| Gra Grzegoża Brzęczyszczykiewicza | |
|
|
Autor | Wiadomość |
---|
Freaky74
Liczba postów : 115 Join date : 27/05/2015 Age : 26 Skąd : Pastoria
Karta Postaci Profesja Główna: Trener Starter: Gastly
| Temat: Gra Grzegoża Brzęczyszczykiewicza Pon 06 Lip 2015, 13:45 | |
| Stałeś po środku swojego rodzinnego miasta Muville, a twój Eevee obok ciebie czekając jaką decyzję podejmiesz. W swoim mieście miałeś już salę pokemon i mogłeś zawalczyć o elektryczna odznakę, ale czy jesteś na to gotowy czy może wolisz występować w pokazach. Oczywiście możesz wyruszyć do innego miasta a do tej sali wrócić potem? Tak czy owak jeśli chodzi o podróż to do wyboru miałeś ścieżki numer 110, 111, 117 i 118. Więc jak? jaka jest twoja decyzja? _________________________________________________ Karta Postaci, Konto Bankowe, Box | |
|
| |
Chomikeł
Liczba postów : 22 Join date : 02/07/2015
| Temat: Re: Gra Grzegoża Brzęczyszczykiewicza Pon 06 Lip 2015, 14:24 | |
| -Najpierw Eevee zwiększymy twoją siłę, zawsze chciałeś być Flareonem i dziś twoje marzenie i moje się spełni! Powoli wyjmuje z plecaka Fire Stone i kładę przed Eevim. Wyjmuję z plecaka również tłumacz, włączam go, ustawiam na tłumaczenie Eevee i nakierowuje na niego. -Ciekawe gdzie jest Jim i Dave, umówiliśmy się na 12 na środku placu i ich jeszcze nie ma, no nic. Poczekam z Flareonem, za parę dni zobaczę się z moim tatą! | |
|
| |
Freaky74
| Temat: Re: Gra Grzegoża Brzęczyszczykiewicza Sob 11 Lip 2015, 13:58 | |
| Położyłeś kamień przed lisem której patrzył w ciszy na niego przez jakiś czas. Po paru minutach postanowił do niego podejść i go dotknąć. Kiedy go dotknął szybko zaczął płonąć i zobaczyłeś małą eksplozję z której wyszedł ognisty Flareon. Twój pokemon dalej nic nie mówił. Najwidoczniej nie mógł uwierzyć że ewoluował i jego marzenie się spełniło. Kiedy otrząsną się z szoku zobaczył cię i szybko wskoczył na twoje ręce. Poczułeś że twój lisek stał się cie-0plejszy ale nie czułeś takiego gorąca aby cię to parzyło. Po całym tym zdarzeniu usłyszałeś jak ktoś cię woła z daleka. Odwróciłeś się i zobaczyłeś jak w twoją stronę biegnie Jim a za nim Dave. _________________________________________________________________ Karta Postaci, Konto Bankowe, Box | |
|
| |
Chomikeł
| Temat: Re: Gra Grzegoża Brzęczyszczykiewicza Pon 13 Lip 2015, 14:48 | |
| -Jej! Ale jesteś puszysty i cieplutki! Jesteś super! O! Już jesteście? Cześć, mój Eevee właśnie ewoluował we Flareona! Przestawiam tłumacz z Eeviego na ogolny, czyli taki tryb że tłumacz sam dobiera co to za Pokemon i tłumaczy, po tym wyjmuje Pokedex i sprawdzam czy coś się zmieniło. -No, to kiedy ruszamy ku wulkanowi aby odnaleźć bazę Magmasów? Mam nadzieje że wasze Pokemony są gotowe do podróży, bo ja i Flarek tak. Jim, w co ty ewoluujesz swojego Eevee? Bo ja chcę w ogrodzie w niedalekiej przyszłości założyć hodowlę Eevee, ale do tego będę musiał wylewelować Flarka i skombinować samicę Eevee albo Ditto. Trzymam cały czas Flarka na ręku i podchodzę by pogłaskać Eeviego Jima i Rattatę Dave. | |
|
| |
Freaky74
| Temat: Re: Gra Grzegoża Brzęczyszczykiewicza Pią 17 Lip 2015, 22:41 | |
| Nazwa Pokemona: Flareon MPoziom: 5 Typ: Ogień Łańcuch ewolucji: Eevee-(Wodny Kamień)->Vaporeon/(Ognisty Kamień)-> Flareon/(Elektryczny Kamień)->Jolteon/(Max Szczęścia w dzień)->Espeon/(Max Szczęścia w noc)->Umbreon/(+1level przy omszonej skale)->Leafon/(+1level przy lodowej skale)->Glaceon/(+1level + wrózkowy atak)->Sylveon Obecne Ataki: Pchnięce (Tackle), Wark (Growl), Atak Piaskiem (Sand Atak), Pomocna Dłoń (Helping Hand) Reszta ataków: - Charakter i historia: Po ewolucji Flareon nabrał lekkiej pewności siebie i stał się chętniejszy do walk. Dalej jest troszkę ciapowaty lecz stara się tego oduczyć i chce walczyć aby nabierać siły jak jego tata. Zdolność: Ognisty Błysk (Flash Fire) - Uodparnia od ataków typu ognistego, a w skutek ich trafienia zwiększa siłę ognia. Zdolność nie działa kiedy pokemon jest zamrożony. Trzymany przedmiot: - Istotne lokacje: Trasa 212- miejsce narodzin i schwytania. Muville miejsce ewolucji Ball: Pokeball - Kod:
-
[b]Nazwa Pokemona:[/b] Flareon [color=#FF0000]M[/color]
[b]Poziom:[/b] 5 [b]Typ:[/b] [color=#FF0000]Ogień[/color] [b]Łańcuch ewolucji:[/b] Eevee-(Wodny Kamień)->Vaporeon/(Ognisty Kamień)->[u]Flareon[/u]/(Elektryczny Kamień)->Jolteon/(Max Szczęścia w dzień)->Espeon/(Max Szczęścia w noc)->Umbreon/(+1level przy omszonej skale)->Leafon/(+1level przy lodowej skale)->Glaceon/(+1level + wrózkowy atak)->Sylveon [b]Obecne Ataki:[/b] Pchnięce (Tackle), Wark (Growl), Atak Piaskiem (Sand Atak), Pomocna Dłoń (Helping Hand) [b]Reszta ataków:[/b] - [b]Charakter i historia:[/b] Po ewolucji Flareon nabrał lekkiej pewności siebie i stał się chętniejszy do walk. Dalej jest troszkę ciapowaty lecz stara się tego oduczyć i chce walczyć aby nabierać siły jak jego tata. [b]Zdolność:[/b] Ognisty Błysk (Flash Fire) - Uodparnia od ataków typu ognistego, a w skutek ich trafienia zwiększa siłę ognia. Zdolność nie działa kiedy pokemon jest zamrożony. [b]Trzymany przedmiot:[/b] - [b]Istotne lokacje[/b]: Trasa 212- miejsce narodzin i schwytania. Muville miejsce ewolucji [b]Ball:[/b] Pokeball
--------------------------------------------------------------------------- Eevee Jim'a i Rattata Dave'a widocznie lubiły jak je tak głaskałeś. A w tym czasie Dave wyciągną z kieszeni kamień ewolucji i ni zdążyłeś mrugnąć a jego Eevee zmienił się w Vaporeon'a. W tym czasie twój tłumacz się odezwał i Vaporeon powiedział "Nareszcie Myślałem że już nigdy się nie doczekam". Dave stał zdumiony i patrzył na wasze już wyewoluowane pokemony. - Jej nie mogę się doczekać aż mój Rattata ewoluuje w Raticate'a- Powiedział - Skoro twój i mój Eevee ewoluowały i nie znaja jak na razie ataków swoich żywiołów to co powiesz na małą walkę? - zapytał cię Jim. W tym czasie twój tłumacz się znowu odezwał a Flareon gryząc i ciągnąc twoją nogawkę prosił abyś się zgodził słowami "Zgódź się proszę chce w końcu stoczyć tą pierwszą walkę" ___________________________________________________________________ Karta Postaci, Konto Bankowe, Box | |
|
| |
Chomikeł
| Temat: Re: Gra Grzegoża Brzęczyszczykiewicza Wto 21 Lip 2015, 16:06 | |
| -No dobra, Flarek, podejdź do Vaporeona i Warknij mu prosto w ucho po czym sypnij mu piaskiem w oczy, uszy i usta po czym znów Warknij mu prosto w ucho. Potem Pchnięcie w nos i oczy, piasek w oczy, Pchnięcie w tyłek a na końcu Pchnięcie w uszy połączone z Warknięciem. Potem zaatakuj piaskiem w oczy. To moja pierwsza walka, nie mogę tego spaprać! Muszę ja i Flarek wygrać! | |
|
| |
Freaky74
| Temat: Re: Gra Grzegoża Brzęczyszczykiewicza Pią 31 Lip 2015, 16:44 | |
| Twój Flareon atakował non stop kolejno warknięciem, piskiem i pchnięciem lecz przeciwnik nie był obojętny i również atakował tymi samymi atakami. Stworki wymieniały się to piaskiem to pchnięciem. Raz na siebie warczały a raz nacierały. Twój Flareon widocznie był zadowolony z pierwszej walki i bardzo nią podekscytowany. Zdążył trafić warknięciem przeciwnika 3 razy gdzie przeciwnik trafił tylko 2. Sypanie piasku było niestety bardziej efektowne u rywala gdyż na 5 prób trafił 3 z czego tylko raz udało się trafić twojemu liskowi. Atak piaskiem dał większą przewagę Wodnemu liskowi gdyż trafił 5 razy z 6 pchnięciem. Niestety twój stworek zdołał trafić tylko 2 z 4. Flareon 85% HP - Atak -2/5, Celność -3/5 VS Vaporeon 85% HP - Atak -3/5, Celność -3/5 ___________________________________________________ Karta Postaci, Konto Bankowe, Box | |
|
| |
Chomikeł
| Temat: Re: Gra Grzegoża Brzęczyszczykiewicza Pią 31 Lip 2015, 17:12 | |
| -Super! A teraz wskocz Vaporeonono.. Vaporem... Vapo... Lisowi-syrence! Lisowi-syrence na głowę i użyj Pchnięcia w oczy! Potem zacznij go ciągnąć za ogon by go zdenerwować i udeżaj Pchnięciem gdzie chcesz! Byle go bolało! Nie miej litości dla tego liso-syrenki! Wygrasz to! Sypnij mu jeszcze na początku piasek w oczy a potem to co mówiłem, na sam koniec nawalaj w niego Pchnięcia ile wlezie i połowę wiecej! w ciebie! | |
|
| |
Sponsored content
| Temat: Re: Gra Grzegoża Brzęczyszczykiewicza | |
| |
|
| |
| Gra Grzegoża Brzęczyszczykiewicza | |
|