|
|
| Może coś nowego? [koordynator wita] | |
| | Autor | Wiadomość |
---|
Kolonista
Liczba postów : 256 Join date : 24/12/2013 Skąd : Polonia
Karta Postaci Profesja Główna: Trener Starter: Shinx
| Temat: Może coś nowego? [koordynator wita] Sro 05 Lut 2014, 01:14 | |
| Mało coś tych propozycji, więc może ja coś nabazgrolę. A więc: Może nowy tryb walki na arenie? Coś dla koordynatorów i nie tylko. Ogólne zasady: Tryb 1pierwszy, czyli 1vs1: Jedyna różnica między walką zwykłą, a koordynatorską, to taka, że w koordynatorskiej liczą się punkty zdobyte dzięki atakom w określonym czasie czyli np po 4stronach koniec walki i podliczanie. Tu liczy się pomysłowość i strategia, nawet z przewagą typu można zdobyć mało punktów, ataki mają być widowiskowe! Sędzia wciela się w postać 4 postaci oceniających postępy, każdy z nich ma inne upodobania i charakter. Tryb 2, tak zwany multiplayer: Udział biorą min 4 osoby Rozgrywane to będzie w 2 rundach. Pierwsza prezentuje naszego pokemona od jak najlepszej strony, a druga to walka na zasadach trybu pierwszego. W większych pojedynkach, przykładowo 10 uczestników, przewidziane są nagrody, niezależne od lv'a. (typu kamienie evolucyjne, balle, jagody) _________________________________________________________ Dobry powód na dodanie naklejek na balle, kolorowych rozbłysków, przy wyjmowaniu pokemona, koordynator musi w siebie zainwestować!
Jeżeli będziecie chcieli takie coś, napiszę bardziej szczegółowy opis, jak na razie narodził się tylko pomysł. (pisałem wszystko "na żywca", więc mogą pojawić się drobne powtórzenia itp.) | |
| | | luk1313
Liczba postów : 178 Join date : 09/01/2014
| Temat: Re: Może coś nowego? [koordynator wita] Sro 05 Lut 2014, 13:25 | |
| Mi ogólnie bardzo się podoba twój pomysł, ale musiałbyś to jakoś dokładnie rozpisać. Podoba mi się zwłaszcza drugi pomysł. Może dlatego że jestem zwolennikiem koordynatorów | |
| | | Vaphel Admin
Liczba postów : 3197 Join date : 16/07/2013 Age : 32 Skąd : Mazovian
Karta Postaci Profesja Główna: Starter:
| Temat: Re: Może coś nowego? [koordynator wita] Sro 05 Lut 2014, 13:47 | |
| Zgadzam się. Myślę, zę nawet mam na to pomysł. Nie potrzeba nowych działów, tylko zmiana w regulaminie stadionu i odpowiednie nazewnictwo tematów. Obgadamy to. | |
| | | Filipos44
Liczba postów : 383 Join date : 05/01/2014
Karta Postaci Profesja Główna: Trener Starter: Skiddo
| Temat: Re: Może coś nowego? [koordynator wita] Czw 06 Lut 2014, 15:51 | |
| Ja jestem całkowicie za. Po pierwsze dlatego że koordynatorom też coś się należy od treningu, przecież nie szkolą poków marząc o lidze, ale w wstążkach. Po drugie dlatego że sam raz na jakiś czas lubię się oderwać od odznak i stoczyć koordynatorską walkę | |
| | | Kolonista
| Temat: Re: Może coś nowego? [koordynator wita] Czw 06 Lut 2014, 22:39 | |
| Surowa wersja zasad itp. dotyczących trybu pierwszego. (do oceny, ewentualnie poprawek): Tryb pierwszy : Walki rozgrywają się w systemie podobnym do zwykłych z małymi dodatkami Sędzia wciela się w postacie 4 różnych osób o innych charakterach, które razem co jakiś czas dopowiadają coś do walki typu: WOW, nigdy czegoś takiego nie widziałem, niesamowite! Pokemon posiada na początku 100%hp i 10pkt: Punktacja -Widowiskowa kombinacja (łączone ataki lub kontratak, ewentualnie genialny pomysł na obronę) +1pkt używającego -Widowiskowy atak -2pkt przeciwnika (jeżeli nieudany -1pkt) -Widowiskowa obrona +1pkt używającego -Ocena jury od 1 do 2 pkt na plus, lub gdy im się nie spodoba na minus. Za zwykłe ataki typu pchnięcie, bez kreatywnych rozwiązań brak punktacji
Limit stron walki ma być napisany w początkowym poście. (limit ten zastępuje limit czasowy).
Po zakończeniu walki, wygrywa osoba mająca największą ilość punktów, życie(hp) to kwestia poboczna i decyduje o wygranej, gdy liczba punktów po obu stronach jest taka sama.
10pkt przypada na wszystkie używane pokemony.
Przydział lv'a: Gdy o pojedynku rozstrzyga ilość hp. 0,2lv Gdy posiada się małą przewagę w punktach (2-4) 0.5lv Gdy posiada się znaczną przewagę (5+) 1.0 lv Gdy walka była zaciekła i wygrana była o włos, jeśli chodzi o punkty (1) 1.5lv (tylko wyjątkowe sytuacje) | |
| | | Kolonista
| Temat: Re: Może coś nowego? [koordynator wita] Pią 07 Lut 2014, 23:19 | |
| Do ewentualnych poprawek:
Tryb drugi: Dzieli się na dwie rundy: -Prezentacji -Pojedynku Mogą w nim brać udział 4 osoby lub więcej. (gdy liczba uczestników wynosi 10, zamienia się to w turniej i nagrody są o wiele większe) Oprócz lv'a gracz dostaje różne itemy. (zaczynając od pospolitych, czyli pokeball, kończąc na skamielinach. Rzadkość zależy od ilości graczy)
Prezentacja- polega ona na pokazaniu swojego pokemona od jak najlepszej strony, zajmuje ona od 2-4 postów. Drogą eliminacji (kto najmniej ma punktów) odpada 50% biorących udział.
Oceniają ją 4os. w Jury. (wciela się w nie sędzia), każda osoba z Jury ma inny charakter, jak i zainteresowania, więc ocena może być różna.
Każda osoba z jury ocenia prezentacje w skali od 1-10. Wyniki się sumuje, a następnie dzieli przez 4 (liczbę sędziów), w ten sposób wychodzi średnia, która decyduje o przejściu do kolejnej rundy. Uwaga, w ocenie brane pod uwagę są także naklejki na bale, kolorowe "znaczki" i światła przy wyjściu pokemona. Wszystko brane jest pod uwagę.
Druga runda polega na walkach na zasadach trybu pierwszego, z tą różnicą, że wygrany przechodzi dalej i pojedynkuje się z kolejnym koordynatorem, który wygrał swoją walkę i tak drogą eliminacji dochodzimy do finału. Jeżeli w turnieju biorą udział 10+ osób nagrody przyznawane są 3 pierwszym miejscom. | |
| | | Sponsored content
| Temat: Re: Może coś nowego? [koordynator wita] | |
| |
| | | | Może coś nowego? [koordynator wita] | |
|
Similar topics | |
|
| Pozwolenia na tym forum: | Nie możesz odpowiadać w tematach
| |
| |
| |
|