd straszne pokemony typu hanter)
wkroczył do zamieszkanego przez nie domu. Tyle ile z tego pamięta to to że zobaczył to "coś" i po chwili zemdlał. Gdy nastał ranek, wracając już do domu nie zorientował się zmian w swoim ciele.Jego prawe oko stało się całkowicie białe, widział na nie równie dobrze co na te drugie więc co się wtedy stało?
Pokemony użyły na nim ataku "klątwa" który ma różne efekty, raz osoba na której to użyto umiera a raz.. zyskuje niezwykłą umiejętność?
"Moc" która drzemie w nieświadomym Joelu pozwala na przenikanie istot żywych co również sprawia że widzi pokemony duchy. Ta umiejętność pozwoliła mu na nauczeniu się podstaw medycyny. (dzięki temu że widział np. co dany pokemon ma złamany, mógł bez wcześniejszych badań usztywnić daną kończynę i w ten sposób przyśpieszyć gojenie się rany.) Od tej pory panicznie boi się pokemonów duchów, shinx początkowo służył mu tylko jako "latarka". Kiedy dorósł (15 lat to nie 10 prawda?) zdał sobie sprawę że może być kimś, odejść od swego szarego życia i ruszyć na przygodę której tak bardzo wyczekiwał.
Region i miasto: Kanto,Alabastia
Cel: Opanowanie swego "pro" oka oraz odejście od codzienności.
Inne:---
Klimat: Trochę tego i tamtego, w większości wesoła Smile

/edit stworzyłem praktycznie od nowa moje zgłoszenie więc będę musiał zmienić trochę mój pomysł na grę.
/żeby nie przekoksić mojej postaci dodam że nie ogarnia do końca danej mu umiejętności przez co jest ona totalnie nie użyteczna
/nie liczyłem zdań więc nie wiem czy się zmieszczę w wymogach ale myślę że historia jest trochę ciekawsza

Ostatnio zmieniony przez Kolonista dnia Czw 26 Gru 2013, 01:04, w całości zmieniany 2 razy
Powrót do góry Go down
McClane
Mistrz Gier
McClane

Karta Postaci
Profesja Główna:
Starter:

PisanieTemat: Re: [Zapisy] MG McClane    [Zapisy] MG McClane  EmptySro 25 Gru 2013, 19:58

Historia nudna i sztampowa, jednakowoż nie widzę żadnego powodu by cię nie przyjąć.

Przyjęty

Gra raczej jutro, choć zawsze można liczyć na świąteczny cud Smile
Powrót do góry Go down
Kolonista

Kolonista

Karta Postaci

PisanieTemat: Re: [Zapisy] MG McClane    [Zapisy] MG McClane  EmptySro 25 Gru 2013, 20:31

Sorry za tą historię pisaną "na szybko", postaram się fabularnie coś ciekawego wymyślić.

(Jakoś nigdy nie tworzyłem genialnych powieści, chociaż na innym pbf mi się wyjątkowo udało, musiałem nieco zmienić tą żeby nie przypominała tej na innym forum.)  pirat 

/mogę napisać inną jak na tą nie masz pomysłu (bo jest po prostu nudna), po co masz się męczyć.
Powrót do góry Go down
McClane
Mistrz Gier
McClane

Karta Postaci
Profesja Główna:
Starter:

PisanieTemat: Re: [Zapisy] MG McClane    [Zapisy] MG McClane  EmptySro 25 Gru 2013, 22:57

Cóż, możesz napisać inną historię jak chcesz. Jeszcze nie zacząłem myśleć na przebiegiem gry, więc jeśli chcesz, to spoko Smile
Powrót do góry Go down
Kolonista

Kolonista

Karta Postaci

PisanieTemat: Re: [Zapisy] MG McClane    [Zapisy] MG McClane  EmptySro 25 Gru 2013, 23:35

Zmieniłem historię,cel i charakter więc sporo.Nie jestem w pełni zadowolony ze wszystkiego ale chyba trochę się polepszyło.
Powrót do góry Go down
McClane
Mistrz Gier
McClane

Karta Postaci
Profesja Główna:
Starter:

PisanieTemat: Re: [Zapisy] MG McClane    [Zapisy] MG McClane  EmptyCzw 26 Gru 2013, 11:36

Zdecydowanie bardziej przy moich klimatach, choć stylistycznie lepsza była poprzednia historia, to z tej mogę coś bardzo ciekawego zrobić Smile
Powrót do góry Go down
Filipos44

Filipos44

Liczba postów : 383

Karta Postaci
Starter: Skiddo

PisanieTemat: Re: [Zapisy] MG McClane    [Zapisy] MG McClane  EmptyNie 05 Sty 2014, 13:07

Imię i Nazwisko: Filip Foxyr
Charakter: Dość inteligentny chłopak. Jest urodzonym optymistą i kocha żartować, gdy snuje pesymistyczne myśli to zapewne właśnie żartuje. Bardzo troszczy się o swoje pokemony- opieka nad młodszym bratem wyuczyła go opiekuńczości- z drugiej strony uwielbia staczać pojedynki z pomocą swoich kiszonkowych przyjaciół i zawsze stara się wykorzystać wszystkie słabości wroga, niestety jest też impulsywny i nie zawsze wszystko zdąży przemyśleć...
Wygląd:
Młody chłopak o jasnobrązowych włosach. Owe włosy są proste i sięgają mu do ramion, jedno oko prawie zawsze zasłania mu niesforna, wciąż opadająca grzywka. Oko to, tak często zasłaniane, jest tak jak drugie ciemno niebieskie niemal granatowe, a w jego źrenicy zawsze znajduje się błysk, który za każdym razem może oznaczać coś innego. Czasem błysk jest chytry i znaczy że posiadacz oczu w których się zrodził ma jakiś przebiegły plan, innym razem jest zabójczy, a to nic dobrego. Najczęściej jednak pojawia się tam iskierka przyjaźni, bądź też nadziejii na zawarcie przyjaźni. Filip od maleńkości był strasznie blady i nie zmieniła tego również jego podróż. Nosi starą ciemną, zielono - szaro - czarną bluzę z kapturem i powycierane dżinsy, oraz sportowe buty. Żadne z tych elementów garderoby nie wyróżniają się niczym szczególnym. Na plecach trenera zawsze jest też stary i wysłużony, zszywany miliony razy plecak.
Historia:
Filip dzieciństwo spędził w zupełnie normalnej rodzinnie w której był normalny, zdrowy ojciec pracujący jako archeolog, mama zajmowała się domem i dziećmi- czyli Filipem, oraz jego starszą siostrą i młodszym bratem. Siostra wyruszyła w przygodę do Sinnoh skoro tylko ukończyła dwanaście lat, od tamtej chwili jej bracia nie widzieli jej, a skoro Filip był od niej o dwa lata młodszy to łatwo policzyć że siostry nie widział trzy lata. Mieszkał dalej w domku z rodzicami w mieście Pewter, pewnego razu wybrał się na wycieczkę po MT. Moon. Niestety gdy Filip spacerował po jednej z jaskiń spadła lawina i przysypała wejście, chłopak dobrze znał podziemny labirynt- taka często zabierał go ze sobą do pracy- i już miał ruszyć szukać innego wyjścia, kiedy usłyszał żałosne, bliżej nieokreślone dźwięki dochodzące od strony skał które odebrały mu wyjście. Gdy poświecił na te skały latarką i przyjrzał się uważnie zobaczył rannego pokemona, nie wiedział jakiego jest gatunku, nie wyglądał znajomo, ale był ranny i trzeba mu było pomóc! Chłopak zastanawiał się jak go wydobyć spod skał i wtedy przypomniał sobie że jego siostra dała mu w charakterze amuletu jeden ze swoich pokeballi przed wyjazdem, właśnie tego pokeballa użył by złapać nieszczęsnego pokemona. Gdy wrócił do domu jego mama i miejscowa lekarka- siostra Joy- pomogli mu się nim zająć, okazało się że to młody Skiddo, pokemon z odległego regiony Kalos. Filip chciał go wypuścić, ale ten o dziwo nie chciał wracać na wolność, w ten sposób Filip stał się trenerem i zdobył swego pierwszego pokemona. Niedługo po tym wyjechał do Sinnoh z zamiarem pokonania liderów, zdobycia świetnych pokemonów i odnalezienia siostry, a także zmierzenia się z nią.
Starter: Skiddo
Region i miasto: Pastoria city w Sinnoh
Cel: Filip chce zostać najlepszym trenerem wszech czasów, dostać się do ligi, złapać, wytrenować i zaprzyjaźnić się z różnymi pokemonami... najważniejsze jednak że chce znaleźć siostrę i pokonać ją w pełnym pojedynku pokemon, czyli pojedynku 6vs.6.
Inne: Mój ulubiony typ to trawa (?)
Klimat: Ty tu być MG, od ciebie zależy ;p
Powrót do góry Go down
McClane
Mistrz Gier
McClane

Karta Postaci
Profesja Główna:
Starter:

PisanieTemat: Re: [Zapisy] MG McClane    [Zapisy] MG McClane  EmptyPon 06 Sty 2014, 12:04

Nie przyjmuję

1. Nudna historia
2. Dziwny styl pisania, który całkowicie mi nie odpowiada

Spróbuj u innego mg Smile
Powrót do góry Go down
Liriodendron

Liriodendron

Liczba postów : 103

Karta Postaci
Profesja Główna: Koordynator
Starter: Budew

PisanieTemat: Re: [Zapisy] MG McClane    [Zapisy] MG McClane  EmptyWto 14 Sty 2014, 19:25

Imię i Nazwisko: Liriodendron Blant
Charakter: Hippisowski styl życia nie był obcy małemu Lilowi, aczkolwiek w stylu nowoczesnym, czyli że miał fun w życiu i jointa w plecaku. Ogólnie non stop na luzie. Poza tym mlował pejzaże w stylu future. Lubi się alienować, jest buntownikiem i żyje według swoich zasad i rzadko kiedy liczy się ze zdaniem innych. Ze względu na ulubienie natury ma dobry kontakt z Pokemonami, także tymi dzikimi.
Wygląd: http://fc00.deviantart.net/fs70/i/2011/043/5/2/nikki_by_vergilsparda666-d39evpk.jpg
Historia: Lil urodził się w małej wiosce pod miastem Canalave. Tam dorastał początkowo bawiąc się normalnie z innymi dzieciakami. Potem jego dusza poszła w innym kierunku i stał się kolejno: wegetarianinem, nowoczesnym hippisem, artystą i odludkiem. W sumie to nie żałował tych decyzji. Skończył szkołę bez żadnych problemów i postanowił wyrwać się ze swojego rodzinnego miasta. Wyjechał więc do Heartdome, stolicy sinnohowskich konkursów Pokemon. Tam razem ze swoim uratowanym z pożaru lasu Budew (który hoduje Lilowi zioła) i Measdrevusem postanowili zdobyć sławę i pieniądze. Trenowali przez kilka tygodni różne połączenia ataków i rundę pokazów by w końcu wystąpić na arenie. Przeszli jak burza przez pierwszą rundę, w drugiej też dobrze im szło aż doszli do finału tego Kontestu. Tam przyszło mu stoczyć pojedynek z Jeronimem. Jego Magneton i Stunky zmiażdzyli Lila a sam koordynator wyśmiał taktyki naszego bohatera. Wtedy ten przysiągł sobie, że rozwali na łopatki tego gościa. Musiał jednak zacząć od czegoś łatwiejszego więc obecnie jest w drodze do Twinleaf by uczestniczyć w tamtejszych zawodach. Co przyniesie mu los? Co przyniesie mu dym z jointa? Czy Budew dalej będzie hodował dobry rumianek? Nobody knows but everybody will learn this!
Starter: Budew i Measdrevus (z eventu świątecznego)
Region i miasto: Heartdome City, Sinnoh
Cel: Być the best. Wygrać Grand Festival.
Inne: Występowanie Poków z gier.
Klimat: Wesoła, w sensie jointy i te sprawy ale czasem niech będzie poważna.
Powrót do góry Go down
Sponsored content

PisanieTemat: Re: [Zapisy] MG McClane    [Zapisy] MG McClane  Empty

Powrót do góry Go down

[Zapisy] MG McClane
Powrót do góry 
Strona 1 z 2Idź do strony : 1, 2  Next
 Similar topics
-
» Zapisy <3
» Zapisy~