PokeNova
Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

IndeksLatest imagesSzukajRejestracjaZaloguj

Witam serdecznie! Zapisz się!

Go down 
4 posters
AutorWiadomość
Neccott

Neccott

Liczba postów : 47

Witam serdecznie! Zapisz się!  Empty
PisanieTemat: Witam serdecznie! Zapisz się!    Witam serdecznie! Zapisz się!  EmptySob 17 Wrz 2016, 15:53

Kod:
[center][b]Imię "Ksywka" nazwisko:[/b]
[b]Data urodzenia i wiek[/b]:
[b]Wygląd[/b]:
[b]Rodzime miasto/Miasto startu i region[/b]:
[b]Charakter postaci[/b]:
[b]Historia[/b]:

[b]Starter[/b]:
[b]Cele podróży[/b]:

1. Starter adekwatny do regionu.
2. Jeśli chcesz, to mogę wybrać ci startera bazując na twojej historii.
3. Do opisu wyglądu można dodać obrazek.
4. Historia minimum 10 linijek.
5. Postaram się prowadzić każdy typ gry, chyba że będę miał problem z wymyślenie historii.
Powrót do góry Go down
Joker

Joker

Liczba postów : 2570

Karta Postaci
Profesja Główna: Trener
Starter: Poliwag

PisanieTemat: Re: Witam serdecznie! Zapisz się!    Witam serdecznie! Zapisz się!  EmptyPon 19 Wrz 2016, 16:10

Imię "Ksywka" nazwisko: Axel Blackwood
Data urodzenia i wiek: 31 października, 15 lat.
Wygląd:
Witam serdecznie! Zapisz się!  Large
Rodzinne miasto/Miasto startu i region: Urodził się w Kanto/Akcja toczy się w ??? 28 października.
Charakter postaci: Generalnie Axel jest dość sympatycznym nastolatkiem. To dość wrażliwy i sympatyczny chłopak. Nigdy nie robił sobie wrogów, generalnie łatwo nawiązywał znajomości. Przez jakiś czas był szykanowany przez rówieśników za to, że jego matka przyszła do szkoły i powiedziała do niego „kochany syneczku”, co odbiło się na jego psychice… i teraz nabrał trochę nieśmiałości.
Dużo w nim sarkazmu i ironii, ale da się z nim dogadać.

Historia:
- Czy jest to Tantacool? – zagadnął chłopiec. Ojciec pokręcił przecząco głową po chwili wykrzywiając usta w chytrym uśmieszku. Gdyby im się przyjrzeć to można by powiedzieć, że syn odziedziczył po nim właściwie wszystko; usta, nos, oczy… Nawet postrzępione włosy. – W takim razie Shellder! Goldeen! Nie znam innych, wodnych pokemonów z Kanto, tato! – chłopiec zrobił obrażoną minę zakładając ręce na piersi.
- Żaden z wymienionych – powiedział spokojnie mężczyzna. Był wysoki i całkiem dobrze zbudowany. Znajdujące się na nosie okulary dodawały mu powagi. – Dowiesz się w swoim czasie. A poza tym myślę, że przerabialiście już materiał o typie wodnym, Axel – zmienił ton na surowy.  Dziesięciolatek spuścił wzrok.
- W PORZĄDKU. I tak się tego dowiem; czy tego chcesz, czy nie! – i odszedł. Rodzice strasznie go rozpieszczali; po prostu nie mieli serca mu czegoś odmówić. Ale w tamtym wypadku musieli. Nawet słodka i urocza mama Kathleen nie odezwała się ani na chwilę.
Chłopak cały czas szukał sposobu, by dowiedzieć się jakiego stworka dostanie. Ale, niestety, rodzice pozostawali nieustępni. Trzymali się twardo postawionych zasad nie zdradzając nic więcej poza podanymi wcześniej informacjami; według nich pokemon miał być z Kanto. Teoretycznie istniał cień szansy, że celowo wprowadzili go w błąd, ale… Wiedział, że nie chciałoby się im jechać do innego regionu tylko po to, by zdobyć pokemona dla jednego gówniarza.  
Jakoś bez tych informacji przetrwał. Co dziwne; mijały lata, a rodzice wciąż nie chcieli mu pokazać pierwszego pokemona. Nic dziwnego; miał tylko czternaście lat, więc czysto teoretycznie nadal tego stwora nie potrzebował.
Ojciec zdradził mu tyle, że gdyby zaszła taka potrzeba pokemona tego znajdzie na strychu ich olbrzymiego domu. Nigdy tam nie zajrzał z jasnego powodu; strych był zamknięty.
Owszem, jego rówieśnicy wyruszali w te swoje podróże, ale znaczna część pozostawała w domu kształcąc się, by w przyszłości zdobyć przyzwoitą pracę.
Zostanie trenerem pokemonów to bardzo ryzykowne zajęcie; jeśli nie zabłyśniesz w tej branży najprawdopodobniej nigdy nie zarobisz dostatecznej sumy pieniędzy. W każdym razie...
Zauważył pewną zmianę w zachowaniu swoich opiekunów. Byli poddenerwowani... Inni. To najlepsze określenie jakie znalazł w swoim zasobie słów.
Być może dałby radę to zignorować... Gdyby nie fakt, iż pewnej deszczowej nocy usłyszał głośny stukot. Krzyki. Kobiece, te należące do mężczyzn... Pokemony.
Bał się zejść na dół. Bał się i tego nie zrobił. Dopiero, gdy wszystko to przeniosło się na górne piętro zrozumiał, że nie ma żadnego wyjścia.
Otworzył okno. Dawka zimnego powietrza omiotła jego twarz. Odgłos kroków był coraz głośniejszy. Mimo uderzającego w rynnę, deszczu, słyszał wszystko doskonale.
Spojrzał w dół. Balkon. Wystarczyło skoczyć; wszedł na barierkę prawie z niej spadając. Było niesamowicie ślisko, i gdyby nie to, że drzwi nagle się otworzyły być może by się tam utrzymał.
Los dał mu jeszcze jedną szansę. Uderzył głową o miękki fotel, ale pozostałe części ciała odmawiały mu posłuszeństwa. Jeśli chciał dostać się na strych musiał przedostać się na górę innymi schodami.
Towarzyszył mu tępy ból. Ledwo wstał. Nie musiał nawet otwierać balkonu; otworzono drzwi na oścież dzięki czemu miał tam łatwy dostęp.
Jeden wdech. Wydech. I pobiegł. Rzucił się w kierunku schodów wspinając się tak szybko jak potrafił. Na korytarzyku z drzwiami prowadzącymi do jego pokoju zauważył zanurzającą się w cieniu postać. Westchnął cicho kręcąc głową. Nie mógł uwierzyć, co się właśnie dzieje.
Czyżby jego rodzice mieli problemy w pracy? Jako adwokaci mogli komuś podpaść.
Strych. Biegnij. Wydawał polecenia samemu siebie starając się omijać przeszkody. Drzwiczki były, o dziwo, uchylone. Będąc tuż pod nimi podskoczył zaciskając palce na jakimś przedmiocie.
Mokre od deszczu ręce ślizgały się po nim utrudniając mu zadanie. Udało się dopiero za trzecią próbą.
W dłoni trzymał list. W ciemności nie mół niczego odczytać. Porwał tylko skrawek papieru, pokeballa od ojca i... Wtedy stracił przytomność.
Obudził się w wysokich trawach... Nieopodal znajdowała się olbrzymia tablica.
Region... ???
Starter:
Wodny Pokemon z Kanto, który będzie zgadzał się z rozmową Axela z ojcem na początku historii.
Cele podróży:
- Dowiedzieć się, jak znalazł się w nowym regionie.
- Znaleźć rodziców(o ile jeszcze żyją).
- Dowiedzieć się, co ich tak naprawdę spotkało.
- Zabłysnąć w branży trenera(skoro już zaczął to się tym zajmie).
Powrót do góry Go down
Neccott

Neccott

PisanieTemat: Re: Witam serdecznie! Zapisz się!    Witam serdecznie! Zapisz się!  EmptyPon 19 Wrz 2016, 16:32

Przyjęty! Muszę przemyśleć to i owo ale początek historii powinien być najpóźniej jutro w południe.
Powrót do góry Go down
Snorunt

Snorunt

Liczba postów : 48

PisanieTemat: Re: Witam serdecznie! Zapisz się!    Witam serdecznie! Zapisz się!  EmptyPon 19 Wrz 2016, 20:20

Imię "Ksywka" nazwisko: Pia "Snorunt" Petersson
Data urodzenia i wiek: 1 stycznia, 18 lat
Wygląd:
Witam serdecznie! Zapisz się!  2023240
Pia wyrosła na wysoką dziewczynę o zgrabnej sylwetce. Ma lekko kręcone, sięgające do ramion, blond włosy i błękitne oczy. Ubrana jest najczęściej w czarną koszulkę, narzuconą na nią koszulę w kratkę i granatowe dżinsy, a w chłodniejsze dni zakłada na siebie również ciepłą, polarową bluzę.
Rodzime miasto/Miasto startu i region: Izabe Island, Hoenn
Charakter postaci:
Pia jest nieco nieśmiałą, jednak otwartą na nowe znajomości dziewczyną. Z natury jest optymistką, której towarzyszy spore poczucie humoru. Do ważnych spraw potrafi podejść jednak z powagą i każde powierzone jej zadanie wypełnia z sumiennością. Mimo że zazwyczaj stara się uniknąć wszelkich konfliktów, gotowa jest postawić na swoim. Nie przepada za byciem w centrum uwagi.
Historia:
Przyszłam na świat pewnej zimy, wraz z nadejściem nowego roku. Rodzice nazwali mnie Pia, choć szybko zyskałam nowe imię - Snorunt. Od dziecka byłam zmarzluchem, chodzącym najczęściej z zarzuconym na głowę i plecy kocem, w dodatku nie byłam zbyt potężnej postury, a i w kwestii wzrostu nie miałam się czym pochwalić. To wszystko składało się na to, że z wyglądu faktycznie mogłam innym przypominać tegoż stworka.
Z początku nie przepadałam za nadaną mi "ksywką", ale z czasem poznałam te sympatyczne stworzenia, których nazwę mi przypisano i polubiłam je do tego stopnia, że moje drugie imię przestało mi się wydawać obraźliwe. Co więcej w dniu mojego wyjazdu do Kalos to właśnie jednego ze Snoruntów wybrałam na swojego startera.
Do Kalos poleciałam w celu prowadzenia badań naukowych nad Mega Ewolucjami. Po skończonym projekcie wróciłam do rodzinnego regionu, gdzie kontynuowałam swoje prace w laboratorium na Izabe Island. Wkrótce po tym postanowiłam wyruszyć w podróż po Hoenn, by zebrać informacje o tutejszych Mega Ewolucjach.
W przeddzień planowanego rozpoczęcia wyprawy Izabe Island nawiedziła okropna śnieżyca. By zabezpieczyć wszystkie urządzenia znajdujące się na zewnątrz, wyszłam z laboratorium wraz z Snorunt. Nim jednak się zorientowałam moja podopieczna znacznie oddaliła się ode mnie, brnąc wgłąb ściany śniegu. Ruszyłam za nią, idąc praktycznie na oślep. W pewnym momencie Snorunt się zatrzymała, a ja dostrzegłam koło niej zarys czyjejś sylwetki. Ludzkiej sylwetki. Chłopak o kruczoczarnych włosach leżał w śniegu w bezruchu. Miał na sobie jedynie spodnie, koszulkę i cienką bluzę, które z pewnością nie zapewniały mu ciepła przy takim mrozie. Na szczęście, mimo że był nieprzytomny, wykazywał wszystkie funkcje życiowe. Nie tracąc czasu, chwyciłam go umiejętnie i zabrałam do laboratorium, gdzie zamierzałam się nim zająć.
Starter:
Snorunt
Cele podróży:
- dowiedzieć się kim jest nieznajomy chłopak i co robił nieopodal laboratorium w samym środku burzy śnieżnej,
- zwiedzić region Hoenn i zebrać informacje na temat tutejszych Mega Ewolucji,
- doskonalić swoje umiejętności trenerskie i dowieść, że w małym ciałku może drzemać wielki duch.
Powrót do góry Go down
Neccott

Neccott

PisanieTemat: Re: Witam serdecznie! Zapisz się!    Witam serdecznie! Zapisz się!  EmptyPon 19 Wrz 2016, 21:43

Mam mniej więcej pomysł na tę historię, więc akcept
Powrót do góry Go down
Chomikeł

Chomikeł

Liczba postów : 22

PisanieTemat: Re: Witam serdecznie! Zapisz się!    Witam serdecznie! Zapisz się!  EmptyPią 14 Paź 2016, 13:12

Imię "Ksywka" nazwisko: Steve "Slash" Wayne
Data urodzenia i wiek: 1980
Wygląd: Witam serdecznie! Zapisz się!  718d6057dcd46c1ee08ad61adffdf93d
Rodzime miasto/Miasto startu i region: Palet Town/Celadon City: Kanto
Charakter postaci: Dla przeciwników bezlitosny. Dla swoich Pokemonów, wręcz przeciwnie. Podporządkowany członkom wyższych szczebli. Nie lubi się kłócić. Mało mówny.
Historia: Pewnie chcesz wiedzieć jak przeszło mi dzieciństwo? Nie był to zbyt coekawy okres. Mocne 2/10. Szkoła trenerska itd... Aż w końcu ukończyłem szkołę. Mogłem mieć startera. Dalej wszystko było by normalnie, sale, Ligii, marzenia o byciu najlepszym... Ale to wszystko legło w gruzach. Wszystkie startery zostały zabrane. Charmander, Squirtle i Bulbasaur. Nawet Pikachu! Dostałem tylko Pokeballa i radź se sam. Udało mi się złapać Zubata. Bardzo się z nim polubiłem. Tylko że, Zubat nie jest za mocnym Pokemonem. Każdy mnie pokonywał. Uznałem że dość tego! Usłyszałem w radiu o napadzie na laboratorium Oaka. Przez Team Rocket. Postanowiłem wtedy do nich dołączyć. Teraz jetsem jednym z ich członków. Pracuje w bazie pod kasynem. Słyszałem o planach ataku na Silph.Co oraz Pokemon Tower. Nie wiem co będzie dalej, ale będę wierny Teamowi Rocket i Giovanniemu!

Starter: Zubat
Cele podróży: Pomóc Teamowi Rocket przejąć władzę i piąć się w górę w pozycji.

Ostatnio zmieniony przez Chomikeł dnia Sob 15 Paź 2016, 07:55, w całości zmieniany 2 razy
Powrót do góry Go down
Neccott

Neccott

PisanieTemat: Re: Witam serdecznie! Zapisz się!    Witam serdecznie! Zapisz się!  EmptyPią 14 Paź 2016, 13:43

Odrzucam/Do poprawy

Historia może i mało wnosi, ale podoba mi się postać z Teamu Rocket. Popraw charakter, niech będzie bardziej rozbudowany.
Powrót do góry Go down
Chomikeł

Chomikeł

Liczba postów : 22

PisanieTemat: Re: Witam serdecznie! Zapisz się!    Witam serdecznie! Zapisz się!  EmptyPią 14 Paź 2016, 13:46

Teraz ok?
Powrót do góry Go down
Neccott

Neccott

PisanieTemat: Re: Witam serdecznie! Zapisz się!    Witam serdecznie! Zapisz się!  EmptyPią 14 Paź 2016, 13:49

Dobra... Akcept na czas nieokreślony. Zobaczymy co z tego wyjdzie Very Happy Gra powinna być jeszcze dzisiaj.
Powrót do góry Go down
Sponsored content

PisanieTemat: Re: Witam serdecznie! Zapisz się!    Witam serdecznie! Zapisz się!  Empty

Powrót do góry Go down

Witam serdecznie! Zapisz się!
Powrót do góry 
Strona 1 z 1
 Similar topics
-
» Witam wszystkich zagubionych wędrowców!

Pozwolenia na tym forum:Nie możesz odpowiadać w tematach
PokeNova :: Offtopic :: Archiwum Gier-
Skocz do: