Rayga
Liczba postów : 72 Join date : 27/10/2013
Karta Postaci Profesja Główna: Trener Starter: Petilil
| Temat: Takie różne Wto 29 Paź 2013, 20:21 | |
| A wiec witam to ja mąci woda, człek od chmur zawracania. Oto garść pomysłów
1. Turnieje W trakcie których gracze będą mieli okazje zmierzyć się ze sobą, ale również w poczekalni pogadać fabularnie ze sobą czy nawet się wymienić pokemonami. Do wygrania kasa i prestiż...
2. Mi brakuje czasami interakcji gracza z graczem wiec taki dział "sieć schronisk dla trenerów" iż jak ktoś w swojej przygodzie przyjdzie do schroniska mógłby pisać tam i tez innego gracza tam spotkać. No nie wiem pomyślcie, tam ugadać się na walkę i tak dalej. Tak samo z centrum pokemon, czy stadionem "areną". Że można tam przyjść i kogoś spotkać
3. Reklama ponoć pierw robicie wygląd, no.. jak będzie to baner i na top listy, bede wam klikał co sobie przypomnę.
4. Poradnik do kasy Na co wydawać wiadomo, ale jak zarabiać? - co miesiąc trener otrzymuje z domu paczkę, mama go dokarmia i 300$ kieszonkowego - sprzedaż złapanego pokemona (wycena sprzedawcy) - sprzedaż znalezisk (80% wartości w sklepie) - praca w fabule ( za psot pracy zależy od jego poziomu 5-30 $) No i zarabianie po za fabularne. A i za walki nie dałem by nie było zę za przegrane tracisz kasę czy ze treneży walczą za kasę mi to niszczy kanon i spojrzenie na rozrywkę pokemon.
Ogólnie sam mam chęć założyć takie forum tylko że inaczej. Nie MG i prowadzi grę z 1 graczem, ale takie z wieloma tematami. Taka nowa kraina i w niej 4 miasta, 3 wsie, góry, morze, jeziora las, pradawny las takie tematy i pod rozdziały i niechaj sobie łażą trenerzy. MG tylko w czasie polowań na pokemony, czy walk no i też by losowo dopadali ludzi z dziwnymi wydarzeniami (na co dzień gracze graliby ze sobą) każdy pokemon miałby staty i w czasie trenowania, walki rosłyby ( nie byłoby leveli) I jestem tak psychiczny że był zrobił własny pokedex z występowaniem i rzadkością na forum
No ale to bym chyba zrobił od siebie dla siebie.
No ogólnie jestem chętny do pomocy, mało wiem mam chęci | |
|
Lizzy
Liczba postów : 119 Join date : 26/10/2013
Karta Postaci Profesja Główna: Trener Starter: Chimchar
| Temat: Re: Takie różne Wto 29 Paź 2013, 21:52 | |
| Ray, zgadzam się z Tobą co do wszystkich punktów, natomiast Twoje forum? - Pacz PW Z tymi schroniskami to dobre by było - mnie też brakuje interakcji z graczami. Ja na razie nie mam pomysłu ( bezużyteczna Liz xD) Ale robię to logo, więc teges ten no | |
|
Pia
Liczba postów : 101 Join date : 20/07/2013
Karta Postaci Profesja Główna: Trener Starter: Poliwag
| Temat: Re: Takie różne Wto 29 Paź 2013, 22:46 | |
| 1. Turnieje będą organizowane w postaci eventów. Jak widzisz na nie jest póki co za mało osób 2. Jeśli zdarzy się, że dwoje graczy znajdzie się w tym samym regionie i miecie to myślę, że da radę by jeden przeskoczył do drugiego Poza tym, jeśli wasza dwójka się czuje tak strasznie samotna to było do mnie napisać, ze chcecie wspólną przygodę W tedy miałabym mniej roboty ^^ Za to schronisko na pewno będzie jak będzie trochę więcej graczy. 3. Ano potrzebna, ale grafika na forum bardziej... bo jak ktoś wejdzie i patrzy że ładnie to większe prawdopodobieństwo, że zostanie z nami przy takiej ilości graczy :3 więc skoro już mamy ściągać ludzi, to na gotowe 4. Kasę możesz zdobyć w fabule, jeśli mg uzna że zasługujesz (tj zdobycie odznaki lub wygranie pokazów), możesz też znaleźć cenne przedmioty które wykorzystasz albo sprzedasz. Na pewno powstaną prace poza fabularne, lub coś w stylu kopalni tudzież wędkowania gdzie również będzie można coś zdobyć. Trzeba jednak pamiętać, że nie będziemy niczego ułatwiać i póki ja tu jestem, nigdy nie będzie wolnego handlu pokemonami i ich jajami na forum, że płacę tysiąc i mam jajo Growlitha, bo komuś spadło z nieba. 5. Raygo, pokemony mają staty zgodnie z levelami... i nie można zrobić tak, by można sobie je po swojemu przydzielać, gdyż różne stworki mają swoje specyfiki. Np Scizor słynie ze swojej szybkości, a każda z Eeveelucji ma takie same staty jednak z inną statą przewodnią. Ja to jednak myślałam o czymś takim, że gramy w ten sposób na forum z innymi jednak każdy gracz jest pokemonem i w tedy może lvle nabijać mając staty, które rosną razem z nim :3 Są też natury pokemonów, które wpływają na staty (wzmacniają jedną kosztem drugiej). I forum od siebie... dla siebie? No to nie musisz nas o zdanie pytać | |
|