PokeNova
Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

IndeksLatest imagesSzukajRejestracjaZaloguj

Droga przez nieznany region

Go down 
4 posters
Idź do strony : Previous  1 ... 14 ... 25, 26, 27 ... 38 ... 51  Next
AutorWiadomość
Vaphel
Admin
Vaphel

Liczba postów : 3197

Karta Postaci
Profesja Główna:
Starter:

Droga przez nieznany region - Page 26 Empty
PisanieTemat: Re: Droga przez nieznany region   Droga przez nieznany region - Page 26 EmptyNie 13 Lis 2016, 14:23

Supeł z trawy nie okazał się an tyle silny by związać przeciwnika ale udało Ci się go spowolnić. Metronom wylosował Miotacz płomieni co zadało małe ale jednak obrażenia Bonslyemu. Tymczasem jakby w oddzielnej walce Treecko walczył z Torchicem. Mały kurczak atakował Żarem co rozwalało Kule energii. Ostecznie Torchic oberwał Tłuczeniem a Treecko dwukrotnie Żarem.

Treecko 80% HP
Togepi 100% HP
vs
Bonsly 90% HP
Torchic 90% HP
Powrót do góry Go down
https://pokenova.forumpl.net/t94-fernando-de-la-rosa
Joker

Joker

Liczba postów : 2570

Karta Postaci
Profesja Główna: Trener
Starter: Poliwag

PisanieTemat: Re: Droga przez nieznany region   Droga przez nieznany region - Page 26 EmptyNie 13 Lis 2016, 14:45

- Okej, nie przejmujcie się – powiedziałem do poków. Cóż, póki co nie mogłem wymyślić niczego lepszego. A może mogłem, ale jeszcze na to nie wpadłem. No cóż! Fakt, że Torchic rozwalał Kule Energii bez większych problemów nie był zaskakujący. Przewaga typów i tym podobne… - Togepi, użyj kolejnego wiązania, tym razem spróbuj wycelować go w Torchica! Postaraj się związać jego mały dziób! Ty, Treecko, zajmij się wtedy Bonslym! Spróbuj nie dać mu do was dotrzeć! Posyłaj Kule Energii pod jego nogi, postaraj się go przewrócić i atakować, ile wlezie! Jeśli wszystko się powiedzie, Togepi, użyj Uroku na Torchicu, a potem atakuj ile wlezie Metronomem!
Powrót do góry Go down
Vaphel
Admin
Vaphel

Karta Postaci
Profesja Główna:
Starter:

PisanieTemat: Re: Droga przez nieznany region   Droga przez nieznany region - Page 26 EmptyNie 13 Lis 2016, 15:10

Zasadniczo walka szła dobrze. Zdobyłeś przewagę, no ale jeżeli maiłeś trenować do Konkursów to musiałeś używać kombinacji. Twoje stworki powinny tworzyć drużynę i walczyć wspólnie. Póki co jednak nie robiłeś nic takiego. Musisz zacząć próbować kombinacji różnych ataków i popatrzeć jak to wizualnie wygląda.

Treecko 70% HP
Togepi 90% HP
vs
Bonsly 60% HP
Torchic 50% HP
Powrót do góry Go down
Joker

Joker

Karta Postaci

PisanieTemat: Re: Droga przez nieznany region   Droga przez nieznany region - Page 26 EmptyNie 13 Lis 2016, 16:13

- Togepi, użyj Supła z Trawy w ten sposób aby wychodził on z ziemi! Niech stworzy on niski tunel, prawie zamknięty. Taki, do którego nie dochodzi światło dzienne! Spraw, żeby kierował się do Bonsly’ego! Treecko, kiedy tunel zostanie stworzony użyj Kuli Energii w ten sposób aby przeleciała ona przez cały tunel ładnie go rozświetlając! Spróbujcie wykorzystać to do unikania ataków! – wydałem komendy. Czekając na pwodozenie(lub i nie) ataku postanowiłem zrobić coś innego. – Zaraz po tej kombinacji, Togepi, spodziewaj się ataku Torchica! Spróbuj zasłonić się supłem trawy, a potem zaatakować go za pomocą metronomu! Treecko, ty wybij się z supłów i poślij w stronę kurczaka salwę Kul Energii!
Powrót do góry Go down
Vaphel
Admin
Vaphel

Karta Postaci
Profesja Główna:
Starter:

PisanieTemat: Re: Droga przez nieznany region   Droga przez nieznany region - Page 26 EmptyNie 13 Lis 2016, 16:30

W końcu rozumowałeś jak koordynator. Trawa wyrosła spomiędzy skał i zaczęła zaplatać się w altankę. Twój drugi stworek użył kuli energii, której zielone światło tworzyło słupy energii wybijające się z dziur pomiędzy trawą. Zabierało to tyle samo hp co zwykła kula energii, ale na pewno podwójne odebrało by punkty w trakcie Konkursu. Reszta Strategia poszła zgodnie z planem i wygrałeś tą walkę!

Treecko 3+1lvl
Togepi 2+2lvl, +2 pkt szczęścia
Powrót do góry Go down
Joker

Joker

Karta Postaci

PisanieTemat: Re: Droga przez nieznany region   Droga przez nieznany region - Page 26 EmptyNie 13 Lis 2016, 17:27

Postanowiłem trenować dalej. To, że udało mi się opanować jedną kombinację nie znaczyło, że wygram jakikolwiek konkurs. Najwyżej jedną rundę… Musiałem wymyślić coś innego, ciekawego. Supeł z trawy okazał się przydatnym atakiem. W sumie to można było wykorzystać go na naprawdę różne sposoby. Jako obronę, jako kwarc…
- Hej – podszedłem do najbliższego koordynatora/koordynatorki. – Chcesz walczyć? – spytałem uprzednio chowając swoje pokemony. Skoro Togepi i Treecko dalej trzymali się na nogach mogli stoczyć jeszcze jedną bitwę. Nie powinienem nadużywać ich sił, noale... musieli ewoluować. Niekoniecznie tego dnia; w końcu nie mogłem zdobyć Charizarda, Grovlye i Togetica jednego dnia. Mój Poliwag wciąż był Poliwagiem!
Powrót do góry Go down
Vaphel
Admin
Vaphel

Karta Postaci
Profesja Główna:
Starter:

PisanieTemat: Re: Droga przez nieznany region   Droga przez nieznany region - Page 26 EmptyNie 13 Lis 2016, 17:34

Niestety ludzie nie mieli napisane na czole koordynator ale jednakowoż udało Ci się znaleźć pewnego rudzielca, który trenował kombinacje ze swoim Numelem i Magnemitem. Połaczenie Żaru z Piorunującym szokiem wyglądało bardzo efektywnie i wiedziałeś, ze jeżeli koleś ten wystąpi w Konkursie to przegrasz. Facet chętnie chciał walczyć, miał na imię Teddy.

Treecko 60% HP
Togepi 80% HP
vs
Magnemite 100% HP
Numel 100% HP
Powrót do góry Go down
Joker

Joker

Karta Postaci

PisanieTemat: Re: Droga przez nieznany region   Droga przez nieznany region - Page 26 EmptyNie 13 Lis 2016, 17:41

- Dzień dobry, Teddy – przywitałem się z moim nowym przyjacielem. Parsknąłem jednoczesnie śmiechem nie mogąc uwierzyć w istnienie takiego imienia. Pasowało do dzieci – na oko pięcioletnich, ale nie do ludzi młodych, nastolatków. W gimnazjum straciłby życie. Zapewne!
- Togepi, szybko Supeł z Trawy, spróbuj zamknąć Magnemite w ciasnej przestrzeni, by nie mógł się przemieszczać! Następnie pociągnij Supeł w stronę Numela, by go przewrócić! Treecko, ty zaatakuj go Absorbacją i salwą Kul Energii! – dodałem. Póki co nie kombinowałem z pokazami, musiałem ocenić przeciwników.
Powrót do góry Go down
Vaphel
Admin
Vaphel

Karta Postaci
Profesja Główna:
Starter:

PisanieTemat: Re: Droga przez nieznany region   Droga przez nieznany region - Page 26 EmptyNie 13 Lis 2016, 18:10

Magnemite został zamknięty w klatce z Supła Trawy a Numel oberwał Absorpcją. Następnie Magnemite widowiskowo spalił trawę Piorunującym szokiem, który uderzył również Togepi. Kule energii zostały skontrowane przez Miotacz płomienie, który rozbił je na drobne zielone światełka i uderzył z impetem w Treecko parząc go.
- Nieładnie wystawiać osłabione stworki do walki - skomentował Teddy.

Treecko 40% HP poparzenie
Togepi 70% HP
vs
Magnemite 100% HP
Numel 90% HP
Powrót do góry Go down
Joker

Joker

Karta Postaci

PisanieTemat: Re: Droga przez nieznany region   Droga przez nieznany region - Page 26 EmptyNie 13 Lis 2016, 19:20

- Ale jesteś niemiły! - rzuciłem w kierunku przeciwnika. Nie mogłem uwierzyć, że może rzucać takimi tekstami w czasie walki! Teoretycznie miał racje, ale nie znaczy to, że powinien zwracać mi jakąkolwiek uwagę! Moje ataki były bezskuteczne. Nie wiedziałem, co mogę zrobić z obecnymi ruchami! Cóż, długa droga przede mną. Miałem nadzieję, że nie trafię na niego już w pierwszej rundzie pokazów, do których się przygotowywałem. - Togepi, stwórz swego rodzaju ścianę z Supła Trawy! Spraw aby znajdowało się w nim kilka dziurek. Umieść to mniej więcej przed Tobą i Treecko! - teraz zwróciłem się do mojej zielonej jaszczurki. - Strzelaj kulami energii przez ów dziurki! Sam wespnij się po żywopłocie i - jeśli przeciwnikom przyjdzie do głowy się wspiąć - rzucaj w nich kulami energii! - wydałem pierwszą, dość długą i skomplikowaną komendę. - Kiedy żywopłot zniknie ponownie użyj Supła z Trawy otaczając nim Treecko! Nie zamykaj jednak wyjścia, nie próbuj go zranić! Ty Treecko wyskocz lub wespnij się ku górze i zaskocz przeciwników salwą kul energii! Togepi, w tym czasie próbuj używać Uroku!
Powrót do góry Go down
Sponsored content

PisanieTemat: Re: Droga przez nieznany region   Droga przez nieznany region - Page 26 Empty

Powrót do góry Go down

Droga przez nieznany region
Powrót do góry 
Strona 26 z 51Idź do strony : Previous  1 ... 14 ... 25, 26, 27 ... 38 ... 51  Next
 Similar topics
-
» Wychowani przez Sylveona - Joker i Makrosek
» Makrosek polowanie w ogrodzie odnalezionym przez Jokera Wielkiego!

Pozwolenia na tym forum:Nie możesz odpowiadać w tematach
PokeNova :: Gry :: MG Vaphel-
Skocz do: